Uudenmaan poliisi antoi väärää tietoa lehdelle Järvenpään ”mellakasta”.

Itä-uudenmaan poliisipäällikkö Kari Rantala (kuvassa oik.) ja apulaispäällikkö Ari Karvonen (vas.) ovat ottaneet kantaa Järvenpään syksyiseen ”nuorisomellakkaan”, ja kommentoivat myös poliisityön uutta haastetta: Nettitrolleja:

– Nettitrollit tulevat usein ulkopuolelta. He hämmentävät tilannetta aikansa ja siirtyvät sitten seuraavalle paikkakunnalle, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen sanoo.

Huhujen levittäjät pyrkivät lietsomaan epäjärjestystä ja onnistuvatkin siinä aika ajoin. Esimerkiksi poliisi nostaa nuorten uhmamielisen liikehdinnän syksyllä Järvenpäässä. Liikehdintää juoruilla lietsoneet henkilöt ovat poliisin tiedossa. He eivät ole paikallisia.

Asiasta kertoi Uusimaa 08.01.2017: http://www.uusimaa.fi/artikkeli/471945-poliisi-nettitrollaus-tyollistaa-yha-enemman-moni-valhe-koskee-maahanmuuttajia

Nettitrollaus eli tarkoituksellinen valheiden levittäminen verkossa on yksi kuluneen vuoden näkyvimpiä ilmiöitä, katsoo poliisi. Ärtymystä ja epäjärjestystä valheillaan lietsovat kirjoittajat työllistävät poliisia yhä enemmän”, kertoo Kari Rantala Uusimaa-lehdelle. Nyt mekin huolestumme: Ketä ovat nämä trollit, jotka perättömillä huhuilla saivat aikaan mellakan Järvenpäässä?

Mitä Järvenpäässä sitten tapahtui? komisario Jari Vuorenpää Helsinkin poliisista kertoi Iltasanomille (13.09.):

Vuorenpään mukaan noin kello seitsemästä kello kymmeneen kestäneen tilanteen aikana tapahtui kuitenkin lievää vahingontekoa. – Jotain lievää vahingontekoa siellä on ollut, mutta ei mitään sen suurempia. Rikosilmoituksia ei ole tehty, mutta jotain mainoskylttejä oli potkittu ja rikottu, Vuorenpää kuvailee.

Vuorenpää sanoo, että poliisi ei ole toistaiseksi saanut selvyyttä siihen, mikä oli syynä nuorten suunnittelemaan joukkotappeluun.

jake0000Nykysuomi haastatteli paikallista nuortamiestä:

Mitä järvenpäässä tapahtui?

Muutamat Haarajoen vokin nuoret ja jampassa asuvat romanialaiset nuoret kävivät haastamassa riitaa Järvenpään jokaisessa nuoriso porukassa. Koko homma eskaloitui kun yksi romanialaisista kävi Prismassa suomalaisen nuoren kimppuun ja uhkasi hakata kaikki.

Mikä aiheutti jännitteet?

Jännitteet aiheutui suurimmaksi osaksi siitä että uhkailua ja riidan haastamista jatkui koko ajan sosiaalisessa mediassa ja koulussa sekä kaduilla. Paikallisille nuorille tuli mitta täyteen.

jarvenpaa000001111Rasismista ei ollut kyse?

Tilanne ei ollut millään tavalla lähtökohtaisesti rasistinen. Varmasti mukana oli joitain rasisteja mutta samassa porukassa (häiriköitä vastusrtamassa) oli mukana myös maahanmuuttajia.

Mitään nettihuhua ei siis ollut nuorten tiedossa ennenkuin porukka hiiltyi pariin häirikköön, jotka uhkailivat teräaseilla?

Ei ollut aluksi mitään nettihuhua. Nettihuhut alkoivat vasta ensimmäisen kokoontumisen jälkeen kun nuorilla meni hermot. Siellä oli vokin asukkeja ja romanialaisia noin 10 ja järvenpääläisiä nuoria noin 150. Tappelua ei myöskään näissä kokoontumisissa koskaan ollut.

Oliko joku ulkopuolisten ”nettitrollien” yritys lähestyä järvenpääläisiä’ nuoria?

