Anne Bernerin ensiviikolla (19.01.) julkistama tieliikennesuunnitelma rikkoo hallitusohjelman?

Bernerin-Ollilan liikkumismaksu-järjestelmä ei PS:n puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon huomautuksen mukaan sisälly hallitusohjelmaan, eivätkä persut tue sitä. Liikenneverkon yhtiöittäminen (Live Oy.) on Liikenne ja viestintäministeri Anne Bernerille hyvin keskeinen projekti.

Tieliikenteen maksullisuuden mahdollistavassa seurantajärjestelmässä on monia ongelmia. Päällimmäisenä laitteistokustannukset ja tietoturva. Autoilijan paikannustietojen mahdollisesta päätymisestä ulkopuolisille kirjoitimmekin äskettäin. Eräänlaiset julkissektorin rönsyt, yksityiset alitoimijat, ovat myös jo ryhmittyneet mahdollisen kultasuonen äärelle.

Autopaikannusjärjestelmän kehittäjät ovat olleet hyvin edullisessa asemassa mm. Tekesin tukea jaettaessa:

 • Nokia OyjTekesin tukea 41,5 miljoonaa euroa vuosina 2010–2015,
 • Nokia Solutions and Networks Oy (ent. Nokia Siemens Networks Oy) :  yhteensä 33 miljoonaa
 • Nokia Technologies Oy: 2,75 miljoonaa euroa.

Jakoa on riittänyt pienemmillekin:

 • Aplicom, liikevaihto 5 mlij, per vuosi, Tekesiltä 2 miljoonaa,
 • Helpten, liikevaihto 1,3 per vuosi, tappio 2,2 tukemisjaksolla, Tekesiltä 1,6 miljoonaa euroa.
 • Taipale Telematics, liikevaihto 1milj. per vuosi, tukea Tekesiltä yht. miljoona.

Tästä jää vaikutelma, että näitä jälkimmäisiä yrityksiä, joilla on tukevasti jalka ovenraossa tulevan(?) Live Oy:n alihankkijoiksi, ei olisi olemassa ilman tukisysteemejä. Kun siis raha-hana vuotaa, aina on joku nuolemassa. Tähän nähden Aplicomin ja päämisteri Sipilän yhteydenpito ei yllätä.

Laitekustannuksista autoilijoille on esitetty optimisten 100-300 euron arvio, mutta tuhannenkin eurojen kustannuksista, asennuksineen jotka täytyy suorituttaa valtuutetussa liikkeessä, kokonaiskustannukset saattavat nousta miljardiin.

Persujen kielteisen kannan kertoi siis Slunga-Poutsalo:

Perussuomalaiset eivät hyväksy kyttäysperusteista ratkaisua. Tällaista autoilijoiden seurantajärjestelmää ei ole hallitusohjelmassa. Jos tieverkoston korjausvelka ylipäätään katsottaisiin perustelluksi kerätä kilometrimaksuilla, niin se voitaisiin siinä tapauksessa toteuttaa ilman kalliita lisäkustannuksia autojen katsastusten yhteydessä jo nykyisellään kerättävien mittarilukemien pohjalta.

Hallitusohjelma on tähän mennessä mainittu tilanteissa, joissa persut ovat suostuneet kannattajilleen vastenmielisiin päätöksiin hallituksessa. Nyt jää nähtäväksi, toimiiko asia toisinkin päin. 

Maaseudun Tulevaisuus 03.01.2017: http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/ps-n-puoluesihteeri-ampuu-alas-autojen-seurantaj%C3%A4rjestelm%C3%A4n-1.174171

Tekniikka ja Talous 04.01.2017: http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/liikenne/bernerin-infrayhtio-kaatuu-persujen-vastustukseen-6612640

Päivän Lehti 04.01.2017: http://www.paivanlehti.fi/tama-on-skandaali-bernerin-liikenneverkko-livautettiin-viime-hetkella-raporttiin/

