Työryhmä pitää Suomen yritysverotusta kilpailukykyisenä

Yritysverotuksen asiantuntijatyöryhmä ei ehdota muutoksia Suomen yritysverotukseen, koska järjestelmä on jo nyt kansainvälisesti kilpailukykyinen. Sen sijaan työryhmä ehdottaa osinkoverotukseen ja ansiotulojen verotukseen muutoksia, joilla lisättäisiin verotuksen tehokkuutta.

Työryhmä pyrkii ehdotuksellaan edistämään neutraalia verotusta, joka ei vaikuta verovelvollisten valintoihin. Näin voidaan parhaiten edistää tuottavuutta ja talouskasvua.

Muutoksia yritysverotukseen vain painavista syistä

Osakeyhtiöt ja muut yhteisöt maksavat Suomessa 20 prosentin yhteisöveroa verotettavista tuloistaan, mikä on vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa ja EU-maissa keskimäärin.

Työryhmä pitää yhteisöverokantaa kilpailukykyisenä eikä näe välitöntä tarvetta sen alentamiselle. Suomen pitää kuitenkin huolehtia siitä, että yhteisöverokannan taso säilyy kansainvälisesti kilpailukykyisenä myös tulevina vuosina.

Työryhmä pitää nykyistä yhtiöverotusmallia perusteltuna. Asiantuntijat eivät ehdota esimerkiksi kansainvälisessä keskustelussa esillä olleita malleja, joiden pyrkimyksenä on poistaa oman pääoman ja vieraan pääoman verokohtelun eroavuuksia (ACE-malli tai CBIT-malli). Myöskään Viron yritysveromallin käyttöönotolle ei löydy perusteita.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Yritysten verotettavan tulon laskentasäännöksiin ei ole syytä tehdä muutoksia, työryhmä katsoo. Asiantuntijat eivät ehdota tutkimus- ja kehittämistoiminnan verokannustimen eivätkä tuloksentasausvarauksen tai investointivarauksen käyttöönottoa.

Työryhmä pitää verotuksen ennustettavuutta ja vakautta erittäin tärkeänä ja katsoo, että muutoksia pitää tehdä vain painavista syistä. Suomen nykyinen yritysverojärjestelmä on kilpailukykyinen, eikä se ole syynä viimeaikaiseen talouskasvun vaimeuteen tai investointien vähäisyyteen.

Listaamattomien yhtiöiden jakamien osinkojen verotusta uudistettava

Osinkoverotus kaipaa työryhmän mukaan uudistamista, sillä investointien tuottovaatimus vaihtelee osinkoverojärjestelmän vuoksi yritysten kesken, mikä heikentää investointien kohdentumista parhaiten tuottaviin kohteisiin taloudessa.

Osinkoverotus ohjaa myös osingonjakoa voimakkaasti, aiheuttaa jännitteitä suhteessa ansiotulojen verotukseen sekä sisältää liian suuren eron listattujen ja listaamattomien yhtiöiden välillä.

Työryhmä ehdottaa listaamattomien yhtiöiden osinkojen verotukseen seuraavia muutoksia:

  • Huojennetun osingon laskennassa käytettävä tuottoprosentti alennettaisiin 8 prosentista 4 prosenttiin.
  • Osingon veronalainen osuus korotettaisiin 25 prosentista 40 prosenttiin.
  • Huojennetusti verotetun osingon 150 000 euron raja poistettaisiin.
  • Tuottoprosentin ylimenevä osa osingosta olisi 75-prosenttisesti ansiotuloa kuten nykyisinkin.

Muutosten seurauksena osakkaat saisivat nostaa huojennetusti verotettua osinkoa vähemmän kuin nykyisin, mikä kiristäisi verotusta valtaosalla osingonsaajista. Euromääräisen 150 000 enimmäisrajan poisto keventäisi verotusta tietyissä harvalukuisissa tilanteissa, kun osakas nostaisi suuria osinkoja suuren nettovarallisuuden yhtiöstä.