Ei ainakaan minun tietääkseni ollut mitään sellaista. Asiasta käytiin kiivasta keskustelua Järvenpään facebook ryhmässä johon nuoret eivät osallistuneet vaan siellä aikuiset koittivat omien agendojensa avulla saada syytä asialle.

Facebook keskustelut käytiin siis vasta ”mellakan” jälkeen, sitä kommentoiden, ja aikuisten toimesta, ei nuorten?

Keskustelut käytiin ensimmäisen kokoontumisen jälkeen ja tosiaankin vain aikuisten toimesta.

Keski-Uusimaa otsikoi silloin: ”Nuoriso riehui Järvenpään keskustassa – poliisi seurasi tilannetta”, Eihän siellä riehuttu mitenkään?

Osa nuorista riehui keskustassa, kun poliisi pakotti heidät poistumaan.

Poliisijohtajat kertoivat lehdelle, että Järvenpään ”nuorisomellakkaa” yllytettiin netissä perättömillä huhuilla. Miten kommentoit?

Kyllä siellä facebook ryhmässä tilannetta lietsoi paikalliset rasismin vastustajat sekä vasemmistolaiset jotka koittivat saada väkisin tilanteesta rasistisen. Jotkut vaihtoehtomediat asiasta uutisoivat kyllä mutta ei sekään mitään yllyttämistä ollut.

Ketä ovat ”poliisin tiedossa olevat yllyttäjät”?

Siitä en tiedä ollenkaan. Kai poliisi koittaa vyöryttää koko syyn vaihtoehtomedian syyksi.

Yllyttäjiä ei ilmeisesti ole olemassakaan?

On niitä mutta he ovat paikallisia aikuisia ja rasismin vastustajia. Itse kävin monesti nuorten kanssa puhumassa ja kun tästä ja nuorten kertomista asioista puhuin facebook ryhmässä niin minut leimattiim trolliksi ja väitettiin että nuoret eivät itsekkään tiedä asiasta mitkään.

Miten Jäken nuoriso suhtautui mahdollisiin ulkopuolisten sekaantumisiin tapahtumiin?

Nuoret eivät halunneet ulkopuolisten sekaantumista asiaan.

Eikä sellaista myöskään tapahtunut?

Ei ainakaan kokoontumisten aikana. Suomi Ensin meinasi  tulla järjestämään miekkaria mutta nuorten vastaus oli selvä. ”Jos ne tänne tulee niin jyrätään yli ja upotetaan järveen”.

Järvenpäässä tapahtui välikohtaus koulussa?

Koulu välikohtaus lopetti koko homman kun se romanialainen nuori joka eniten uhosi sai selkäänsä. Romanialaisen nuoren isä ja kaksi veljeä tulivat koululle riehumaan ja uhkailemaan nuoria ja sen takia poliisit kutsuttiin paikalle.

Näyttää siis siltä, että koko skaban aiheutti parin ääliön öykkäröinti koulussa, eikä ”vihapuheella” tai nettitrollauksella ollut mitään tekemistä asian kanssa?

Kyllä näin on. Öykkäröinti tapahtui koulussa ja vapaa ajalla. Ja ennen nuorten kokoontumista asiasta ei puhuttu missään koska siitä ei tiennyt kuin nuoret itse. Vihapuhe ei myöskään aiheuttanut tapahtunutta koska suurin osa nuorista ovat suvaitsevaisia ja mukana oli myös maahanmuuttajia aika paljon. Rasismiin yritettiin vedota koska vastapuoli koostui ainoastaan romanialaisista ja pakolaisista.

Nykysuomi kiittää lausunnosta!

Haastattelu on tehty 08.01.2017.

Paikallinen nuori siis kertoi koko ongelman syyksi parin henkilön aiheuttamat riidanhaastamiset, joista ärsyyntyivät sekä suomalaiset että maahanmuuttaja-nuoret. ”Vihapuhe” liittyy tapauksiin vain leimana, jolla joku ulkopuolinen yritti syyllistää järvenpääläisnuoria.

