Venäjä estää jatkossa suomalaisugrilaiset festivaalit?

Suomalaisugrilaisten kansainväliset kulttuurifestivaalit, joita Venäjällä on järjestetty Neuvostoliiton romahtamisesta lähtien, ovat nyt vaarassa. Viranomaisten ja poliitikkojen asenne on kiristynyt varsinkin Udmurtiassa. Edellinen tapahtuma oli 23.09. 2016 Izhevskissä, Udmurtian pääkaupungissa.

Window on Eurasia kirjoittaa Venäjän Udmurtin viranomaisten todenneen, että uusia suomalais-ugrilaisia kulttuurifestivaaleja ei ehkä enää järjestetä. He eivät ilmoittaneet muuta syytä kuin ”ongelmia formaatissa”.

Aiasta kirjoitti Window on Eurasia 30.09.2016 ja Verkkouutiset 03.10.2016.

Suomalaisugrilaisten ystävät facebookissa.

Marina Sadova and the group “Kuat” from Mari El

At the gala concert of the VI International Finno-Ugric Festival of Youth Ethno-culture “Palezyan” (Rowan). Izhevsk, 23 September 2016.

One thought on “Venäjä estää jatkossa suomalaisugrilaiset festivaalit?

Vastaa