Kansallismielinen yhdistys haluaa puoluerekisteriin

Kansallisdemokraatit (SKD) haastaa suuremmat puolueet seuraavien vuosien vaaleissa. Nykysuomi haastatteli varapuheenjohtaja  Jouni Kaskiharjua.

Kansallisdemokraattien ohjelmasta muutamia poimintoja:

-Suomen itsenäisyys tulee säilyttää ja ylimmän päätäntävallan tulee kuulua Suomen kansalle.

-Tavoitteenamme on työpaikkojen säilyttäminen ja uusien luominen antamalla yrityksille tarvittavat toimintaedellytykset. Työnteon estäminen on lopetettava. Työvoimavaltaisia yrityksiä ei saa ylivoimaisilla työvoimamaksuilla rangaista, vaan työllistämistä tulee kannustaa poistamalla tarpeettomat rasitteet.

-Pakolaisia pitää auttaa ensisijaisesti heidän kotimaassaan, ja heidän tulee voida palata kotimaihinsa välittömästi kun se on mahdollista, rakentamaan omaa yhteiskuntaansa. Turvapaikanhakijat, jotka eivät saa oleskelulupaa, tulee palauttaa välittömästi siihen maahan josta ovat tulleet. Turvapaikanhakijoille sekä pakolaisille tulee antaa välttämätön apu, mutta ei suomalaista sosiaaliturvaa. Suomella ei ole varaa olla koko maailman sosiaalitoimisto.

Kansallisdemokraattien Ohjelmaan tästä

jouni-kaskiharju-1
Jouni Kaskiharju


Kansallisdemokraattien Varapuheenjohtaja Jouni Kaskiharju

Kertoisitko itsestäsi muutamalla lauseella?
-Olen ollut politiikassa mukana 8 vuotta ja ehtinyt nähdä ja kokea yhtä sun toista. Pääsin ensiyrittämällä Karkkilan valtuustoon Perussuomalaisten listalta, mutta erinäisistä syistä useiden vaiheiden jälkeen päätynyt Kansallisdemokraatiksi. Linja ja aate on pitänyt; jos laiva alkaa seilaamaan tuulen mukana niin pitää vaihtaa paattia päästäkseen perille.

Yhdistys on vasta vähän aikaa ollut rekisterissä, onko jäseniä jo tullut yhdistykseen?
-Yhdistys on ollut rekisterissä vuodesta 2002, mutta se on aktivoitu syksyllä 2016 kun uuden hallituksen muodostanut ydinporukka kokoontui Ylöjärvellä ensimmäiseen yleiskokoukseensa. Julkistuksen jälkeen on uusia jäseniä tullut useita, viimeisin ilmoittautuminen tuli tänään. Odotamme vuoden vaihduttua ja arjen palattua reippaampaa kasvua sillä Joulun aika on yleensä hiljaista kaikilla rintamilla. Toivomme uusiksi jäseniksi ennen kaikkea aktiivista väkeä, sillä kentällä se työ tehdään eikä lähimmän ABC:n kabinetissa pullaa syöden. Jäsenemme tulevat saamaan yhdistyksen hallituksen tuen ja mahdollisuuksien mukaan käymme tulevien paikallisyhdistyksien kotikonnuilla kansan pariin jalkautuen.

Miksi perustitte uuden puoluehankkeen, puolueita on aika paljon jo olemassa?
-Muut puolueet eivät vastaa tarkoituksiamme, ajavat vääriä asioita ja polkevat paikallaan. Puoluehankkeeseen osallistuneet ovat jo kokeneet muiden puolueiden, joissa ovat olleet, ongelmat ja ottaneet niistä opikseen. Tämä vaatii puhtaalta pöydältä lähdön. Kun meillä on oma yhdistys niin samanmieliset tulevat siinä hyvin toimeen keskenään ja voivat parhaiten saada aatetta eteenpäin.

SKD torilla
Kansallisdemokraatit valmistautumassa torilla tapaamaan kansalaisia


Mitkä ovat puoluehankkeen kärkitavoitteet?
-Itsenäisyyden ja kansallisen päätäntävallan säilyttäminen. Julkisten palveluiden ja niiden saatavuuden turvaaminen. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Eläkeläisten, vammaisten ja vähäosaisten elinolojen parantaminen. Turvallisuuden tehostaminen. Byrokratian vähentäminen. Yrittämisen helpottaminen.


Oletteko puolueena mukana kevään kunnallisvaaleissa?

-Emme saa kannattajakortteja kerättyä ennen kunnallisvaaleja vajaassa kahdessa kuukaudessa, joten puolueena emme ole mukana. Yksittäisiä jäseniämme on joko omalla tai yhteislistalla muiden kanssa, mm. Vihdissä on hallituksemme jäsen ehdokkaana. Puolueena osallistumme seuraaviin mahdollisiin vaaleihin kun kortit on kerätty ja meidät hyväksytty puoluerekisteriin.