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

25,842 total views, 1 views today

carrie underwood to receive special acm awardWe aggressively pursued new addressable market opportunities in growth areas like commercial cloud, hardware, search and gaming. We transformed our sales and go to market engines to be more agile and further unified our internal cheap nfl jerseys organization around One Microsoft. These muscle are where are athletic movements facilitate from. If you have strong and powerful core muscles then you will be able to tackle hard and hit harder when on the football field. You are going to do this over and over again at least three sets where you scrunch in and hold. And then flail your toes out and hold that as well. Study your opponent’s tendencies. A run heavy team will rely on one, maybe two, different backs to carry the ball with a lot of people that can tackle him. Fortunately, hobos who want to escape paradise aren’t helpless. The Hawaiian government has been flying hundreds of homeless people back to where they came from literally taking taxpayer money and flinging the bums away. The field is marked off in three equal 15 cheap oakleys sunglasses yard segments. The offense gains a first down when moving the ball past a 15 yard segment. There’s nothing wrong with a college degree, but a college degree on its own isn’t going to make them successful. So what happens to the college kids who might be superstars in the NCAA, but don’t have the talent to make it to the NFL or NBA? Then what? What happens throwback nba jerseys next? Where do they go?. This photo was snapped at the lake, two months before my 35th birthday. I was the smallest I’d been since I was 17. Access to Middle East traffic has become critical to both cheap mlb jerseys US and UK intelligence agencies post 9/11. The Maryland headquarters of the NSA and the Defence Department in Washington have pushed for greater co operation and technology sharing between US and UK intelligence agencies. Kansas City Chiefs (5 2) If you want to know how good the AFC West is, just know that at 5 2 the Chiefs are in third place in their own division. Yikes. He’s only gained 293 yards on 73 carries (4.1 ypc). Yes, I know that he’s averaging 4 yards per carry, but you get the idea. Thanks, Marty and good morning, everyone. Thank you for joining us. We were bruised and battered but alive, if a little scarred (both baby and me). My second was a C section. The launch of their native maps app for iOS means one big thing: ads, ads, and ads. Not only ads, but ads based of locations data (it’s a maps app, remember?).. If there is any cheap football jerseys one thing that you can do to stay well then it is to eat at least two apples daily according to a whole raft of new scientific research which places apples at the top of the healthy living tree.It may sound far fetched but an apple contains so many beneficial ingredients that it will protect you from contracting a whole range of life threatening conditions such as cancer or suffering a stroke.The latest pioneering research in America has cheap fake oakleys revealed that drinking apple juice and eating apples can reduce the risk of heart disease.The clinical trial involved healthy adults drinking 12oz of 100 per cent apple juice daily or eating two apples.The time it took for cholesterol in the body to oxidise, or break down, increased by up to 20 per cent after just six weeks of following the apple diet.It turns out that apples contain phytonutrients or phytochemicals (compounds found in plants) which act as antixiodents against wholesale Jerseys LDL (low density lipoproteins), the damaging portion of cholesterol in the blood stream.Apples are also rich in pectins, which are soluble fibres which it has been demonstrated are effective in lowering cholesterol levels.Dianne Hyson, a registered dietician and lead researcher of the study, said: ’Previous studies have shown that eating fruits and vegetables is associated with a reduced risk of coronary artery disease, but this is the first clinical study to show the potential benefits of active compounds in apple juice and apples.”A very moderate intake of apple juice or apples has the potential to reduce risk factors for heart disease in a fairly short period of time,’ she said. ’These small diet changes might play an important role in a heart healthy diet.’Volunteer, father of two Jack Farrell said: ’If I can get this result from just drinking 12ozs of apple juice a day, it’s definitely worth making part of my daily routine.’Other amazing facts about applesApples ward off strokesFinnish researchers found that individuals who ate the most apples had the lowest risk of suffering a stroke, due to the benefits of the active compounds called phytonutrients found in apples.Their conclusion was based on evaluation of dietary records and health outcomes of 9,208 men followed for 28 years.Apples give you better lungsBritish researchers found that apple eaters had better lung function than non apple eaters.After analysing the health and dietary records of 2,512 men, scientists discovered a strong link between positive lung function and the number of apples eaten each week.Although other researchers had suggested that vitamin C from fresh fruit was responsible for improving lung function, this investigation found otherwise.These researchers believe that it is the consumption of antioxidant like phytonutrients in apples, such as flavonoids especially one member called quercetin which reduces the risk of cancer and heart attacks.

