Deutsche Bank: Globalisaation aikakausi ohi!

Saksalaispankki Deutsche Bank on tehnyt asiakkailleen raportin, jossa se tarkastelee kansainvälisen talouden pitkäaikaisia kehityskulkuja- ja näkymiä. Sen mukaan 35 vuotta kestänyt globalisaation aikakausi vetelee viimeisiään tai on jo päättynyt.

Globalisaation myötä syntyneen talouskasvun päättyminen on johtanut globalisaation haittojen kärjistymiseen, kuten keskiluokan kurjistumiseen, yksityiseen ja julkiseen ylivelkaantumiseen ja tulo- ja varallisuuserojen kasvuun sekä siirtolaisuuden aiheuttamaan matalapalkka-alojen palkkakilpailun hampaita vihlovaan kiristymiseen.

Kansainvälisen talouden ja politiikan arviointiin erikoistunut Global Futures-yhtiö on puolestaan maalannut vieläkin synkemmän kuvan ja heidän mukaansa me olemme palanneet toista maailmansotaa edeltäneeseen epävakaaseen ajanjaksoon.

Arvioiden mukaan talouden ongelmat muuttavat politiikkaa ja lisää yllätyksiä seuraa, kun muuttunut politiikka alkaa pian muokata taloutta uuteen suuntaan.

Asiasta ensin uutisoi Taloussanomat.

One thought on “Deutsche Bank: Globalisaation aikakausi ohi!

Vastaa