Työryhmän mukaan muutokset yksinkertaistaisivat osinkoverotusta ja kannustaisivat kasvattamaan yritystä. Lisäksi investointikannustimet erilaisten yritysten kesken vaihtelisivat verosyistä nykyistä vähemmän, mikä kohdentaisi investoinnit nykyistä tehokkaammin.

Huojennetusti verotetun osingon kokonaisveroaste nousisi lähemmäs pääomaverokantaa. Näin verotus kohtelisi nykyistä tasapuolisemmin omaan yhtiöön ja muualle tehtyjä sijoituksia.

Työryhmä ei ehdota muutoksia listattujen yhtiöiden osinkojen verotukseen.

Ansiotuloverotusta kannustavammaksi

Työryhmä on arvioinut ansiotuloverotusta osaamisen kartuttamisen ja tuottavuuden lisäämisen kannalta. Työryhmä ehdottaa muutoksia ansiotulojen rajaveroon eli lisätuloista menevään veroon:

  • Ansiotulon rajaveroastetta alennettaisiin noin 82 000–128 000 euroa vuodessa ansaitsevilla.
  • Pitkällä aikavälillä rajaveroasteita tulisi pyrkiä alentamaan niin, etteivät ne ylitä 50 prosenttia millään tulotasolla.

Uudistus kannustaisi palkansaajia kartuttamaan osaamistaan ja lisäämään siten tuottavuuttaan. Tämä vauhdittaisi talouskasvua pitkällä aikavälillä, työryhmä arvioi.

Osinkoverotuksen ja ansiotuloverotuksen muutokset kaventaisivat eroa pääomatulon ja ansiotulon verotuksen välillä. Tämä pienentäisi kannusteita toimia osakeyhtiönä palkansaajana toimimisen sijaan, vaikka ehdotukset eivät kuroisi eroa kokonaan umpeen.

Työryhmä ehdottaa, että nykyinen koulutusvähennys poistettaisiin. Tuloverolakiin lisättäisiin erillinen säännös työnantajan tarjoaman koulutuksen verovapaudesta työntekijän verotuksessa.

Kun tarkastellaan työryhmän ehdotusten vaikutuksia julkiseen talouteen, muutokset osinkoverotuksessa ja ansiotuloverotuksessa tasapainottavat pitkälti toisiaan. Ehdotukset lisäisivät julkisen sektorin verotuloja 44 miljoonaa euroa vuodessa, jos ei oteta huomioon mahdollisia vaikutuksia verovelvollisten käyttäytymiseen.

Raportit: Valtioneuvosto

559 total views, 1 views today

Best GOLF balls for men this Christmas Callaway Golf Warbird Plus Golf Balls (12 pack) One of the best new golf balls on the market. It’s a performance golf ball with new, high power core; high resiliency rubber formulation provides maximum distance with softer feel than Wholesale China Jerseys previous generation, according to the product listing.. They have less patience to sit through four hours watching every play polluted by cheap nfl jerseys constant promos and ads. Fantasy Daily Fantasy games is another thing. You may want to offer a student discount on tickets. If you are going to offer refreshments you will need to decide if your patrons will have to purchase them or if you are going to provide them using money from ticket sales. While Banking Grades won’t necessarily help small businesses get a loan, it can save them time in the process of looking for one. ”Proper access to capital for small business owners and entrepreneurs is one of the most critical issues facing our economy. Driving automotive our audio segment second largest category was NBA Jerseys Cheap 26% increased from our Tier 3 local auto ship clients. Our office continue to generate replica oakleys results as well as expand our base of advertising and marketing partners. Drafting tables are wonderful for many reasons. First off, I mean, as an artist, you’re not feeling constrained on a little desk. Kenny Albert, Daryl ”Moose” Johnston and Tony ”Goose” Siragusa rolled into the night appreciating the Arizona Cardinals’ upset of the Carolina Panthers. As the game got more and more out of hand, the broadcasting team became more and more interesting as they explained why it was happening and reveled in the unlikeliness of it all.. wholesale nfl jerseys It seems pretty simple, but here are some movies with ”strong” female characters that don’t pass it: The Girl With the Dragon Tattoo, The Dark Knight Rises, The Lord of the Rings (all three), Pirates of the Caribbean (1, 2 and 4), Tomb Raider, Underworld and every movie on this list. Most of them fail at the ”talk to each other” part. It sad to see someone like this guy so talented in his chosen career to die at such a young age. Even the fittest of the fittest have to die at some time, but it not something you expect of people that take care and look after Cheap NFL Jerseys China their bodies. Hold a dumbbell behind your back, between your shoulder blades, then raise it up and turn our forearm outward so your palm faces forward. Use the same exercises you used for muscle building, but use roughly 50 Replica Oakleys percent of your maximum weight or effort so you can perform more reps.

