Yle:n Päätoimittaja Atte Jääskeläinen Pohjois-Korean lehdistövastaavaksi

Nykysuomen haastattelema Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un on palkannut Yle:n päätoimittajan Atte Jääskeläisen lehdistövastaavaksi Pohjois-Koreaan.


Kim Jong-Un kertoo olevansa innoissaan saadessaan maansa lehdistön vihdoin kuntoon Atte Jääskeläisen johdolla. Kim Jong-Un korostaa heti haastattelun alussa olevansa varma, että oikea mies on löydetty tehtävään. – Kim Jong-Un: ”En ole missään nähnyt näin edistyksellistä uutiskanavaa kuin Yleisradio. En ymmärrä, miten olemme selvinneet tähän asti ilman Jääskeläistä.”

Jääskeläinen kokoaa työryhmäänsä maamme kovimmat journalistit. Kim Jong-Un kertoo Jääskeläisen työryhmään kuuluvan muun muassa Johanna Vehkoon. Johanna Vehkoo nousi Kim Jong-Unin suureksi sankariksi artikkelillansa ”valheenpaljasta”. ”Siinä artikkelissa oli kaikki kohdallaan. Miten se nyt sanotaan: tyhjennettiin pajatso kerralla.”

Kim Jong-Un kertoo artikkelin luettuaan olevansa varma, että Pohjois-Korean journalistinen suunta muuttuu positiiviseen suuntaan. Kim Jong-Un kertoo ihmetelleensä, miten näin ammattitaitoinen journalisti ei ole aikaisemmin tullut hänen tietoonsa. Jääskeläisen hän kertoo jo tienneensä vuosia.

Kim Jong-Un: ”Talouspakotteet on alle vuodessa purettu pois Pohjois-Korean ympäriltä. Nyt olemme saaneet parhaat mahdolliset ihmiset tehtävään, Kim Jong-Un hihkuu riemusta kiljuen. Jääskeläinen ja Johanna Vehkoo ovat Kim Jong-Unin mukaan ottaneet käsittämättömän tyynesti uuden työnsä. Kim kertoo Jääskeläisen ja Vehkoon todenneen, että me tulemme tekemään sen minkä parhaiten osaamme.

Kim Jong-Unilta kysyttäessä ohjuskokeista hän vakavoituu ja toteaa lyhyesti Jääskeläisen ja Vehkoon laativan tästä asiasta lehdistötiedotteen, ja päättää haastattelun.

Nykysuomi seuraa tilannetta 24/7, kun Pohjois-Korea saa vihdoin lehdistönsä Suomen kaltaisen hyvinvointivaltion tasolle.

(Katso artikkelin julkaisu päivämäärä, löytyy artikkelin ylhäältä)

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.