Tutkimus: naisten kuukautiskierrosta myrkyllinen löydös

Vuonna 2009 tehty tutkimus selvitti naisten asenteita erilaisia etnisiä ryhmiä kohtaan kuukautiskierron eri vaiheissa. Löydökset ovat huolestuttavia, koska naisten n.s. sisäryhmäpreferenssi on sitä voimakkaampaa mitä hedelmällisemmässä kuukautiskierron vaiheessa nainen on.

Toisin sanoen, naiset ovat hedelmällisimmillään ollessaan kiinnostuneita lähinnä oman etnisen ryhmänsä uroksista. Tämä voi mahdollisesti johtua hormonitasoista, koska ilmeisesti n.s. empatiahormoni, oksytosiini, myös vahvistaa tämän tyyppisiä asenteita.

Hedelmällisimmillään olevien naisten sisäryhmäpreferenssi oli vieläkin voimakkaampaa, jos he olivat tilanteessa, jossa on vaara seksuaalisesta pakottamisesta etnisten ryhmien toimesta, jotka poikkeavat naisen omasta etnisestä ryhmästä.

Löydös on järkyttävä, koska tällaisten biologisten säätelymekanismien löytyminen uhkaa väestön sekoittumista monikulttuurisissa yhteiskunnissa, jotka tyypillisesti kärsivät etnisten ryhmien välisestä vastakkainasettelusta.

 

menstr

2 thoughts on “Tutkimus: naisten kuukautiskierrosta myrkyllinen löydös

Vastaa