Jimi Karttunen karkasi sairaalasta.

Juuri nyt meneillään olevassa oikeudenkäynnissä, koskien Jimi Karttusen kuolemantapausta syyskuussa, on tuotu esille uusia  seikkoja Karttusen kuolemasta.:

  • Syyttäjän todistajan mukaan Karttunen oli käyttänyt huumaavia aineita (subutexia) sairaalassa ollessaan.
  • Suomen Kuvalehden  mukaan Karttunen oli poistunut Töölön sairaalasta vastoin hoitavan lääkärin tahtoa.

Hoitovirhe on siis poissa tarkastelusta kuolemaan johtaneita tapahtumia arvioitaessa. Todistajana kuultu vainajan kaveri, joka kertoi tuoneensa huumeet Jimille sairaalaan, oli myös pahoinpitelyn sattuessa tämän seurassa. Todistaja kertoi lausunnossaan ottaneensa talteen Jimin taskuissa olleet huumeet Asema-aukiolla, poliisia ja ambulanssia odotellessa, kun ”ne muutenkin olivat minun”.

peltikii000000Jimi Karttunen menehtyi  sairaalassa, jonne hänet oli noudettu kotoaan hänen tultuaan uudelleen pahoinvoivaksi, silminnäkijän (todistaja oikeudessa) mukaan Karttunen oli erittäin sekavassa kunnossa noin 2-tuntia ennen kuin pelastushenkilökunta oli tullut paikalle. Karttusen kuolema todettiin mediassa ja mm. näkyvien poliitikkojen puheissa tuoreeltaan johtuneeksi Asema-aukiolla sattuneesta pahoinpitelystä jo ennen kuolintodistuksen valmistumista. Syyskuussa järjestettiin myös tuhansien ihmisten megaspektaakkeli Helsingin Senaatintorilla, jota markkinoitiin nyt oikeudessa käsiteltävän kuolemantapauksen avulla.

”Peli poikki” -tapahtumalla, ja mm. korkeimman valtionjohdon julkisilla lausunnoilla vastustettiin väkivaltaa vain yleisesti. Tarkoitus ei ollut vaikuttaa oikeuden päätöksiin po. asiassa.

Todistajana kuullun taloyhtiön puheenjohtajan mukaan Karttunen oli kuolinpäivän aamuna hyvin sekavassa kunnossa, millä todistaja ei viittaa vamman aiheuttamaan tilaan ”ei meinnannut tie riittää”. Karttunen oli aiemmin aiheuttamiensa tilanteiden takia jäänyt hyvin t.y:n puheenjohtajan mieleen, aiheuttaen useita häiriötilanteita taloyhtiössä.

Eppu Torniainen on tänään Helsingin käräjäoikeudessa syytettynä kuolemantuottamuksesta. di-gold

 

 

21 thoughts on “Jimi Karttunen karkasi sairaalasta.

  • 21.12.2016 at 11:56
    Permalink

    Taas tuhlattiin ruutia. Jos Karttunen olisi jäänyt sairaalaan niin hän olisi parantunut. Nyt kun hän lähti sieltä itse pois ja tuli huonovointiseksi (mahdollinen huumausaineiden käyttö) niin hän itse on vastuussa omasta kuolemastaan. Sairaalaa joka päästi Karttusen tuossa tilassa pois, pitäisi syyttää heitteillejätöstä.

    Torniaiselle jää vain pahoinpitely joka sekään ei ole törkeä koska sitä ei sellaisenaan voida pitää törkeällä tavalla tehtynä (pitkäkestoinen tai erityisen raaka tapa). Kuolemantuottamus jäänäyttämättä toteen koska ei ole verrokkia. Eli sitä Karttusta joka olisi jäänyt sairaalaan, jonka vointiin olisi voitu verrata nyt kuollutta Karttusta.

    Reply
  • 21.12.2016 at 12:07
    Permalink

    Syyttäjä- ja päättäjälaitos tarvitsee täydellistä remonttia.
    Vai olisiko sittenkin homemyrkyistä kiinni, kun homma on täysin päätöntä?

    Reply
  • 21.12.2016 at 12:14
    Permalink

    Ei voi olla edes pahoinpitely, jos tuli räkimään päälle mahdollista hepatiittia..
    ..vaan itsepuolustus. Kokeilkaapa mennä poliisin päälle räkimään jenkeissä. Siellä se otetaan asian vaativalla vakavuudella ja silloin on kyyti kylmää..ei tossut maata paljoa kosketa.

    Reply
  • 21.12.2016 at 12:17
    Permalink

    Karttusen kaveri myös toimitti huumeita sairaalaan, joita Karttunen käytti sairaalassa hoidon aikana!
    tutkintapöytäkirjoista otteita:
    http://www.vastarinta.com/

    Reply
  • 21.12.2016 at 12:24
    Permalink

    Ei ole sairaalan vika, jos Karttunen karkaa sieltä. Meillä Suomessa tahdonvastaista hoitoa saa antaa vain mt-lähetteellä, joka kirjoitetaan psykiatriseen hoitopaikkaan sulloin, kun katsotaan että potilas on vaaraksi itselleen tai muille. Kun henkilö kieltäytyy hoidosta ja poistuu sairaalasta, ottaa sairaala yleensä allekirjoituksen paperiin, jossa potilas allekirjoittaa ymmärtävänsä hoidosta kieltäytymisen riskit ja ottaa itse täyden vastuun niistä. Nyt tällaista paperia ei saatu, koska Karttunen karkasi sairaalasta. Tilanne ei sinällään kuitenkaan muutu miksikään, nyt asian toteaa oikeuslaitos.

