Ilja Janitskin: Lähden presidentin vaaleihin ehdokkaaksi

REFORMI-liikkeen kansanedustajaehdokas, MV-lehden päätoimittaja Ilja Janitskin on ilmoittanut lähtevänsä ehdokkaaksi vuoden 2018 presidentinvaaleihin.

Ilja Janitskin kannatusyhdistyksen pitää kerätä 20 000 kannattajakorttia, jotta hänet voidaan asettaa presidenttiehdokkaaksi.

Suomen perustuslain mukaan ehdokkaan voi asettaa joko rekisteröity puolue, jonka listalta on valittu edellisissä eduskuntavaaleissa vähintään yksi kansanedustaja tai valitsijayhdistys, jonka on perustanut vähintään 20 000 äänioikeutettua. Ehdokkaan tulee olla syntyperäinen Suomen kansalainen.

James Hirvisaari allekirjoitti ensimmäisen kannattajakortin Ilja Janitskinin presidenttiehdokkuuden tukemiseksi.

James Hirvisaari on perustanut Reformi-liikkeen, Hirvisaari kertoo blogissansa seuraavasti Reformista-liikkeestä:

Nyt alkaa uusi aikakausi. Ihmiset ovat lopen kyllästyneet poliittiseen vallankäyttöön, eikä ihme. Nyt on syntynyt uusi  ja rohkea hanke, joka tähtää vuoden 2019 eduskuntavaaleihin: kaikista puoluejärjestelmistä irrallaan oleva sitoutumattomien ehdokasjoukko omilla listoilla ja yhteistyössä koko maassa. Puolueisiin eivät ihmiset usko.

Idea on hyvin yksinkertainen.

Kussakin vaalipiirissä kukin reformiehdokas kerää vähintään 100 kannattajakorttia omasta vaalipiiristään (= valitsijayhdistys). Ei ole vaikea rasti. Allekirjoittajien on oltava äänioikeutettuja. Henkilön allekirjoitus on sallittu vain yhteen valitsijayhdistykseen, muussa tapauksessa kyseinen nimi pyyhitään yli niistä kaikista.

Ehdokkaat tekevät kussakin vaalipiirissä yhteislistan (= ”vaaliliitto”), jolla menevät vaaleihin. Valtakunnallisesti kaikki tapahtuu REFORMI.ME -nimen alla.
Lähde: Wikipedia, Mv-lehti

4,018 total views, 3 views today

3 thoughts on “Ilja Janitskin: Lähden presidentin vaaleihin ehdokkaaksi

 • 10.1.2017 at 21:01
  Permalink

  Toivottavasti teidän sinnikkyys palkitaan ja saadaa tää maa takas kuntoon jotenkin edes. Toivon että lapseni saisi elää vielä nuoruuttaan ja aikuisena TURVALLISESTI JA RAUHASSA. Nyt tällä politiikalla se ei ole mahdollista kun joutuu lähtemään viemää harrastuksiin hakemaan kavereilta menemään ulos kattelee ku leikkivät ja kaikkea tätä ei tarvinu miettiä näin tarkasti ja peloissa 2v sitten, olisi mukava luottaa siihen että saavat olla ulkona rauhassa. Täälläpäin lähti metsästä meidän peräämme 1 ulkomaalais mies joka puhui jotakin kieltä ja käveli pitkää minun ja tyttäreni perässä ja kun pysähdyttiin hän tuli hirnuva ilme päällä minua kohti aivan naamalle ja jatkoi matkaa en sitten tiedä mitä hän mietti mutta ei se tuntunut kovin ystävälliseltä.

  Reply
 • 10.1.2017 at 22:32
  Permalink

  Tämä oli aivan oikea veto Iljalta ja Jamekselta. Nyt kerrankin kansa voi näyttää mitä mieltä se on politikoista. Ja kerrankin kansa pystyy vaikuttamaan tulevaisuuteensa äänestämällä johtoon henkilöt jotka oikeasti ovat kansan asialla.

  Jokainen meistä pystyy tekemään leikkauksia jotka eivät kosketa köyhää. Puoluetuet (välilliset- ja välittömät) pois niin johan verotaakka keveni. Irti EU:sta ja oma hallinto takaisin. Siinä se.

  Lopetetaan NATO-maksut ja ostetaan ne hävittäjät Venäjältä.

  Reply
 • 12.1.2017 at 17:04
  Permalink

  Minulla ei ole mitään yhteistä tavoitetta tuon Iljitshin kanssa.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *