Pullovesi tekee kauppansa Porvoossa

Porvoossa huomattiin eilen tiistaina 3.1 vakava ongelma vesijohtovedessä. Vesijohtovedestä oli löytynyt E.coli-nimistä bakteeria.

E.coli ei ole hengenvaarallista terveelle ihmiselle, mutta voi aiheuttaa mm. ikäviä vatsanväänteitä. Se on ulosteperäinen bakteeri ja sen seurauksena vedestä voi löytyä myös muita bakteereja. Niitä ei tiedettävästi kuitenkaan ole löytynyt.

porvoon-vesi
Löydöksestä johtuen Porvoon vesi antoi tiedotteen, jonka mukaan talousvettä täytyy keittää vähintään viisi minuuttia. Löydöksestä tehdyn tiedotteen seuraukset näkyivät sanomalehti Uusimaan mukaan jo kymmenessä minuutissa K-Supermarket Tarmolan kassoilla. Myös lisätilauksen saanut Huhtisten Salen myymäläpäällikkö Outi Laitinen kertoi, että ensimmäinen lava Hartwallin toimittaman lisätilauksen pullovesistä myytiin loppuun jo 35 minuutissa.

Ulkona vallitsevasta kovasta lumisateesta johtuen hän olisi ollut valmis antamaan kuljettajalle anteeksi myöhästymisen, mutta vallitsevasta kelistä huolimatta vesi saapui kauppaan luvatun aikataulun mukaisesti. Kaikki toki eivät olleet yhtä onnekkaita vedenjakelun suhteen. Muun muassa Eestinmäen päiväkoti sai ainoastaan tiedotteen veden käyttökiellosta, mutta talousvettä heille ei toimitettu. Koska he eivät itse sitä voi noutaa, niin lapset, jotka eivät juo maitoa, joutuivat olemaan ilman juotavaa. Vettä ei heille ole tiedossa jatkossakaan, sillä Porvoon veden toimitusjohtaja Risto Saarisen mukaan päiväkodit toistaiseksi pärjäävät keittämällä vettä ja valitsemalla juomaksi mehua tai maitoa.

porvoon-sairaala
Porvoon sairaala on saanut vettä erikoissäiliössä ja kaupungin tilapalvelut kuljettavat talousvettä vanhainkoteihin. Ensisuunnitelmista poiketen myös kotitalouksille avattiin vedenjakelupisteet, joita on Porvoossa viisi ja Askolassa kolme. Sosiaalisessa mediassa on ollut epäilyjä siitä, että tiedotus Porvoon kaupungin omistaman Porvoon veden osalta ei ole mennyt kuten piti.

Sosiaalisessa mediassa liikkuvien huhujen mukaan vatsataudeissa huomattiin selkeä piikki jo sunnuntaina, jonka seurauksena olisi otettu ylimääräinen testi vedestä. Porvoon kaupungin tiedotteen mukaan taas mitään terveysongelmia ei olisi ollut. Havaitun E.coli-bakteerin itämisaika on kuitenkin 3-4 vuorokautta, joten bakteeria olisi pitänyt olla juomavedessä jo viime viikolla, mikäli huhut sunnuntaina alkaneesta vatsatautiepidemiasta pitävät paikkaansa.

vesihana
Edellisen kerran Porvoon vedellä oli ongelmia joulun tienoilla joulupäivänä. Tällöin putkirikko aiheutti sen, että vedenjakelu siirrettiin Sannaisten vedenottamolta Linnamäen vedenottamolle. Putkirikko saatiin korjatuksi ja vedenotto palautui Sannaisten vedenottamolle muutaman päivän kuluessa. Nyt löydetty bakteerilöydös kuitenkin löytyi juuri  Linnamäen vedenottamolta sen tornista. E.colin itämisaika on 3-4 vuorokautta, joten on hyvin todennäköistä että bakteerilöydös on siirtynyt juomaveteen juuri täältä Linnanmäen vedenottamolta.

Torni on huolellisesti tutkittu, eikä esimerkiksi lintujen- tai oravien jäännöksiä ole löydetty. Tornissa on käytössä nykyaikainen vuosi takaperin uusittu UV-desinfiointilaitteisto. Porvoon veden laitospäällikkö Elina Antilan mukaan sellainen on käytössä myös kaikissa muissa yhtiön hallitsemissa vedenottamoissa. Vesitornissa on meneillään tehostettu klooraus. Bakteerilöydöksen alkuperä on edelleen mysteeri ja Porvoon vesi tekee kaikkensa selvittääkseen sen alkuperän. Veden keittokehotus jatkuu edelleen ja lisätietoa asiasta uusine tutkimustuloksineen odotellaan saapuvaksi tämän päivän aikana.

