IL: Virpillä on ruoat ja rahat jo täysin loppu. Nykysuomi sai mielenkiintoista tietoa asiasta

Iltalehden päivän pääuutisia on Virpi Raatikaisen vuodatus siitä, kuinka hän on kelan uudistusten myötä odottanut toimeentulotuen päätöstä jo 3 viikkoa, vaikka päätös pitäisi tulla seitsemän arkipäivän kuluessa. Lyhyt tiivistelmä IL jutusta:

 

  • Yksinhuoltajaäidin rahat ovat täysin loppu, laskut maksamatta ja ruokaa ei ole.
  • Toimeentulotukihakemukset siirtyivät kunnilta Kelalle vuoden alussa. Kelassa on ollut pahoja ruuhkia hakemustulvan vuoksi.
  • Toimeentulotuki on viimeinen oljenkorteni, joten tässä alkaa olla suuri hätä ja ennen kaikkea nälkä. Kelan päätöksen venymisen vuoksi painoni on pudonnut jo kuusi kiloa, koska pystyn syömään vain joka toinen päivä.
  • Hän saa asumistukea 400 euroa kuukaudessa ja 220 euroa opintotukea sekä elatustukea tyttärestään 150 euroa. Noin 600-700 euron suuruinen perustoimeentulotuki on Raatikaiselle elintärkeä. Helmikuussa olen pystynyt maksamaan vain osan vuokrastamme, ja kaikki muut laskut ovat rästissä. Onneksi meillä on ymmärtäväinen vuokranantaja
  • Lähimpään ruokakauppaan Raatikaisella on matkaa 17 kilometriä.
  • Tuttujen tutut (ventovieraat ihmiset ) ovat tuoneet mm. makaronia, lihasäilykkeitä, tomaattimurskaa ja maitojauhetta.

Koko juttu luettavissa http://m.iltalehti.fi/uutiset/201702222200075310_uu.shtml

Nykysuomi sai Virpin tuttavilta täysin päinvastaista tietoa ja kasan kuvakaappauksia Virpin fb sivulta, kuvakaappaukset poistettiin jutusta Virpin pyynnöstä, kuvat korvattu kirjoittamalla. Virpin FB sivukin on hieman ristiriidassa vuodatuksen kanssa.

  • Ensinnäkin Virpin väittämä 17km kauppamatkasta ei pidä paikkaansa. Virpin vieressä on kyläkauppa mistä saa ostettua jopa vanhanaikaiseen tyyliin velaksi ruokaa.
  • Virpi kertoo kuinka on saanut maksettua laskunsa juuri ja juuri. Lähteiden mukaan kunta on myöntänyt maksusitoomuksia niille jotka ovat jääneet ilman rahoja.
  • Jutussa mainitut ruokatottumukset eivät ehkä ihan pidä paikkaansa kun katsoo virpin FB profiilia. Tarjolla muunmuassa karhua.

    ”Tyttärelleni olen pystynyt laittamaan joka päivä ruokaa, tosin lähinnä vain makaronia tai nuudelia”

     

  • Kuvakaappaus 1: Aamupalaan kuuluu lettuja, hilloa, ankanmunia.
  • kuvakaappaus 2: Ruokana kaikkea muuta kun makaroonia ja nuudeleita
  • kuvakaappaus 3: Iltaruokana Virpi kehuskelee ”karhua ja karhua” Eli karhun olutta ja karhun lihaa.
  • Kuvakaappaus 4: Kuva 5 ruokakassista tekstillä ”lisää tulossa.”

Myös jutussa mainittu, että Virpi syö vain joka toinen päivä, jotta tyttärelle riittää ruokaa. Virpillä on kaksi hevosta ja monia rotukoiria lähteiden mukaan. Virpi myös valitti, ettei raha riitä bensaan.

 

  • Kuvakaappaus 1: ”tänään on ajettu taas oikein urakalla, ensin naapuriin, sitten Kotkaan treenaileen, josta pikainen siirtymä räntäsateessa Lappeenrantaan, josta sitten loskan keskeltä kotiin 300km persiinpäällä ja 6km tallustellen.”
  • Kuvakaappaus 2: ”Heinäkuorma tuli, sit tankille, jonka jälkeen hakeen koiranruokaa, kivennäisvettä ja purua. Sehän on sit jo ilta ennenkun ehtii takas.”
  • Kuvakaappaus 3: Kuvia hevosista 2kpl ja saksanpaimenkoirista.

