Financial Times: Sipilän ”yrittäjä-näkökulma” tuhoisa Suomelle.

Pääministeri Juha Sipilä sai jo tuoreeltaan tylyt arviot talouden asiantuntijoilta maailmalla. Merkittävän talouslehden,  Financial Timesin, kolumnisti, taloustieteilijä  Martin E. Sandbu, ihmetteli jo v.2015 muiden mukana, millä tajunnalla varustetun pääministerin Suomi onkaan saanut:

Sipilä oli syyskuussa 2015 julkistanut ohjelmaansa Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi, nähden ainoan ongelman työvoimakustannuksissa, ja maailmalla naurettiin niin. US toistaa Martin E.Sandbun arviota:

Työvoimakustannusten leikkaaminen on järkevää yrityksille, mutta ei niinkään valtioille. Valtiot eivät harjoita liiketoimintaa. Valtioiden tehtävänä on saada aikaiseksi riittävästi vientiä, jotta tuonti pystytään maksamaan. Suomi on pärjännyt tällä mittarilla ihan hyvin. Sillä oli nousukauden aikana valtava ylijäämä. Se on nyt mennyt, mutta Suomen kauppatase on edelleen nollassa, Sandbu kirjoittaa.
Hän huomauttaa, että työvoimakustannukset ovat ”aika huono mittarille millekään, mistä politiikan tulisi huolehtia”. Sandbu korostaa, että työvoimakustannusten leikkaaminen toimii yrityksissä, mutta valtioiden osalta johtaa helposti kotimaisen kysynnän heikkenemiseen.
Sandbu kysyy kolumninsa lopuksi: ”Mutta mitä voi odottaa entiseltä liikemieheltä pääministerinä?”
Sipilän hallituksen karkeat triviaalivirheet pantiin merkille heti kun Juha Sipilä avasi suunsa, mutta toteutuneet teot lienevät ylittäneet karmeimmatkin odotukset. Pikkuyrittäjänäkökulma valtion johdossa… -Huh huh sanoo maailma, mutta Suomessa olemme jo turtuneet? Eikö muuten korkea verotus, jonka eräs juuri on julkisen sektorin *tehottomuus* (=hallinto maksaa enemmän kuin palvelujen tuottaminen), ole eräs Suomen kilpailukykyä ja yrittämisen ankeutta aiheuttava seikka, ehkä duunarin palkkapussia merkittävämpikin.
Sipilän-Stubbin koalitio aloitti ”yrittäjänäkökulmalla”, pyrkien laskemaan palkkatasoa, joka yksityiselle yritykselle on pystyviivan miinuspuolella, unohtaen että valtiolle sen merkitys on aivan muuta. Maalaisyrittäjä-asennetta on myös, että nyrkkipaja kuppaa isoa valtakunnallisesti merkittävää projektia, ja johtavan poliitikon päätöksenteossa on mukana ”maakunnallinen perspektiivi”. Ellei sitten *kyläkunnallinen*? di-gold

 

Financial Times 11.09.2015: https://www.ft.com/content/64eb75a6-57cd-11e5-9846-de406ccb37f2#axzz3lVJeZKUf

Uusi Suomi 12.09.2015: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/113151-maailmalla-irvaillaan-juha-sipilalle-mita-voi-odottaa-entiselta-liikemiehelta

 

banner_money_v2_300x250

 