One thought on “Työryhmä pitää Suomen yritysverotusta kilpailukykyisenä

  • 10.2.2017 at 09:57
    Permalink

    Varmasti yritysverotus Suomessa onkin kilpailukykyinen kun Stora maksoi… olikohan se vuonna 2014 vai 2015… 13 000e veroja Suomeen. Siis saman verran kuin keskituloinen palkansaaja. Ja business, eli se rahamäärä jonka suomalaiset työllään tekivät, oli miljardiluokkaa. Yritysverotus Suomessa on banaanitasavallan tasoa ja se aiheuttaa sen että maamme taluskin on samalla tasalla.

    Sen sijaan se mikä pitäisi uudistaa on tuloverotus. Se on jo nyt niin kova että se estää taloudellista kasvua. Ja jos sitä vielä kiristetään niin se ei muuta kuin pahentaa suomalaisten taloutta ja koko Suomen taloutta.

    Esim. Saksassa jokainen saa kotinsa yhdestä huoneesta automaattisesti ”työhuonevähennyksen”. Ja jos joudut käyttämään autoa työtehtöviesi vuoksi (esim. kulkemaan sillä töihin) saat vähentää auton ostohinnan kolmen vuoden aikana henkilökohtaisessa verotuksessa.

    Se missä Suomi ja poikkeuksetta kaikki EU maat menivät kiville oli ihmisten ahneus. Kaikki halusivat tuotteistaan maksimaalisen voiton. Rahayksikön vaihto toimi kannustimena jolla saatiin ihmisten tajunta hämärrytettyä siitä paljonko mikäkin tuote maksaa. Ja jos ei osannut prosenttilaskua, niin heikkolahjaisinkin putkimies teki katteensa ”plus alvi” kaneetilla. Tämä aiheutti sen että Suomen inflaatio on ollut koko euro ajan YLI 7% vuodessa. Ja kun esim. Saksa, ja varsinkin saksalaiset, ovat pitäneet inflaation 1.5% vuositasolla, ei tarvitse kauaa miettiä miksi Saksalaisilla, Ranskalaisilla ja Luxembugilaisilla palkan ostovoima on ihan eri luokkaa kuin suomalaisilla. Ja miksi kaikki tuotteet ovat sielä halvempia kuin suomalaisilla.

    Ja se mikä on tärkeää on ymmärtää se, että vaikka kaikkien suomalaisten palkkaa leikattaisiin 75%, ei Suomen kilpailukyky koskaan pääse esim. Saksan tai Ranskan tasolle. Meidän yhteiskuntamenot ovat inflaation aikana räjähtäneet niin käsiin, että edes ilmaisella työllä emme ole kilpailukykyisiä. Ja siinä on koko homman dilemma.

    Se mikä valtiovallan pitäisi tehdä on kokonaan uusi verotujärjestelmä yrityksille. Sellainen joka takaa että Suomessa toimivat ulkomaaliset yritykset verotetaan Suomessa. Jo se toisi miljardeja suomalaisten hyväksi. Sitten on tietysti kaikknainen rahan hukkaaminen erilaisiin projekteihin. Se tulee lopettaa keralla.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.