Oulun kaupunki aloitti laskuttamisen sadevedestä.

Laskutusperuste on tontilta kaupungin viemäreihin mahdollisesti valuvien sadevesien poisjohtaminen, joka on nyt Oulussa maksullista. Siinäkin tapauksessa, ettei tontilta valuisi mitään.

*Hulevesi* tarkoittaa kiinteistöltä viemäreihin tai ojiin tulevaa jätevettä, joka ei ole talousvettä tms., vaan satanut suoraan taivaasta ja valuu pois ilman että sitä on käytetty mihinkään. Mitä Oulun kaupunki tekee siinä tapauksessa, että kaupunkilainen kieltäytyy maksamasta ja vielä voittaa juttunsa oikeudessa?

Yksityisoikeudellisissa liikesuhteissa, siis ostamisessa, myymisessä, vuokraamisessa tai työn teettämisessä maksua vastaan, pätee tapa että maksu lankeaa sille joka työsuorituksen t. tavaran tilaa. Maksajalla on myös oikeus kilpailuttaa tilauksensa saadakseen sen edullisesti. Tähän tapaukseen eivät ilmeisesti markkinatalouden tai oikeusvaltion säännöt päde?

Sadeveden vastaanottamisesta ei voi asiakas kieltäytyä, mutta sen poistumisesta kaupungin puolelle on pakko maksaa. Tässä on siis ilmiö, joka on ”korkeemmas käres”. Tuleehan sadevesikin taivaasta.

 

Oulun laskutus-ihmeestä kertoi Yle 21.11.2016.

7 thoughts on “Oulun kaupunki aloitti laskuttamisen sadevedestä.

  • 22.11.2016 at 16:29
    Permalink

    Suomi on täten pahempi maa kun pohjois-korea, ei mitään järkeä, suomi on oikea maapallon persereikä joka on ommeltu umpeen.

    Reply
  • 22.11.2016 at 17:05
    Permalink

    tässä kun kaikki oululaiset jättäis tän vaikka saunan sytykkeeksi. ja katois meneekö koko oulu ulosottoon. enpä usko.

    Reply
    • 23.11.2016 at 11:18
      Permalink

      Sori, kaupungit ja julkisyhteistö myyvät laskunsa suoraan ulos. Ja yksi yritys on muuan moottoripyöräkerhon omistama osakeyhtiö jota mm. sairaanhoitopiirit käyttävät laskujensa karhuamisessa.

      Reply
  • 22.11.2016 at 21:17
    Permalink

    paljonko kaupunki maksaa jos sen kiinteistöiltä valuu vettä yksityiselle alueelle?

    Reply
  • 23.11.2016 at 06:31
    Permalink

    Tämä tuli muutama vuosi sitten Järvenpäähän ylim 2800e laskun kera ja nyt aiheutuneen 8500euron tontin remontin hinta. Kaikki sadeveden tähden.
    Kaupunki pakotti asukkaat maksamaan (yli 30v kiinteistön omistajat)

    Reply
  • 23.11.2016 at 11:20
    Permalink

    Mitä ilmeisimmin kukaan Oululaisista ei tehnyt valitusta ko. päätöksestä hallinto-oikeuteen? jos näin on niin Oululaiset on joko laiskoja tai tyhmiä. Sillä tästä jo aikoinaan puhuttiin ja päätöksen olisi saanut nurin todella helposti. Kunnallislaissa kun päätös on syntynyt väärässä järjestyksessä, eli laskutus tapahtuu takautuvasti.

    Jos kukaan ei ottanut tästä onkeensa niin sitten lasku kohdituu ihan oikeille ihmisille. Henkilöille joita ei kiinnosta mitä omassa elinympäristössä tapahtuu.

    Reply
  • 29.11.2016 at 21:14
    Permalink

    Kohta on varmaan myös hengitysvero…

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.