Lainsäädäntöä valmistellaan ohjattujen lennokkien torjumiseksi.

Puolustusministeri Jussi Niinistö kirjoittaa eilisessä (01.12.) Iltalehden blogissaan tarpeesta määritellä lainsäädännöllisesti keinot, joilla sotilasalueille tunkeutuvat lennokit ja kopterit voidaan torjua. Nykyinen laki on tässä suhteessa puutteellinen.

Tekniikan nopea kehitys on tuonut ohjailtavat lennokit jopa tavallisen kuluttajan ulottuville, pidentänyt niiden toiminta-aikaa ja -matkaa, ja mahdollistaa monimutkaisempien lisävarusteiden asentamiseen po. lentäviin laitteisiin. Lainsäädäntö ei ole pysynyt kehityksen perässä, ja mm. voimakeinojen käyttö puolustusvoimien kohdetta häiriköivää lennokkia kohtaan on määrittelemättä.

Työryhmän on tarkoitus saada mietintönsä valmiiksi toukokuuhun 2017 mennessä. Sen jälkeen vasta voidaan aloittaa lainsäädäntötyö.

Nykyaikaisen sodan ensi-iskua ei voida ajatella ilman miehittämättömien laitteiden käyttöä, ja ne sopivat hyvin myös hydridi-sotana alkavan hyökkäyksen formaattiin. Lennokkien ja koptereiden huolimaton käyttö voi uhata myös siviili-lentoliikennettä. di-gold

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.