Kela syrjii suomalaisia!

Vielä viime vuonna Kela maksoi kulukorvauksia kaikille tasapuolisesti. Kyse on siis siitä 9 euron verottomasta korvauksesta, johon työttömällä oli mahdollisuus, jos hän opiskeli esimerkiksi työvoimakoulutuksessa uuteen ammattiin tai osallistui työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai muuhun työllistymistä edistävään palveluun.

Viime vuodenvaihteessa Sipilän hallituksen leikkuri iski tähänkin asiaan. Nykyään tilanne on se, että jos työtön päättää parantaa työnsaantimahdollisuuksiaan ja hyödyntää työttömyysajan opiskelemalla, hänelle ei makseta enää kulukorvausta, mikäli opiskelu tapahtuu vapaaehtoisesti työttömän omasta halusta ja aloitteesta. Kulukorvausta maksetaan ainoastaan niissä tapauksissa, joissa työtön on työvoimahallinnon taholta määrätty eli suomeksi sanottuna pakotettu opiskelemaan.

Toisin sanoen omasta aktiivisuudesta rangaistaan. Tämä muutos on omiaan vähentämään työttömien halukkuutta päivittää osaamistaan ja ammattitaitoaan. Yhdeksän euron veroton päivittäinen kulukorvaus oli kuitenkin hyvä motivaattori ja mukava tulolisä työttömän tilipussiin. Usein se kului juuri siihen mihin se oli tarkoitettukin: matkakuluihin ja ateriaan. Tänä päivänä omaehtoinen  työttömänä opiskelu tarkoittaa toimeentulon heikkenemistä, sillä opiskelusta koituu väkisinkin kuluja.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Järkyttävintä asiassa on se, että tämä heikennys koskee ainoastaan kantasuomalaisia. Maahanmuuttajilla on edelleen täysi oikeus saada kyseistä päivittäistä kulukorvausta omaehtoiseen opiskeluunsa. Kela kertoo asiasta sivuillaan hyvin yksiselitteisesti: http://www.kela.fi/tyollistymista-edistavat-palvelut_kulukorvaus

On kerrassaan mielenkiintoista, kuinka tämä asia on julkisuudessa sivuutettu täysin. Ilmeisesti suomalaiset hyväksyvät sen, että he alkavat pikkuhiljaa olla valtiohallinnon silmissäkin toisen luokan kansalaisia, joita syrjitään heidän omassa maassaan.

Jos tämä ei ole rasismia, niin mikä sitten?

 

2 thoughts on “Kela syrjii suomalaisia!

  • 3.4.2017 at 13:29
    Permalink

    Rasistista syrjintää tapahtuu myös koululaisten matkalippujen kanssa.
    Ihmettelin, miksi naapuritaloyhtiöstä suomalaiset lapset kävelevät päivittäin lähikouluun, mutta somaliperheen lapset kulkevat saman alle 1 km:n matkan bussilla. Samalla pysäkillä ollessani kysyin somalitytöiltä, miksi he eivät kävele kouluun niinkuin muutkin. Tytöt vastasivat, ettei tarvitse, koska he saavat koulusta bussikortit. Ihmettelin vielä asiaa, että eihän se voi olla mahdollista, koska ilmaisen bussikorttin saanti kunnalta edellyttää ala-asteella yli 2km:n matkaa kotoa lähikouluun! Eli ilmeisesti käytäntö on sellainen, että sosiaalitoimi hankkii kaikille maahanmuuttajille ilmaiset kunnan bussikortit!

    Verteilun vuoksi; isoisäni, yli 95-vuotias sotaveteraani pyysi taksipalveluseteliä, jotta olisi päässyt erikoishammaslääkäriin, mutta tähän ei kuulemma ole varaa. Me suomalaiset olemme todellakin toisen luokan kansalaisia omassa maassamme.

    Reply
  • 3.4.2017 at 18:18
    Permalink

    Kaleeriorja kun lopetti soutamisen, häntä ruoskittiin jotta työ maistuisi. Yhreksän euron orja jos kieltäytyy menemästä ”orjatyöhön”, häntä ei ruoskita mutta karenssia tuloo niin että ropisee. Suomella on kansainväliset sopimukset ettei Suomessa teetetä orjatyötä, kuitenkin sopimuksia rikotaan päivittäin kuntouttavassa työtoiminnassa. Ikävää myös Suomalaisten rehellisten yrittäjien kannalta, tavaraa tuotetaan ulkomailta ja pakataan orjatyönä lätkäisemällä pakettiin ”Made in Finland” tarroja,ä8c mikä taasen on kuluttajien kusetusta.

    Huvittaa myös Paavo Väyrysen kansalaisaloite euroalueesta eroamiseksi, tämän käsittely Perustuslakivaliokunnassa tyrmättiin täysin vetoamalla Suomen kansainvälisiin sopimuksiin ja siten estettiin sen käsittely eduskunnassa. Orjatyötä teetettäessä Suomen tekemien kansainvälisten sopimusten yli taasen kävellään mennen tullen!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.