VW irtisanoo 30,000, miljardisäästöt tähtäimessä

VW konserni irtisanoo 30,000 työntekijää. Syynä on  Päästö skandaalin sakkomaksut ja itseajavan auton suunnittelutyö. Konserni uskoo sästävänsä noin 3,7 miljardia euroa vuoteen 2020 mennessä. Yhdysvaltoihin maksettavien sakkojen  määrä kohonnee noin 15 miljardiin dollariin. Yhdysvaltoihin on myyty 500,000 softamanipuloitua autoa. Korvauksia maksetaan auton omistajille lähinnä, yhdysvalloissa VW:tä vastaan nostettiin iso joukkokanne. Euroopassa kanteen nostaminen on mahdotonta, koska lait eivät tunne moista käsitettä. Maailmanlaajuisesti manipuloituja autoja on myyty noin 11,000,000 kappaletta.

Ulospotkituista 23,000 tulevat lähtemään Saksasta, syynä korkeat kustannukset. Myös Argentiinasta, Brasiliasta ja P-Amerikasta vähennetään väkeä.

Volkkarin toimitusjohtaja Matthias Muller kerkesi jo riemuita potkuista:

Tämä tulevaisuuden sopimus on osa suurta uudistusohjelmaamme. Se tekee Volkswagenista tehokkaan, tuottavan ja kilpailukykyisen. Samalla se mahdollistaa brändin edistää teknologioita ja suuntauksia, jotka muokkaavat tulevaisuuden autoteollisuudessa. ”

Volkswagen aikoo tulevaisuudessa palkata jopa 9000 uutta henkilöä tuotekehityksen ja ohjelmistokehityksen puolelle.

 

Lähde: euronews

One thought on “VW irtisanoo 30,000, miljardisäästöt tähtäimessä

  • 20.11.2016 at 21:26
    Permalink

    Ja kenellekkös volkkari tämän jälkeen myy autojaan? Veikkaan että vuodessa myydään ainakin 30 000 autoa vähemmän. Erittäin lyhytnäköistä politiikkaa. Erittäin lyhytnäköistä. Dacia ja Lada myyvät vuosi vuodelta enemmän autoja. Ja ottavat osansa markkinoista.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.