Ranskassa raju tulipalo siirtolaisten leirissä

Grande-Synthessa pohjois-Ranskaan rakennetussa siirtolaisten leirissä on eilen syttynyt massiivinen tulipalo, jossa loukkaantui parikymmentä ihmistä.

Tulipalo tuhosi suurimman osan leirin puumajoista. Puumajassa asuu keskimäärin noin 4 ihmistä. Leirillä yhteensä ihmisiä on 1500, jotka ovat tulleet suljetulta Calais ’Jungle’ alueelta.

Syttymis syyksi tulipalolle on kerrottu afgaani ja kurdipakolaisten keskenäiset kahinat, jotka ovat johtaneen tulipaloon. Viranomaiset olivat jo harkinneet leirin purkua juuri näiden jatkuvien kahinoiden takia.

Leiri itsessään on rakennettu Calaissin viidakkoleirin tilalle vuonna 2016. Leirin tekivät yhteistyössä ”lääkärit ilman rajoja” ryhmä ja Ranskan viranomaiset. Leirin rakennuskustannukset olivat 2milj. Leirillä on eniten irakilaisia, iranilaisia ja afgaaneja. Leiriltä pakolaiset jatkavat salakuljettajien avustamana kanaaliin kohti Britanniaa ja muita Ranskan osia.

Lähde dailymail.co.uk

One thought on “Ranskassa raju tulipalo siirtolaisten leirissä

  • 11.4.2017 at 08:33
    Permalink

    No, nyt on varmaan mukavampi asua taivasalla kun ei ole enää mökkejä. Kyllä sadevesi viilentää tunteita jos ne aikaisemmin kävivätkin kuumina.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.