Ei Facebook-aktiviteettia 10 päivään – Missä on Marjaana Toiviainen?

Julkkispastori Marjaana Toiviainen on tullut tunnetuksi turvapaikanhakijoiden ylimpänä ystävänä ja pakkopalautusten aktiivisena vastustajana. Hän oli keväällä otsikoissa mm. yritettyään estää pakkopalautuksia seisomalla poliisiauton edessä Metsälän vastaanottokeskuksen pihalla. Toiviainen oli tuttu näky myös Rautatientorilla turvapaikanhakijoiden mielenosoitusleirillä.

Jossain vaiheessa kevättä Toiviainen ilmoitti vetäytyvänsä julkisuudesta ja uhosi muuttavansa asumaan Tansaniaan, koska hänen on mahdotonta asua Suomessa. Tämä suunnitelma jäi toteuttamatta.

Kesää kohti kierrokset nousivat, ja Toiviaisen toiminta kävi yhä aktiivisemmaksi. Videopalvelu YouTubessa julkaistiin tallenne, jossa Toiviainen puhuu Suomi Ensin -liikkeen johtohahmolle Marco de Witille tavalla, jota voi pitää kauniisti sanottuna hieman erikoisena. Helluntaina Toiviainen piti heilahuutokauppaa, ja hänen kirjoituksensa Facebookissa kävivät yhä levottomammiksi.

Toiviainen muun muassa kirjoitti 10 käskyä uusiksi ja peräänkuulutti rahakasta henkilöä, jolta saisi 300 000 euroa rahaa hänen ystävälleen opiskelua varten. Joku saattaisi pitää Toiviaisen toimintaa jopa etäisesti pakkomielteenomaisena, mutta kyse lienee kuitenkin silkasta auttavaisuudesta ja hyväntahtoisuudesta, rakkaudesta lähimmäisiä kohtaan.

Heinäkuun alussa Marjaana Toiviaisen uutisoitiin joutuneen putkaan mielenosoituksesta, jossa vastustettiin turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia. Toiviaiselle kirjattiin rikosilmoitus niskoittelusta ja liikenteen häirinnästä. Poliisin huomasta Toiviainen toimitettiin lääkäriin terveydentilan arviointia varten. Poliisin mukaan tällä haluttiin varmistaa, että hänellä on kaikki hyvin.

Toiviainen itse kertoi Facebookissa olleensa ”pakkohoidossa”, ja päässeensä pois vain kertomalla lääkärille, ettei usko jumalaan. Tämän perään Toiviainen kirjoitti mystisesti ”Ja sitten taas seuraava kierros”, mitä se ikinä tässä tapauksessa tarkoittaakaan.

Muutama päivä tämän jälkeen Toiviainen katosi sosiaalisesta mediasta. Aiemmin päivittäin aktiivisesti omaa Facebook-sivuaan päivittänyt ja ahkerasti mm. Refugee Hospitality Club -sivuilla kirjoitellut Toiviainen on päivittänyt viimeisen kerran omaa sivuaan 9. heinäkuuta, samana päivänä jolloin hän on kirjoittanut viimeisen kerran myös RHC-sivuille. Tämän jälkeen on ollut hiljaista jo kymmenen päivää. Toiviaisen Twitterkin ammottaa tyhjyyttään.

Toiviaisen viimeisin päivitys omalle Facebook-sivulleen on englannin kielinen ja kuuluu seuraavasti: ”I CHOOSE LOVE. Always. No matter how much haters gonna hate. <3 PS. I am not a princess, I am a warrior.” Facebookin tarjoaman käännöksen mukaan se on suomeksi: ”minä valitsen rakkauden. aina. ei väliä kuinka paljon vihaajat tulee vihaamaan. <3 ps. en ole prinsessa, vaan soturi.”

Päivityksen yhteyteen liitetyssä kuvassa Toiviainen vilkuttaa kameralle istuen sängyllä ulkomaalaisilta näyttävien lasten kanssa. Tämän jälkeen hänestä ei ole havaintoa. Kiasman nurkilla olevan turvapaikanhakijoiden uuden mielenosoituspaikan lähistölläkään häntä ei tiettävästi ole nähty. Aiemmin hän on lomalla ollessaankin kirjoitellut usein sosiaaliseen mediaan. Nyt on epäilyttävän hiljaista.

Joten kysymys kuuluu: Mihin katosi Marjaana Toiviainen?

 

13 thoughts on “Ei Facebook-aktiviteettia 10 päivään – Missä on Marjaana Toiviainen?

  • 19.7.2017 at 18:02
    Permalink

    Aivan sama, kunhan pysyy myös poissa.

    Reply
  • 19.7.2017 at 18:02
    Permalink

    huolestuttavaa marjaana on tosinainen jos joku marjaanan tuttu tietäis?

    Reply
  • 19.7.2017 at 18:27
    Permalink

    Käytöksestä ja kirjoituksista päätellen on ”lepäämässä”.

    Reply
  • 19.7.2017 at 19:35
    Permalink

    Ettei vain olisi tullu rmahdus liiasta höyryämisestä. Niin käy toisiaan. Saattaa myös olla että vailinainen bulimia on uusinut.

    Reply
  • 19.7.2017 at 21:30
    Permalink

    Jos se on vihdoinkin pistetty sinne minne pitääkin, eli hullujen huoneeseen.

    Reply
  • 19.7.2017 at 23:07
    Permalink

    Oispa siirtynyt tuonpuoleiseen.

    Reply
  • 20.7.2017 at 10:58
    Permalink

    Nykyaikaistenkin lääkkeiden vaikuttaminen vaatii aikansa!

    Reply
  • 20.7.2017 at 14:58
    Permalink

    M.T on ollut viimeksi aktiivinen ainakin 11. heinäkuuta, jolloin hän on postannut tuohon kuvaansa kommentin. Siinä hän kertoo, että valokuva on otettu hänen kotoaan. Seinällä muuten roikkuu sama sininen taulu, joka oli mukana siinä surullisenkuuluisassa huutokaupassa.
    Auttaakohan M.T muuten suomalaisia kodittomia ja hädänalaisia, mene ja tiedä.

    Reply
  • 29.8.2017 at 20:22
    Permalink

    Näyttää tulleen takaisin, mutta monta astetta viileämpänä eikä vaikuta enää sekoilevan, että olisiko ollut avohoidossa, tai suljetulla muutaman viikon päivät keräämässä energiaa ja lepäämässä raskaista huvituksista.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.