7 thoughts on “Anne Bernerin ensiviikolla (19.01.) julkistama tieliikennesuunnitelma rikkoo hallitusohjelman?

 • 12.1.2017 at 09:53
  Permalink

  Persut vois vetää sen juppiskootteriveron pois sieltä käsittelystä että pysytään me motoristit pois pahanteosta.

  Reply
 • 12.1.2017 at 11:36
  Permalink

  Höpöhöpö… Ei se mitään hallitusyhteistyötä tai hallitusta kaada. Kaikki hyväksyvät sen yksimielisesti, myös SDP joka tietysti ennen äänestystä pitää populimis-puheita. Mutta kun äänestetään niin kaikki ovat säälittävän yksimielisiä.

  Se mitä tämäkään Bernerin toosa ei osaa tehdä on se että se osaisi erotella yksityisteiden käytön yleisistä teistä. Moni autoilija ajelee 90% yksityisteitä ja silti joutuisi maksamaan tieveroa valtiolle. Sama kun entinen katumaksu laajennettiin koskettamaan kaikkia kiinteistöjä nimikkeellä ”kiinteistövero”.

  Veikkaan että kun tämä Bernerin toosa tulee pakolliseksi asennettavaksi kaikkiin autoihin niin maanteillä hinaukset yleistyvät. Kun toisella autolla hinataan toista tangon välityksellä ja hinattavasta on vain rattilukko käännetty pois, niin hinaajan ajoineuvo ei kuluta kaksinkertaista määrää polttoainetta. Siksi väitän että varsinkin kesähinaukset yleistyvät.

  http://www.velomobilforum.de/forum/imgcache/3767.png

  http://www.atu.de/shop/Zubehoer-w10020/Pannenhilfe-und-Erste-Hilfe_w10776/PKW-Sicherheits-Abschleppstange-2500-kg-Pannenhilfe-FS4113

  Reply
 • 12.1.2017 at 19:40
  Permalink

  Anne Berner. Jätä eroanomus jo tänään. Usko hyvällä. Nyt riitti.

  Reply
  • 12.1.2017 at 20:40
   Permalink

   Jeps. Sipilä ja Orpo samaa tasoa. Soini Turkki möläytyksineen alitti riman varmaan monen PS vaikuttajankin mielestä, eikun kierrätykseen koko kööri.

   Reply
 • 13.1.2017 at 11:22
  Permalink

  Numerot 19.1.2017 viittaa taustalla hääräävän muurareita ja päivämäärästä tulee yhteen laskien luku kaksi, eli ”sopimus”. Aikovat saada hankkeensa päätökset läpi, kun ovat valinneet suomea tuhoavan hankkeen julkistamiseen tälläisen päivämäärän…

  Reply
 • 13.1.2017 at 18:54
  Permalink

  Te paskat kommentoijat ette ymmärrä juutalaisten tarktotus periä he tuo vat maan täyteen nekruja ja ryöstävät kaiken minkä irti lähtee vapaamuurarien eli heidän juoksupoikiensa tuella.

  Reply
 • 30.1.2017 at 12:27
  Permalink

  Mistä tiedät, onko A. Berner jutsku?
  Jossain oli selvitys, jossa todettiin että XZ-shampoon ja Nokian jalkineiden Berner-yhtiö on Norjasta (vanha liiketoiminta Suomessa) mutta Vallila Interiörin Berner on kotoisin Sveitsistä, ja hänellä oli hiljattain vielä Sveitsin passikin. Luultavasti myös Suomen, eihän ministeriksi pääse vieraan maan kansalainen.

  Reply

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.