    Reply
  • 21.12.2016 at 14:07
    Permalink

    Ootteks ihmiset oikeesti noi väsyneitä jaksatte heittää just kuolleest ihmisest herjaa.. ”pelti kiinni” voihan ny vittu otsikkoonki tarvii kirjottaa.. ja btw mikä vittu tätä yhteiskuntaa risoo mis on kaikki vanhat ja hyvät arvot?! Ainii onkoha niit ees ollu.. herätkää ihmiset nykypäivä on pelkkää kusetust……………

    Reply
    • 21.12.2016 at 14:19
      Permalink

      Aivokuolleen jutut on ihan nimensä veroisia. Narkkareitten eliniänodotus ei päätä huimaa. Ja NYTKÖ olisi sitten syyttömän nuoren miehen mentävä istumaan kiven sisään vuosiksi… täysin syyttömänä mihinkään kuolemantuottamukseen!

      Reply
      • 21.12.2016 at 14:23
        Permalink

        näinpä.. en puhunut itse tapauksesta vaa miten asiat ilmaistaan..

        Reply
  • 21.12.2016 at 14:19
    Permalink

    Tästä tapauksesta on nyt väenvängällä pyritty tekemään rasistinen vaikka jokainen tervejärkinen ymmärtää ettei niin ole. Huumehöyryissään ollut kaveri haastoi riitaa, kuten heillä usein on tapana muutenkin, ei siihen tarvita mitään poliittista tai rasistista näkemystä vetää mukaan. Paikalla sattui olemaan sopivia henkilöitä joihin tuo huumehöyryissään oleva kaveri purki kiukkuaan, kohde olisi voinut olla kuka hyvänsä.
    Kun on nähnyt poliisi tv:n osan, jossa kyseinen henkilö sattui olemaan…näki hyvin kuinka pohjalla tuo kaveri oli. Isän lanseeraamasta runopoika kuvasta ei ollut mitään jäljellä…

    Reply
  • 21.12.2016 at 15:00
    Permalink

    Medi-Helin lääkäri Ari Kinnunen ohjeisti ettei esim.laskimovuotoa katsota syyksi rajoittaa itsemääräämisoikeutta.Mikäli kyseessä on matala veren sokeri,sekavuustilassa oleva tai itselleen tai ulkopuolisille vaaraksi oleva voidaan tehdä päätös tahdon vastaisesta hoidosta.Tulkinta ei ole aina yksinkertaista ja joskus potilasta kehoitetaan sitkeästi jatkamaan sairaalatarkkailussa.Viime kädessä ratkaisun tekee tuomio-istuin joten potilaalta pyritään saamaan allekirjoitus poistumisesta vastoin lääkärin ohjeistusta.Henkilökunnalla ei ole oikeutta rajoittaa voimakeinoin ulospyrkivää.Lääkäri pyytää harkinnan mukaan virka-apua poliisilta.Lähes kaikilla narkomaaneilla on tarttuva hepatiitti,osalla hiv.Oikein mielellään ei raapaisuja tai puremia oteta vastaan.

    Reply
  • 21.12.2016 at 16:00
    Permalink

    ” Todistaja kertoi lausunnossaan ottaneensa talteen Jimin taskuissa olleet huumeet Asema-aukiolla, poliisia ja ambulanssia odotellessa, kun ”ne muutenkin olivat minun”.”

    mitä hemputtia?! rivatril ei ole huume 😀

    Reply
    • 21.12.2016 at 17:43
      Permalink

      Eikä morfiini kun se on lääkkeeksi määrätty.

      Reply
  • 22.12.2016 at 16:45
    Permalink

    Se lökäpöksy aiheutti itse oman kuolemansa, ei nisti pysty sitoutumaan hoitoihin. Sen tietää jokainen lääkäri ja hoitoalalla työskennellyt henkilö.
    En tietenkään suosittele kenellekään liioiteltua reagointia mielenosoituksessa. Lökäpöksyn käyttäytyminen oli sinäänsä todella provosoiva, hän meni kerjäämään selkä saunaa ja näin kävi.

    Reply
  • 22.12.2016 at 16:49
    Permalink

    Missään testeissä ei löytynyt jälkeäkään huumaavista aineista, alkoholista jne, joten…

    Reply
  • 22.12.2016 at 21:22
    Permalink

    Mistä tintti tiedät testien tulokset? Olitko Karttusen hoitaja, lääkäri vai oletatko vain. Jos olet terv.hoitoalalla työssä, et varmaankaan Meikussa. Terveystiedot ovat salaisia, terv.hoitoalalla on vaitiolovelvollisuus, ei kenenkään tietoja levitellä julkisesti. Uhreja tapauksessa on kaksi, lisäksi heidän omaiset. Terv. entinen hoitaja pitkällä uralla.

    Reply
    • 16.3.2017 at 13:37
      Permalink

      Kun lääkäri sanoi. Ja kaikille teille; Jimi EI karannut sairaalasta vaan päinvastoin olisi halunnut jäädä mutta ei voinut koska hänet oli jo kirjattu ulos.

      Reply
  • 22.12.2016 at 21:53
    Permalink

    Tulokset on julkaistu samalla kun muutenkin aiheesta on uutisoitu juuri siksi varmaankin, ettei ole epäilystä kuolinsyystä.

    Reply
    • 23.12.2016 at 10:35
      Permalink

      Kuolinsyyntutkimus kuitenkin lain nojalla salassapidettävä. Lehdistö uutisoi ainoastaan syyttäjän johtopäätöksen kyseisestä raportista joka oli että veressä ei ollut havaittu ”merkittäviä määriä” huumeita.

      Puolustuksella voi olla eri näkemys koko raportista.

      Reply
  • Pingback: Henkilökohtainen on poliittista, vai onko? | PASOVA GOES HEISE

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.