32,265 total views, 5 views today

Your mother should take 2 3 g of concentrated fish oil, three times a day. Other nutrients which may help to heal the gut and Cheap Football Jerseys reduce inflammation include vitamin A (25,000 IU per day), zinc (30 mg, 1 3 times per day balanced with 2 mg of copper, 1 3 times a day), and vitamin C (1 2 g per day). As a result, the company reclassified certain operating expenses, primarily headcount and facilities costs, during the fourth quarter of fiscal 2013. Wholesale China Jerseys These reclassifications are a resulting resulted in our financial disclosures are reflected in our financial disclosures and do not impact the company’s consolidated operating results or our cash flows.. But despite the plaudits for a game globally loved, Wholesale NFL Jerseys one anomaly remains. Embarking on Blackburn’s landmark trip to India for a friendly with FC Pune on Friday, manager Steve Kean hopes to redress the Asian imbalance. Odegaard was looking bright and driving forward with the ball at his feet. It should not be a surprise that a player who made his debut for Norway aged 16 shone against a Segunda wholesale jerseys Division B side but given it was his first start in a Real shirt the youngster did not fluff his lines.. 3rd time I was sleep walking . I’m treating at Penn medecine Philadelphia Pa for Vestibular Therapy, Speech therapy and doing a lo of PT exercises at home. ”I have to live with the fact that when I disciplined my son the way I was disciplined as a child, I caused an injury that I never intended or thought would happen. I know that many people disagree with the way I disciplined hockey jerseys my child. He still continues, with all he has acquired, with all air max his juicy couture outlet usefulness, and with all his innocence of character, without any proper oakley sunglasses sense of religion, though he has attained a rather advanced age. Lavengro relates the lives of people so sac michael kors fake oakleys far asics shoes as they were placed before him, replica watches but no further. I’m going to stay go, he’s going to drive block me down the field, alright, here we go, set and I’m going to put a little resistance, see my leg kind of cocked, I’m going to put a little bit of resistance on it, go, alright and he drives me down there, good job. Rouse is going to do the same thing. I laid my hands on him and demanded God take his cancer away. cheap oakleys At no point did I realize how weird it was that I believed cancer was the sort of thing God assumed people were cool with unless explicitly told otherwise.. For centuries, tattoos have been symbols of identity, reverence and respect. An overview of tattooing history suggests, that, tattoos were reminders of certain incidences, associations and thoughts that were far too precious to let go.

10 thoughts on “Financial Times: Sipilän ”yrittäjä-näkökulma” tuhoisa Suomelle.

 • 10.1.2017 at 09:21
  Permalink

  Mutta kun se ei ole edes yrittäjä-näkökulma vaan kepun tuhoa-hajoita-ja-hallitse näkökulma. Jos mietitte kepulaisia politikkoja niin aina niiden valtaanpäästyä Suomi on ollut todella suurissa taloudellisissa vaikeiksissa. Kiviniemi, Vanhanen, Jätemäki, Aho… Kaikki ovat tehneet toinen toisensa jälkeen talouden taantuman ennätyksen.

  Aina kun tilalliset sankoin joukoun vyöryvät uurnille äänestääkseen KEPUa niin aina on tuhon siement kylvetty.

  Reply
  • 11.1.2017 at 12:41
   Permalink

   Tilallisten määrä nyky-Suomessa on n. 40000. Sillä ei puolueen kannatus paljon heilahda.

   Reply
 • 10.1.2017 at 16:23
  Permalink

  Sipilä on törkyuskovainen. Kaipa hän uskoo tuohon bisnesajatteluunkin valtion kohdalla. Susi lampaiden vaatteissa ja omalle kansalle petturi. Lobbaa omiaa ja haalii itselleen ja läheisilleen vain mammonaa. Keskusta petti jälleen ja tällä kertaa pahiten mitä on historiansa aikana tehnyt. KAnsa on todella tyhmää jos keskustaa äänestää. Eikö maanviljelijätkään huomaa miten Sipilä piupaut välittää heistä? Toivottavasti Suomi pääsee eroon tästä ”autojobbarista”.

  Reply
 • 10.1.2017 at 17:17
  Permalink

  Sipilältä ei löydy valtion johtamiseen vaadittavia ominaisuuksia koska valtio ei ole firma,eikä näinollen valtiota voi johtaa kuten firmaa

  Reply
 • 10.1.2017 at 17:32
  Permalink

  Rottahan ei lähde mihinkään niinkauan kuin on päiviä jäljellä kerätä fyrkkaa omaan taskuun ja järjestää asiat niin että sitä fyrkkaa tulee vielä vuosien ajan pakkolähdön jälkeenkin.

  Jos presidentillä vielä olisi valtaa, nilkki olisi saanut kenänkuvan naamaansa jo vuosi sitten.
  Hienosti ovat asiansa säätänet nämä teflonpsykopaatit. Äänestämällä ET voi vaikuttaa.

