Poliisi kieltämässä Vastarintaliikkeen ”hyvän maun vastaisena” – sananvapaus vaarassa?

Suomen poliisihallitus on jättänyt kanteen Pirkanmaan käräjäoikeuteen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen toiminnan kieltämiseksi Suomessa. Vastarintaliike ottaa kieltoon voimakkaasti kantaa internet-sivuillaan.

Vastarintaliikeen mukaan heidän toimintaansa ei olla kriminalisoimassa siksi, että järjestö olisi kehoittanut jäseniään tekemään rikoksia. Eikä liioin sen vuoksi, että Vastarintaliikkeeseen kuuluvia ihmisiä olisi syyllistynyt esimerkiksi aloitteelliseen poliittiseen väkivaltaan toisinajattelijoita vastaan. Liikettä ollaan kieltämässä, koska sen katsotaan toimivan ”hyvän tavan vastaisesti”. Tämä tarkoittaa ristiriitaa ”ajan oikeus- ja moraalikäsitysten” kanssa.

Vastarintaliike kysyy, kuka tai ketkä sitten päättävät ajan oikeus- ja moraalikäsitykset. Kieltokanteen mukaan hyvän tavan vastaisia ovat esimerkiksi poliittiset tavoitteet erota EU:sta, valtamedian suomalaisvastaisen valepropagandan kieltäminen sekä muukalaisten palauttaminen kotimaihinsa.

Vastarintaliike on huolissaan sananvapauden murskaamisesta. Heidän mukaansa niidenkin, jotka eivät tue Vastarintaliikettä, tulisi olla huolissaan poliisin toiminnasta. ”Mikäli politisoitunut Suomen poliisihallitus saa tahtonsa läpi, he voivat tulevaisuudessa kieltää kaikki poliittiset oppositioryhmät perustaen päätöksensä ’hyvän tavan vastaisuuteen’. Tuomioistuimen ei välttämättä edes tarvitsisi nähdä näitä järjestöjä rikollisina”, liike kirjoittaa.

Sivuilla vedotaan lukijoihin, jotta he kävisivät allekirjoittamassa vetoomuksen toimintansa laillisuuden säilyttämiseksi.

Lähde: Vastarinta.com

 

4 thoughts on “Poliisi kieltämässä Vastarintaliikkeen ”hyvän maun vastaisena” – sananvapaus vaarassa?

  • 11.4.2017 at 17:20
    Permalink

    Poliittinen ajojahti meneillään. Kävin laittamassa nimen vetoomukseen koska kyseessä on hyvin oleellinen asia mikäli Suomesta ei haluta tehdä yhden mielipiteen poliisivaltiota. Täysi tuki vastarintaliikkeelle joka tuntuu olevan jatkuvasti täysin mielivaltaisen virkavaltatoiminnan kohteena. Näin ei voi olla maassa joka väittää olevansa ”oikeusvaltio”

    Reply
  • 11.4.2017 at 19:36
    Permalink

    Kyseessä on isompi asia. Koko kanne on laitettu alulle EURIPOL:in toimesta. Suomessa saa vielä kyseenalaistaa ”virallista historiaa” ja toisenmaailmansodankin asioista saa kertoa kuten ne ovat. Samoin myös nykypäivän haittamaahanmuutosta sekä niistä tahoista jotka tekevät sillä businesta ja jotka sitä rahoittavat. Suomi on euroopassa yksi niistä harvoista maista joissa esim Gaddafin ”The Green Book” ei ole kielletty kirja. Mein Kamphista puhumattakaan. Joka kaikille sen lukeneille on selvä: romaanin asuun kirjoitettu.

    Mutta kun EURIPOL ja sitä komentavat taustatahot haluavat kieltää avoimen keskustelun euroopassa ja rajoittaa sananvapautta, syntyy tälaisia kanteita joita Suome viranomaiset eivät pysty estämään. Vaan vaikka heidän mielipiteensä olisi eriävä, ja he joutuisivat naurunalaisiksi, heidän on nostettava kanne ja toimitettava marionetti-oikeuskäsittely jonka lopputulos on jo ennalta sovittu. Aivan kuten Kärkkäisen ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan” vaikka lehdessä ei ollut mitään muuta kuin otteita juutalaisten raamatusta ja artikkeleita muissa sanomalehdissä julkaistuista asioista. Ilmeisesti niiden koostaminen oli se rikollinen teko.

    Yhtä kaikki. Jos (lue: kun) tämä kanne menee läpi, tullaan sitä käyttämään ennakkotapauksena hallitsijoille ja valtaapitäville ikävien asioiden sensurointiin, kuten Pohjois-Koreassa. Suomen perustuslaki MÄÄRÄÄ että ennen kuin mitään yhteisöä tai yhdistystä lakkautetaan, heille pitää antaa varoitus ja yksilöidä mitkä asiat ovat ”hyvän tavan vastaisia”. Nyt kenellekkään ei ole annettu edes suullista varoitusta. Ryhmällä tai sen jäsenillä ei ole edes tuomiota ”kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan”. Joita löytyy uskomaton määrä hallituspuolueiden jäseniltä. Puhumattakaan murhista ja tapoista.

    Me elämmä kirjan ”Vuonna 1984” aikaa. Syväveli-valvoo ja salakuuntelee yhteisön omia jäseniä. Ja SUPO tekee kaikkensa että kaikki kumartaisivat kuningasta sillä silloin on helpompi nähdä kuka ei kumarra. EU:Sta ollaa väkisin tekemässä diktatuuria jossa kansalla ei ole sananvapautta ja jota hallitsee Englannin kuninashuone. Ottakaan rento asento ja nauttikaan esitelmästä. Meillä on eturivin paikat.

    ”Me takaamme sinulle puhevapauden, mutta emme voi taata vapauttasi puheesi jälkeen”, kenen kommentti? Ei, ei ollut Kataisen eikä Barosson. Entäs ”Välinpitämättömyys politiikasta luo huonot johtajat”? Ei, se ei ollut Hankamäki, vaikka olisi voinut olla.

    Reply
  • 11.4.2017 at 22:22
    Permalink

    Erittäin hyvä kirjoitus ”perimmäinen mörkö” Niille jotka eivät tilanteen vakavuutta tajua suosittelen ensialkuun tutustumaan youtuben MITEN MAAILMA TOIMII videoihin jotka ovat tekstitetty suomeksi. Silmiä avaavaa materiaalia!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.