Poliisi puolustaa toimintaansa pakkopalautuksissa: Toteutamme laissa annettua tehtävää

Eilen maanantaina tilanne turvapaikanhakijoiden palautusten tiimoilta eskaloitui usealla rintamalla. Turvapaikanhakijoiden oikeuksien raivokkaana puolustajana tunnetuksi tullut pappi Marjaana Toiviainen yritti estää virkavallan toimintaa Metsälän säilöönottoyksikön pihalla:

Tämän jälkeen väkeä alettiin yllyttää Helsinki-Vantaan lentokentälle vastustamaan pakkopalautuksia muun muassa Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön toimesta, osin väärillä tiedoilla. Myös Pasilan poliisiasemalla mielenosoittajat, jotka koostuivat sekä suomalaisista että ulkomaalaistaustaisista henkilöistä, yrittivät estää poliisin toimintaa, ja nimittelivät poliiseja rasisteiksi ja fasisteiksi.

Vastustuksesta huolimatta pakkopalautettavien kone saatiin ilmaan. Niinpä illemmalla sosiaalisessa mediassa pakkopalautusten vastustajat kävivät kuumina. Puuhattiin jopa boikottia sitä öljy-yhtiötä vastaan, joka oli toimittanut polttoaineen lentokoneeseen, jolla palautus tehtiin. Lisäksi ylistettiin ST1:stä, joka Hufvudstadsbladetin mukaan oli kieltäytynyt tankkaamasta kyseistä konetta. ST1:n edustaja tosin Aamulehdessä kiisti yhtiön olevan mukana lentokoneiden tankkausbisneksessä.

Tänään tiistaina Ville Niinistö totesi MTV3:n haastattelussa pakkopalautusten olevan häpeällisiä Suomelle. Suomen Uutisissa Helsingin Perussuomalaisten Mari Rantanen puolestaan kommentoi  eilisten tapahtumien olleen arvoton näytelmä vihervasemmistolta ja kirkolta.

Tiistaina aamulla poliisi julkaisi sivuillaan tiedotteen, jossa kertoo toteuttavansa laissa annettua tehtäväänsä:

”Poliisin toimia on kyseenalaistettu laajasti sosiaalisen median keskusteluissa liittyen pakkopalautuksiin. Poliisin lakisääteinen tehtävä on toimeenpanna täytäntöönpanokelpoinen käännytyspäätös. Poliisilla ei ole asiaan liittyen mahdollisuutta käyttää omaa harkintavaltaa.

– Helsingin poliisilaitos vastaa tilauspalautuslennoilla tapahtuvasta maastapoistamispäätösten täytäntöönpanosta. Eiliseen palautukseen liittyen on ollut väärää tietoa liikkeellä. Kaikki palautetuista henkilöistä olivat täysi-ikäisiä. Palautetuista kukaan ei ollut poliisin tietojen mukaan raskaana. Eikä heistä kukaan halunnut tavata avustajaa. Lennolla mukana oli lääkäri, Frontexin edustajia sekä yhdenvertaisuusvaltuutetun edustaja. Kabulissa vastassa oli Suomen suurlähetystön edustaja sekä IOM:n edustaja, toteaa ylikomisario Hannu Pietilä.

Eilen illalla kansalaisia kehotettiin muun muassa Twitterissä saapumaan palautusten vastaisiin mielenosoituksiin Metsälän säilöönottoyksikköön, Pasilan poliisitalolle sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Pasilan poliisitalolla mielenosoittajat pyrkivät estämään poliisiautojen, myös hälytystehtäville lähtevien poliisiautojen kulun.

– Tilanteessa ei ollut kyse rauhanomaisesta mielenilmauksesta vaan aktiivisesta viranomaisen toiminnan estämisestä. Tilanteen selvittämiseksi poliisi joutui käyttämään fyysistä voimaa sekä yksittäistapauksessa OC-kaasua. Tapahtumasta on kirjattu rikosilmoitus nimikkeellä haitanteko virkamiehelle, toteaa ylikomisario Jere Roimu.”

Lähde: http://www.poliisi.fi/helsinki/prime101_fi.aspx/1/0/poliisilla_ei_ole_harkintavaltaa_pakkopalautuksissa_-_poliisi_toteuttaa_laissa_annettua_tehtavaa_58222

 

6 thoughts on “Poliisi puolustaa toimintaansa pakkopalautuksissa: Toteutamme laissa annettua tehtävää

  • 4.4.2017 at 11:20
    Permalink

    Poliisin mukaan (HS) palautuslennolle lähti 10 turvapaikanhakijaa. Mietin vain, mikä sirkus ja rahaerä näistäkin taas suomalaisille tuli! Jos tällä tahdilla yritetään poistaa laittomat maasta, ei loppua näy ja rajat on auki.

    Ihmeen sujuvasti käy valehteleminen papin suusta. Ville Niinistökin ehti MTV3 pöyristymään, että raskaana oleva nainen ja lapsia pakkopalautettiin. Jos en olisi veronmaksaja, niin melkein naurattaisi näiden suvakkien tempaukset.

    Poliisin olisi alusta alkaen pitänyt näyttää, kuka on isäntä talossa. Nyt odotellaan, että värinät tästä vain lisääntyvät kevättä kohti, kun kaikki valitusasteet on käyty ja hylsyjä tulee lisää. Totuus lienee kuitenkin se, että laittomat jäävät tavalla tai toisella maahamme ellei heitä oteta kiinni ja eristetä suljettuihin leireihin, mieluummin korpeen, jotta eivät muodosta uhkaa kantaväestölle.

    Reply
  • 4.4.2017 at 11:50
    Permalink

    Ei poliisin tarvitse puolustella lainmukaisia toimiaan millään tavalla. Tuolle naispapille pitää antaa rangaistus haitanteosta.

    Reply
  • 4.4.2017 at 13:14
    Permalink

    Ei näyttäis olevan kaikki ”muumit laaksossa” tuolla papin ressukalla.

    Reply
  • 4.4.2017 at 13:44
    Permalink

    Kyllä naisia ja lapsiakin pitää palauttaa, jos ei ole oikeutta turvapaikkaan. Ankkurilapsia käytetään tässä invaasiossa jatkuvasti hyväksi ja lisää lähetetään ns.perheenyhdistämisen toivossa. Osa ” lapsista” on myös osoittautunut aikuisiksi miehiksi.

    Reply
  • 4.4.2017 at 14:03
    Permalink

    Kun henkilö on hakenut Suomesta turvapaikka-statuksella oikeutta oleskella ja sen mukaiseen ylläpitoon, kielteisen päätöksen saaneet luonnollisesti karkoitetaan. Jos eivät itse lähde niin sitten pakolla.

    Jos olisivat tulleet Suomeen joko opiskelija viisumilla tai työviisumilla niin tilanne olisi toinen. Mutta kun näillä viisumeilla ei saa ilmasita kämppää eikä muutakaan ylläpitoa.

    Tämä on sitä hiekkaneekereiden ”kermankuorintaa”

    Reply
  • 4.4.2017 at 14:48
    Permalink

    Taitaa olla ”Rakkauden kesä 2017” tulossa! Suosittelen suojarasvojen poistamista aseista.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.