Trump valmis puuttumaan Pohjois-Korean ydinohjelmaan

Yhdysvaltojen Presidentti Donald Trump on valmis puuttumaan Pohjois-Korean ydinohjelmaan, jos Kiina ei ota asiaan tiukempaa kantaa.

”Puhumme Pohjois-Koreasta .”  Trump sanoi.  ”Ja Kiinalla on suuri vaikutus Pohjois-Koreassa. Kiina joko päättää auttaa meitä Pohjois-Korean kanssa tai ei.  Ja jos he tekevät sen, on se erittäin hyvä Kiinalle. Ja jos eivät, se ei ole hyväksi kenellekään.”

Trump lisäsi, että Yhdysvallat pystyvät yksinkin hoitamaan Pohjois-Korean tilanteen ilman Kiinan apua, jos tarpeen. Vaikka Kiina tuottaakin diplomaattista ja taloudellista tukea naapurilleen, pidetään sen vaikutusta Kim-Jong-Unin hallitukselle rajallisena.

Yhdysvaltojen ja Kiinan suhdetta on pidetty epävarmana Trumpin valinnan jälkeen. Kampanjassaan Trump syytti Kiinaa epäterveestä kaupankäynnistä ja uhkasi nostaa tuontiverot kiinalaisille tuotteille.

 

Lähde: foxnews

 

 

 

 

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.