Rahat riittävät myös eläinlääkäreihin todellisuudessa. Virpi osti vasta uuden pennun.

  • Kuvakaappaus 1: kuva tshihun pennusta, jonka Virpi sanoo vieneensä eläinlääkäriin.
  • kuvakaappaus 2: Kuva tummasta koiranpennusta tekstillä ”Darryl tuli kotiin.”

 

Myös remontti etenee.

  • Kuvakaappaus 1: Kuva saunaremontista tekstillä, ”operaatio saunantuunaus, loppu väri vaan kesken.”
  • kuvakaappaus 2: Kuva noin 150-200m2 tallista tekstillä viel on tallinedustan raksatyöt vähän kesken.”

Tuttavat ovat muutenkin ihmetelleet menoa. Lähteiden mukaan Virpille on tarjottu pienempää asuntoa, koska tuet eivät kata isoa maatilaa, Virpi ei kuulemma ole ottanut asuntoja vastaan. Ihmettelyä on herättänyt myös se kuinka Virpi FB sivuillaan jatkuvasti valittaa ruuan puutteesta, mutta silti kaupasta tarttuu aina useampi kassi matkaan.

Nyt virpi on saanut ympäri Suomen rahalahjoituksia ja apuja. Onko Virpi rahojen tarpeessa?

Nykysuomi sai Iltalehden jutun jälkeen monia yhteydenottoja Virpin tuntevilta henkilöiltä ja yhteydenotot koskivat epäilyjä siitä kuinka avun tarpeessa Virpi on oikeasti. Jokainen päätelköön sen kahdesta tarinasta itse. Nykysuomi ei väitä kumpaakaan uutista toistaan totuuden mukaisemmaksi.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

37,747 total views, 44 views today

The irony of the federal government’s stance against the use of anabolic steroids is that in passing the original Anabolic Steroid Control Act and outlawing these substances, they created the impetus for the development of pro hormones substances that were not as effective but were as dangerous than steroids. Not only do pro hormones discount football jerseys have decreased efficiency coupled with undesirable side effects, but the medical community has next to no established body of research on the long term effects of these newly developed compounds (unlike steroids, which have existed since the 1930s). SKOLNIK: I mean, I’m a Knicks fan, but, you know I got to show love to Bron Bron and D. Wade. Clowney looked upset as he walked slowly to the locker room. Earlier, he tackled Washington’s DeSean Jackson for a nine yard loss oakley sunglasses on a reverse.. Handle sets, faucets, venting pipes, and door pulls and lighting can all be purchased from , as they can ship anywhere in the nation. This makes shopping from them very convenient. (Bob Chamberlin / Los Angeles Times)With ”American Crime Story: The People discount football jerseys v. Simpson” drawing to a close Tuesday night, Robert Kardashian has emerged as a moral compass in the drama that depicts the murder cheap ray bans trial of the former NFL football player accused of killing ex wife Nicole Brown Simpson and friend Ron Goldman on June 12, 1994.. The homeless in Hawaii come discount football jerseys from one of three places: locals who’ve hit hard times, people who moved to Hawaii to get work and lost it, and homeless who have purposely come to Hawaii to avoid cold winters. I bit the bullet, sold my Gibson guitar, and flew out to Hawaii. If your child is interested in outer space then there is another Mario game they would like. It is called Super Mario Galaxy and it is fun for those about 7 years of age and older to enjoy. Some Europeans I met became NFL fans from their exposure to NFL Europe. The Europe league didn’t make the large scale impact the NFL hoped it would, however, it was still cultivating and educating fans. I think Live Nation is a great trade at this level. Madonna is releasing her fist CD under the Live Nation deal in hockey jerseys March of 2012. If Jay Cutler (not the NFL star) were to enter his height (5 feet 9 inches, or 175 cm) and weight (270 pounds, or 122 kg) into a BMI calculator, he would learn that his BMI reading is approximately 40 dangerously obese. But while Cutler typically eats about 6,500 calories of food a day, he is remarkably lean. Step 5Place an emphasis on players who make an extraordinary effort at their position. At any point during the game, you’ll need Wholesale Jerseys a forward who stays hungry in the opponent’s goal box and works harder than most to get a shot off or keep a play alive when he senses the goal is near.