Mitä terveisiä haluat lähettää Suomen kansalle?
-Puoluekuriin, takinkääntöihin ja vääriin lupauksiin pettyneiden kansalaisten ei kannata heittää kirvestä kaivoon ja jättää äänestämättä, vaan etsiä itselleen sopiva ns. poliittinen koti jossa voi tuntea olonsa turvalliseksi ja luottavaiseksi. Toivon, että meille annettaisiin mahdollisuus yrittää, sillä muut ovat yrityksistä huolimatta epäonnistuneet lähinnä siitä syystä, että he ovat antautuneet toisten pelinappuloiksi sen sijaan, että he pelaisivat itse kansalaisten laatimilla säännöillä.

Toimintaan voi tutustua lähemmin nettisivuilla  kansallisdemokraatit

Suomessa vaaditaan seuraavat asiat ennen kuin voi hakea puoluerekisteriin

oikeusministerio
Puolueen rekisteröimishakemukseen, joka on vapaamuotoinen, on liitettävä

  • ote yhdistysrekisteristä;
  • virallisesti oikeaksi todistettu jäljennös puolueen säännöistä;
  • yleisohjelma sekä
  • vähintään 5000 oikeusministeriön vahvistaman kaavan mukaista kannattajakorttia.

Kannattajakortissa, jonka kaavan oikeusministeriö on päätöksellään (479/2012) vahvistanut, tulee olla

  • kannattajan henkilötiedot;
  • kannattajan vakuutus siitä, että hän on äänioikeutettu eduskuntavaaleissa, kuntavaaleissa tai europarlamenttivaaleissa;
  • päivämäärä, joka ei saa olla vuotta vanhempi, sekä
  • kannattajan omakätinen allekirjoitus.

 

 

8 thoughts on “Kansallismielinen yhdistys haluaa puoluerekisteriin

  • 29.12.2016 at 18:29
    Permalink

    Linkki puolueen sivulle: harmillisesti unohtunut kaksoispiste http:n jälkeen.

    Reply
  • 29.12.2016 at 19:10
    Permalink

    Nyt toimii linkit. Pahoittelut

    T. Toimitus

    Reply
  • 29.12.2016 at 19:17
    Permalink

    -Muut puolueet eivät vastaa tarkoituksiamme, ajavat vääriä asioita ja polkevat paikallaan” . Niinpä niin 🙁 ei tästä riitelystä hyödy kuin mokuttajat.

    Perussuomalaiset edelleen paras vaihtoehto, varsinkin, kun saadaan Soini pois pj- paikalta ja nuiva siipi nousuun ..
    p.s. Logossa oleva laulujoutsen on kyllä näköinen ja tyylikäs.

    Reply
  • 29.12.2016 at 21:20
    Permalink

    Suomessa ei pienpuolueiden kesken ole aikaisemmin saavutettu yhteistyötä, eikä kyllä varmaan tulla saavuttamaankaan ellei peiliin katsota.
    Kansa nurisee kun ei heitä oteta huomioon, kansallismieliset nurisevat etteivät saa kansantukea ja ymmärrän hyvin kumpaankin.
    Hieman tutustuttuani tähän SKD yhdistykseen kiinnostuin, he ovat ymmärtäneet että yhteistyö kannattaa, ymmärsin että Suomi ensin ry kanssa on hyvät suhteet ja yhteistyö ainakin kunnallisvaalien osalta on solmittu.
    Tästä kuulemme vielä, kansa ymmärtää ja löytää heille oikean vaihtoehdon ja mielestäni tämän ajan vaihtoehto on Kansallisdemokraatit.

    Reply
  • 29.12.2016 at 23:39
    Permalink

    Tämäkin porukka hajottaa äänestäjien ääniä alati laveammalle tielle varmistaen voimassa olevia eduskuntapuolueita, ELLEI…

    …ellei se pysty solmimaan valiliittoa muiden ”pienpuolueiden” kanssa. On aivan sama mitä mieltä mikäkin puolue on kun tehdään vaaliliitto. Vaaliliiton jälkeen saadaan omat henkilöt edustamaan kansaa ja on mahdollista muuttaa olemassa olevaa valtarakennetta.

    Siihen asti tämä kuten muutkin pienpulueet vain vahvistavat olemassa olevaa valtarakennetta.

    Itse en aio äänestää sellaista pienpuoluetta joka ei ole pystynyt solmimaan vaaliliittoa. Toivottavasti edes jotkut pystyvät. Muuten jää äänestämättä.

    Reply
    • 30.12.2016 at 10:32
      Permalink

      ”Vaaliliitto” on jo suomiensin porukan kanssa eli yhteislistalla kunnallisvaaleihin siellä missä molempien edustajia on. IPU ei suostunut, ainakin hämeen piiri kieltäytyi. Yhteistyö vaatii molempien osapuolten hyväksynnän.

      Reply
  • 6.1.2017 at 16:56
    Permalink

    Valitsijayhdistykset voivat solmia yhteislistan ja puolueet vaaliliiton. Ipua ollaan rekisteröimässä puolueeksi.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.