Syyskuun 13. tapahtumiin ei siis liity ulkopuolista yllyttäjää, eikä nuorten motiiveihin ”vihapuhetta”, eivätkä nuoret ole olleet tietoisia mistään nettikirjoittelusta, ennenkuin jälkikäteen. Case closed.

Poliisi toisaalta kertoo olevansa tietämätön nuorten liikehdinnän syistä, ja toisaalta tietää henkilöt jotka sen aiheuttivat. Eikö tässä ole epäsuhta?

Vuorenpää sanoo, että poliisi ei ole toistaiseksi saanut selvyyttä siihen, mikä oli syynä nuorten suunnittelemaan joukkotappeluun.

Liikehdintää juoruilla lietsoneet henkilöt ovat poliisin tiedossa. He eivät ole paikallisia.

Kansanomainen sanonta tuntee *ristiinpuhumisen*. di-gold

 

Iltasanomat 13.09.2016: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001260435.html

Helsingin Sanomat 05.10.2016: http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002923953.html

Keski-Uusimaa 13.09.2016: http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/433589-nuoriso-riehui-jarvenpaan-keskustassa-poliisi-seurasi-tilannetta

 

banner_money_v2_300x250

 

8,722 total views, 2 views today

how much does someone with a marketing degree make”And I don think we have to do that in order to give the security that the faith based community thinks we need. I want to make sure we don go out of balance.. Despite the advert asking staff to work four days a week, we were told at training it would be compulsory to work five days, with an extra hour added on to each working day.The Gourock warehouse, similar to centres in Doncaster, Dunfermline, Hemel Hempstead, Milton Keynes, Peterborough, Rugeley and Swansea Bay, covers the area of four football pitches, and is lined with cheap jordan shelves stacked with the tens of thousands of products stocked cheap jerseys by Amazon.It is worlds away from when boss Jeff Bezos started the Replica ray bans company as an cheap nfl jerseys online bookstore from his garage in Seattle in 1994. Over the past six months alone, shoppers have clicked on to the website 2.3 billion times.But while the company prides itself on delivering customers’ purchases with hyper efficiency and has invested in incredibly sophisticated computerised stock control equipment the system relies on the efforts of its most low tech resource: its staff.Upon entering the warehouse, employees must leave Cheap Football Jerseys all personal possessions, including phones, in lockers. Fast forward to this year. His interests are focused on firemen and doctors. Will custom jerseys they continue to go right in the future? Maybe. Maybe not. If they tell us Count Chocula isn’t real either, we’re going to lose our shit. For 25 years, Beacon has been teaching kids how to make words with a keyboard with her popular ”Mavis Beacon Teaches Typing” software. Initially NFL has 10 teams, and an important merger took place in 1970, when 16 NFL teams joined the 10 AFL teams to make a large association. With two associations coming together, now the total number of team has went up to 32 and making it the most popular game on earth.. That’s because OBJ replied, ”I don’t remember,” over and over and over again in response to reporters’ questions afterward.DO IT ALL: Cleveland’s Terrelle Pryor played QB at Ohio State, tried to stick to that position in the NFL, then shifted to receiver. He had a hand in a bit of everything in a 30 24 overtime loss to Miami, becoming the first player since Frank Gifford 57 years ago with at least 120 yards receiving, 30 passing and 20 rushing in a game. Their is less disparity in salary between the kickers and defenses available than all other positions, so fantasy players tend to ignore this position to their peril. The difference between a kicker that racks up 15 points to one than Cheap NFL Jerseys racks up 5 can be the difference to your week.

3 thoughts on “Uudenmaan poliisi antoi väärää tietoa lehdelle Järvenpään ”mellakasta”.

  • 8.1.2017 at 16:26
    Permalink

    Yllättävää että ”rasisminvastustajat” ja ”vasemmistolaiset” totuudenkieltäjät ja maailmankansalaiset ovat olleet ainoa provosoiva taho jolla ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa.

    Kai se on niin, että kun tarpeeksi haluaa uskoa johonkin eikä suostu uskomaan mitä näkee, niin nuppi sekoaa.

    Reply
  • 8.1.2017 at 18:53
    Permalink

    Suomalainen totuuskomissio on kokoontunut ja kertoo virallisen totuuden.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.