16 thoughts on “IL: Virpillä on ruoat ja rahat jo täysin loppu. Nykysuomi sai mielenkiintoista tietoa asiasta

  • 23.2.2017 at 22:40
    Permalink

    Hoksaatteko, että fb päivitykset on osa VIIME VUODELTA. Se ei tarkoita etteikö nyt olisi tiukkaa jos on aiemmin mennyt paremmin

    Reply
    • 23.2.2017 at 23:20
      Permalink

      Äläppä jo muuta.. Sitä meinasin ottekki kommentoija..

      Reply
  • 24.2.2017 at 00:28
    Permalink

    Osa päivityksistä on myös helmikuulta. Myöskin päivitys jossa kerrotaan, että eläimille on hankittu ruokaa, heinää ym. Lisäksi iltapalatkin helmikuulta näyttää suhteellisen ravitsevilta ottaen huomioon ettei tytär ole saanut alkuperäisen artikkelin mukaan syödäkseen kuin lähinnä makaroonia ja nuudeleita… Hyvä kysymys on miksi ihmisellä jonka tulot koostuvat pelkistä tuista on mahdollisuus pitää kahta hevosta ja koiraa? Siihen ei monella töissäkäyvälläkään riitä rahat.

    Reply
    • 24.2.2017 at 02:22
      Permalink

      olis kiva nähdä kuvankaappaukset…olis uskottava 🙂

      Reply
      • 24.2.2017 at 07:21
        Permalink

        Siellä hän on facessa, erittäin paljon paremmin voivan näköisenä kun jutun alkuperäisessä kuvassa…..

        Reply
  • 24.2.2017 at 07:19
    Permalink

    On koiria, hevosia ja joka toisessa kuvassa uudellee laitettu tukka jne….voi kun mullaki ois perustoimeentulosta moiseen varaa….Itsellänikin kaksi kissaa, mutta lapsieni suusta ne ei oo koskaan ruokia vienyt…Itse on väliin ollu tiukkaa, mut mä supistan niistä mitkä itselle ei ole todellakaan PAKOLLISIA menoja…Eli ei paljo käydä partureissa , discoissa yms….Jos mun eläimet jossain kohtaa olis vaikuttanut lasteni hyvinvointiin, olisin pitkin hampain niistä eläimistä sitten luopunut. Perhe ensin, sitten muu…. Jokainen tavallaan, mutta aika noloa tehä lehtijuttua tälläsestä ettei pärjää kun itse kuitenkin elämäntyylinsä on valinnut…Eikä siin, tiedän kyllä että ei omistaan luopua haluaisi, mutta jos niin, sitten pärjättävä ja piettävä suu supussa, antaa juurikasvun kasvaa ja sitä rataa =) Näin minä ajattelen, saattaa joku muukin =)

    Reply
  • 24.2.2017 at 11:54
    Permalink

    Jos on aikaisemmin elänyt niin leveää elämää kuten facebookista saattaa saada käsityksen, eikä ole saanut säästöön penni jeniä, niin ihan itseään saa syyttää.

    Jos joutuu ”Virpin” kaltaiseen tilanteeseen niin silloin myydään kaikki pois. Ja jos vielä on velkaa senkin jälkeen niin sitten katsellaan ikkunasta ulos eikä mennä minnekkään.

    Oma serkkuni on Virpi-2. Töissä käydään silloin kun huvittaa. Joka pieneekin kolotukseen haetaan saikkua ja koitetaan vaikka jos jollain reuma-kuvitelmilla päästä leikkauksiin ja tutkimuksiin. Työnantajalle tuollainen ”lottovoitto” on kamana. Säälin serkunkin työnantajaa. Serkku koittaa päästä sairaseläkkeelle kaikin keinoin, mutta kun ihmisessä ei ole vikaa niin ei ole. Koko ajan kitistään rahasta ja sen puutteesta. Viisi koiraa rouskuttaa ruokaa ja niitä pitää astuttaa vaikka yhdeläkään omalla ei ole sertejä.