3,377 total views, 1 views today

Seattle beat the Vikings 38 7 on Dec. 6.. SNP genotyping Equal numbers of surviving and dead F6 progeny were genotyped for each of the two reciprocal families (75 dead and 75 alive for family 1, 48 dead and 48 alive for family 10) with the informative SNP using pyrosequencing method according to the manufacturer instructions using the PSQ 96 SNP Reagent Kit (Biotage AB, Uppsala, Sweden) and as previously described (Wondji et al., 2007b). Primers details are given in Supplementary Table S4.. There is a placekicker who is making an attempt for a field goal of 49 yards far from being an ”automatic” or ”gimme” conversion. It will be his first such effort in any real football competition, with a real opposing team.. Don’t misunderstand, satellite radio will still wholesale nfl jerseys be around in some form or another, and the basic idea will be alive somewhere, and my lifetime subscription might be redeemable for something else down the road. The issue is cheap jerseys whether an investor in Sirius XM will ever see any sort of capital appreciation in the short, medium and or long term.. He was slow to act on head injuries. Very slow to act. Cheap Football Jerseys ”This game doesn’t make sense Cheap Football Jerseys but I’m impressed with how happy everyone is that he caught that,” user EvilMortyc137 wrote. ”If this was NFL it would be reviewed and replayed ad infinitum and they would probably decide that there was no sufficient evidence that the ball was caught before touching the ground and therefore THE RULING ON THE FIELD STANDS. For his actions, cheap jerseys Vick was sentenced to two years in a federal penitentiary for the ”Conspiracy to Travel in Interstate Commerce in Aid of Unlawful Activities and to cheap authentic jerseys Sponsor a Dog in an Animal Fighting Venture” With hockey jerseys that in mind, how do you view his dogfighting stand? Is that enough for you to forgive him, and no, I’m not talking about any Philadelphia Eagles fans who might be reading. We already know their stand.. Ukraine did something similar: Anyone who wanted to be in the army was allowed in the army. They just had to buy their own gear and show up for a week of training.. As a brand that has always supported women and stood for female empowerment, COVERGIRL believes domestic violence is completely unacceptable. We developed our NFL program to celebrate the more than 80 million female football fans. Our leaders were being assassinated, cities were burning, and here, in the middle of all this, is a football game. And everybody just took a day off. Reporter: But Minnesota’s governor is urging the vikings to suspend their star. And tonight, the NFL responding to anheuser busch’s terse message, saying, quote, we understand, we are taking action and there will be much more to come..

4 thoughts on “Pullovesi tekee kauppansa Porvoossa

 • 4.1.2017 at 11:15
  Permalink

  Tai sitten ostaa Brita-merkkisen vedenputsarin ja käyttää sitä joka päivä juomaveteensä. Näin välttyy tällaisilta ikäviltä yllätyksiltä. Britakaan ei putsaa ihan kaikkea mutta määrä tekee myrkyn. Ja pieniä annoksia vastaan pystyy elimistö puolustautumaan.

  Mikähän siinä on että vuosi vuodelta enemmän näitä vessan vesiä löytyy vesilaitoksilta? Ajetaanko tässä Suomalaista kunnallista vesilaitostoimintaa huonolla imagolla monikansallisille vesiyhtiöille?

  Ajatelkaa nyt. Turun seudun vesi hallitsee vakka-Suomea. Lakeuden vesi on oikeusteitse valloittanut jo Porin seudun ja lähestyy Turkua. Pirkanmaalle koitetaan väkisin vääntää Pirkanmaan Vesihuoltoa jonka yhtenä osana olisi tekopohjavesiyhtiö TAVASE Oy. Helsingin Vesi on historiansa kanssa todella anurettava ostetaan-myydään osakeyhtiö. Sitten on Kymen Vesi joka laajenee kuin Syöpä. Jyväskylän Vesi on Suomen kalleinta vettä mutta ”kylä maakunta maksaa”. Kun katsotaan esim. Suez:in, Nestlen, Thames Waterin, RWE Wasserin ja monen muun toimijan ostotapoja niin ne voivat ostaa kaikki nämä vesilaitokset ja kauppahinnaltaan se vastaisi niiden keskikokoista ostoa. Eli, ne löisivät miljardi euroa pöytää ja sanoisivat että ”ottakaa”. Ja meidän valtuutetuthan ottaisivat. Ja sitten kävisi kuin Espanjassa ja Kreikassa että veden hinta nousisi 150% ensimmäisenä vuonna. Ja 50% toisena. Ja sen jälkeen korotukset olisivatkin ”maltillisia” 10-20% vuodessa.

  Ihan ensimmäisenä Lakeuden Vesi pitäisi pilkkoa ja purkaa ettei Suomeen pääsisi syntymään sellasita aluetta jonka joku voi ostaa monopolikseen. Ja mitä …kelettä lakeuden Vesi tekee Porissa? Se on jo valloittanut koko rannikon sinne asti.

  Ei Suomesta vesi lopu. Se on aivan varma.

  Reply
  • 5.1.2017 at 09:34
   Permalink

   ”Ajetaanko tässä Suomalaista kunnallista vesilaitostoimintaa huonolla imagolla monikansallisille vesiyhtiöille?”

   Ajetaan, juuri siitä tässä paskomisessa on kysymys. Pian tulee kuten jo ameriikoissa Nestlen tai Coka Colan lakimies potkimaan sadevesitynnyrit räystään alta nurin ja lyö lapun kouraan käräjille, tämä on Coka Colan omaisuutta, käytätte heidän raaka-vettä!

   Olen samaa mieltä että Lakeuden vesi tulee pilkkoa ja vesiyhtiöt tulee olla paikallisten kuntalaisten hallinnassa, muuten käy yhtä huonosti kuin sähköyhtiöiden ja sähkön siirtoverkkojen kanssa, joissa suurimpia rahastaa jo ulkomaalaiset pankkiirit ostaen samalla pienempiä pois.

   Reply
 • 4.1.2017 at 16:47
  Permalink

  Keitettynäkään vesi ei valitettavasti täytä talousveden laatukriteerejä. Kattilan pohjalle jäi useita teelusikallisia vaalean vihertävää saostumaa ja vesi oli väriltään rusehtavaa. Liian usein on näitä vedenlaatuongelmia Porvoossa, haju ja maku sekä sameus/väriongelmia. Koko vedentuotantojärjestelmä tulisi auditoida jotta tällaista laajaa ihmisjoukkoa koskettavaa vesikriisiä ei ylipäätänsä pääsisi syntymään. Puhdas vesi on perusoikeus.

  Reply
 • 4.1.2017 at 17:41
  Permalink

  Vesijohtovesi on täysin juomakelpoista Porvooörrör..

  Reply

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.