Aseistettuja turvamiehiä Kanaalin lautoille, Englanti ja Ranska tiivistävät yhteistyötä.

Uutisoimme kesällä, kun Portshmouthista Caeniin lähteneelle Btittany Ferriesin matkustajalautalle laskettiin näyttävästi helikopterista ranskalaisia erikoisjoukkoja aseineen. Silloisen tilanteen luonteesta ei ole tullut tarkempaa tietoa, eikä käytäntö jäänyt pysyväksi. Lainsäädännöllisistä syistä ranskalaiset ovat toimineet vain omilla vesillään, eivätkä rutiininomaisesti. Nyt toimintaa ollaan vakinaistamassa, ja ulottamassa myös brittiläiselle vesialueelle.

Britti-hallituksen virkamiehet työskentelevät nyt ranskalaisten kollegojensa kanssa taatakseen turvallisuusviranomaisille lailliset toimintaedellytykset Kanaalin kummallakin puolella.  Ranskassahan on edelleen poikkeusmääräyksiä voimassa 13.11.2015 terroritekojen jäljiltä, ja aseistettujen sotilaiden sijoittaminen tarpeellisiin kohteisiin on siellä ollut mutkattomampaa kuin esm. Englannissa. Mailin kertoman mukaan neuvotteluja juridisten esteiden poistamiseksi käydään, ja ranskalais-englantilaista yhteistyötä ollaan tiivistämässä juuri allekirjoitetuilla asiakirjoilla.

Sisäministeri Amber Rudd allekirjoitti juuri Ranskaan liputettuja laivoja koskevan pöytäkirjan, joka antaa ranskalaisille aseistetuille viranomaisille valtuuden liikkua Britannian vesialueella ja satamissa. Kesällä ranskalaisjoukot siis tuotiin laivan kannelle vasta aluevesien ulkopuolella. Nyt tämä este on poistettu.

Lentoliikenteen turvajärjestelyjen tehostuessa terroristien huomion odotetaan kohdistuvan muuhun joukkoliikenteeseen, ja erityisesti suurten matkustahjalauttojen suhteen ollaan hyvin huolissaan. di-gold

 

Asiastra kertoi Daily Mail 19.12.2016.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.