    Koitien lisäksi tehdään mukuloita. Ja kai se työelämäkin tuntuu tylsältä kun ensimmäiset 22 vuotta lukion jälkeen sai olla kotona. ”Hoitamassa lapsia”. Kun joskus puhui talouden tiukkuudesta niin pikaisen laskutoimituksen jälkeen sain tuloksen: 9500mk/kk puhtaana käteen kaikista sosialituista ja avustuksista. Se oli silloin hirvittävä summa kun sitä vertasi omaan hyväpalkkaiseen 11000 mk kuukausipalkkaani. Siis ennen veroja. Jos sen suhteuttaa niin se olisi nyt varmaan 3200e/kk puhtaana käteen.

    Näitä kitisijöitä ja valehtelijoita riittää aina. On hyvä muistaa että yhden hevosen kulut ovat 50e/vrk. Ja sitten ihmetellään sitä kun rahat ei riitä.

    Reply
    • 24.2.2017 at 12:03
      Permalink

      Yhden hevosen kulut 50e/vrk????

      Reply
    • 24.2.2017 at 21:50
      Permalink

      En tiedä hevosten syönneistä muuta kuin, että paljon ne syö ja kuluttaa, eläinlääkärit, ruoka, lämpö, vesi, yms… Tottahan kuitenkin nimimerkki `Näköpiirissä` pitkälti puhuu.

      EU kommunistisoi monet itsellisetkin ajattelijat.. Ärsyttää koko EU ja sen tuoma länsimainen avuttomuus, kommunismin tapaan…

      Reply
      • 24.2.2017 at 23:09
        Permalink

        Niin. pitäisi kiroilla kuin mustalainen, jotta nykyaikana muka olisi rehellinen, perkeleet, auttoiko joitain 🙂

        Reply
  • 24.2.2017 at 11:58
    Permalink

    Tuntematta ja tuomitsematta jutun Virpiä, niin yleisesti ottaen kyllä Suomessa yhteiskunta liian heppoisin perustein antaa rahaa niille jotka sitä osaavat kitistä.
    Henkilökohtaisessa tuttavapiirissäni on ihmisiä jota ovat totaalisen työkykyisiä, mutta kun saa rahaa erilaisina tukina, niin helvettiäkö sitä sitten työtä tekemään! Antaa yhteiskunnan elättää ja maksaa harrastukset.
    Osa heistä oleilee jopa ulkomailla; totaalisesti työmarkkinoitten ulkopuolella, ja nauttivat toimeentulotukea. Ulosottomies on perässä mutta mitä sillä on väliä kun ei velkoja tarvitse maksaa!!!

    Oma lakiehdotukseni: Ihminen jolla on ulosotossa piikkiä, ei saa passia! Jos on perseaukinen eikä kykene maksaa ITSE aiheuttamieen velkoja, niin ei varmaan sitten tarvitse matkustaakkaan mihinkään, vaan MENNÄ TÖIHIN PERKELE!
    (Kyllä; töitä Suomessa ON jos lopettaa sen iänikuisen kitisemisen ”mutku ei ole mun alan hommia” ja lässyn lässyn!

    Reply
      • 25.2.2017 at 16:36
        Permalink

        Jan, lue tekstisi ja mene itseesi.

        Reply
  • 24.2.2017 at 17:08
    Permalink

    Jotenkin ihmettelin minäkin tuota, mielestäni juttu haisee. Kukaan ei pysty olemaan joka toinen päivä pelkällä vedellä…söisin sit vaikka makarooneja että saisin vähän energiaa, ne ei montaa senttiä maksa lautasellinen. Ja sitten kun lukee tämän jutun niin huh huh. Häpeäis. Varmaan likkakin häpeää äiteensä.

    Reply
  • 25.2.2017 at 11:01
    Permalink

    Virpi kertoi jättäneensä toimeentulotukihakemuksen helmikuun alussa. Ei ole tiukkaa ollut, jos ei kiirettä saada rahoja 1.2. Eli seuraava hakemus vireille aina n 10 päivää ennenku vanha loppuu. Tämä on kyllä tuttu asia kaikille, jotka elävät oikeasti tiukoilla. Oma syy. Lienee puutteellinen hakemuskin…? Silloinhan homma ei etene.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.