Tutkija varoittaa: Raqqan ja Mosulin kukistumisesta seuraa kostoiskuja Euroopassa.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Wolfgang Mühlberger varoittaa ”islamilaisen valtion” aggression kohdistuvan Eurooppaan sen menettäessä asemiaan Lähi-Idässä. Mühlberger antoi lausuntonsa Verkkouutisille.

Eurooppaan palaavat jihadistit ovat ongelma. Isisin organisaatio on kovan paineen alla Irakissa ja Syyriassa. Siksi eurooppalaisten turvallisuuspalveluiden pitää olla kymmenen kertaa valppaampina kuin aikaisemmin, jotta ne voisivat estää mahdolliset iskut.

Asiasta kertoi Verkkouutiset 18.11.2016.

ISIS-Da’esh on aiemmin itse julistanut salakuljettaneensa Eurooppaan tuhansia taistelijoita hyökkäystarkoituksessa. Nyt, ”kalifaatin” menettäessä lähiviikkoina tärkeimmät asutuskeskuksensa Raggan ja Mosulin, toiminnan painopiste tullee siirtymään alueiden hallussapidosta iskuihin vihollisen maaperällä, siis Euroopassa.

Jihadistien motivaatio on yleensä ollut vaarallisen korkealla seuraavista syistä:

  • Jihadistin maailmankuva on erilainen kuin normaali-ihmisellä: Hänelle nämä paratiisijutut ovat yhtä totta kuin tavikselle kököttäminen aamuruuhkassa duuniin ja veroilmoituksen täyttäminen. Uskonnolliset kuvitelma halttitsevat jihadistin tajuntaa, eivät normaalit asiat.
  • Nyt kun heidän pyhää kalifaattiaan hajoitetaan päreiksi, katkeruus on vahvasti läsnä. Teot ovat helposti sen mukaiset, -ja heistä suuri osa on jo Euroopassa.

Aiemmin kerroimme, että ”Kalifaatin” korkeinta johtoa on jo Pohjoismaissa, mm. rekrytointipäällikkö. Ryhmä jihadistien operatiiveja siirtyi tänne jo yli vuosi sitten. Mahdollisesti valmistelemaan jotakin. di-gold

 

 

2 thoughts on “Tutkija varoittaa: Raqqan ja Mosulin kukistumisesta seuraa kostoiskuja Euroopassa.

  • 19.11.2016 at 12:33
    Permalink

    Onhan ”tyhmäkansa” tiennyt tämän totuuden jo vuosia, suvakkimedia alkaa vasta tajuamaan karmeaa totuutta

    Reply
  • 19.11.2016 at 13:25
    Permalink

    Nyt ei auta muu kuin etsiä Suomestakin kaikki moskeijat ja valokuvata sinne menevät ja sieltä tulevat ihmiset. Ja pistää valokuvat nettiin näkyville. Joku verkkojulkaisuista voisi tehdä paikan jonne voisi laittaa valokuvia.

    Vain valokuvien kautta saamme tietää ketkä Suomessa oleskelevat. Ja sitäkautta kansainvälinen poliisi sekä eri viranomaistahot saavat selville mihin porukka pakenee. Nimittäin siinä vaiheessa kun jotain solua etsitään on äärettömän tärkeää tietää kenen kanssa solun jäsenet kaveeraavat. Ja sitä etsimistä helpottaa vapaehtoisesti otetut valokuvat.

    Ei tarvitse olla kummoinen kamera kun jo 500m:stä saa täysin hyviä kuvia. Ja jos linssien hinnat pelottavat niin Venäjältä saa kunnon putkia pilkkahintaan. Ei ole investoinnista kiinni. Enemmänkin halusta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.