  Reply
 • 11.1.2017 at 08:26
  Permalink

  Aletaan olla väsyneitä tällaiseen johtamiseen. Minäkin jo ajattelen, milloin Suomen kansa kyllästyy tähän ahdisteluun….mitä tehdä ennen seuraavia vaaleja….mitä ??!!

  Reply
 • 11.1.2017 at 09:43
  Permalink

  Meillä Italiassa tällainen politiikka on ollut tapana jo ties kuinka kauan. Suomalaiset ovat vain niin hitaita reagoimaan asioihin. Hyvä että edes joskus?

  Reply
 • 12.1.2017 at 19:37
  Permalink

  Haistappa Vilppilä vittu ja laita se eroanomus jo tänään vetämään. Ja sitten ihan oikeesti kanssa. Nyt on pelit pelattu ja leikit leikitty. Kun ei ollut kiinnostusta panostaa kotimaahan ja omaan kansaan, niin osoite on sitten Huitsinvittu. Moi. Joko lähdit?

  Reply
 • 12.1.2017 at 23:10
  Permalink

  Suomi tuhoutuu sisältäpäin kovaa vauhtia: Sipilä ottaa lisää velkaa, suosii veroparatiisiyhtiöitä ja väittää, ettei hän tiedä mitään sukulaistensa bisneksistä.

  371 800 maksuhäiriöistä, 400 000 työtöntä, 600 000 ulosotossa ja alle köyhyysrajan yli miljoona ihmistä.
  Eläkeläisiä 25% koko väestöstä (5,5 miljoonaa kansalaista) ja 16,9% alle 14 vuotiaita, joista 1000 ulosotossa ja yli 100 000 elää köyhyydessä.

  …ja Sipilä ottaa velkaa -nyt yli 106 MILJARDIA!!! ja sulkee korvansa ihmisten hädältä! Olemme yrittäneet useaan kertaa audienssia, jotta pääministeri saisi oikeaa tietoa Suomen tilasta, mutta ei, kun esikunta estää. Me emme suostu maksamaan tätä velkaa, kun samaan aikaan härskit veroparatiisiyhtiöt vievät rahaa miljarditolkulla veroparatiiseihin, isot Kepulaispankit kiertävät valtionveroja ja pk-yrittäjien investointien takuuksi laittamalla omaisuudella ei ole mitään suojaa. Häpeä ja eroa!

  Reply
 • 19.1.2017 at 22:00
  Permalink

  Hallitus hölmölässä yrittää ratkaista maan ongelmat – Ote pitemmästä jutusta:
  … Ministerihölmöt kokoontuivat keskustelemaan toimenpiteistä. Päähölmö kertoi, että tarvittiin tehokkaampia järjestelmiä ja enemmän innovaatioita. Jokaisen ministerin tuli keksiä parannuskeinoja.
  Opetushölmö ehdotti ratkaisuksi, että koulujen ja yliopistojen kustannukset leikattaisiin puoliksi, ja näin tehokkuus kaksinkertaistettaisiin. Loistavaa, loistavaa, huusivat muut.
  Päähölmö hyväksyi esityksen, mutta toivoi lisää ehdotuksia.
  Energiahölmö kertoi, että maa tarvitsee enemmän sähköä. Uuden ydinvoimalan rakentaminen ei ole sujunut, ja neuvottelut ranskalaisten kanssa ovat jumissa. Ne eivät ymmärrä englantia. Olemme kerran toisensa jälkeen neuvotteluissa sanoneet fuck you, fuck you, mutta ei auta. Mutta jos päättäisimme rakentaa vielä toisen ydinvoimalan niin asia saataisiin hoidettua. Mistä sellainen ostettaisiin? No, naapurimaasta saadaan hyvä laitos, niillähän on maailmankuulu ydinvoimala Tshernobylissä.
  Tämä erinomainen ehdotus hyväksyttiin.
  Lisää, lisää, sanoi päähölmö, tämä ei vielä riitä. …

  Reply

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.