Nuoret eivät enää luota Suomeen ja maan tulevaisuuteen

Tuoreen barometrin mukaan johon osallistui 15-29 vuotiaita nuoria, luottamus maahan on heikentynyt huolestuttavasti vuosi vuodelta. Vuonna 2008 luottamusta löytyi vielä 74 prosentilta nuorien keskuudessa. Vuonna 2016 luottamusta löytyi enää 55 prosentilta. Vähiten maahan luotti nuoret jotka eivät opiskele, eivät omaa tutkintoja tai toimivat yrittäjinä. Tutkimuksen mukaan epäluottamusta lisää nuorten tietoisuus Suomen nykytilasta.

Valtion nuorisoneuvoston pj Hilkka Kemppi kertoo, ettei Nuoret ole vain sivusta seuraajia, vaan aktiivisia kansalaisia.

Luottamuksen palauttaminen niin yhteiskunnan tulevaisuuteen kuin toisiin ihmisiin on tärkeää maailmassa, joka on monella tavoin ennustamaton. Käsillä olevat hallituksen rakenteelliset uudistukset koskettavat laajasti nuorten palveluita, jonka vuoksi nuorten osallistaminen ja kuulemisen merkitys korostuu.

Nuoret ovat hyvin huolissaan työllistymisestään.

Nuorten perinteiset unelmat: mahdollisuus tehdä itseä kiinnostavaa työtä, läheiset ihmissuhteet ja terveys kertovat myös niistä asioista, joihin politiikassa tulisi panostaa. Nuoret naiset ovat aiempaa enemmän huolestuneita työllistymisestä ja jaksamisestaan työelämässä tulevaisuudessa. Työelämä on murroksessa, jonka vuoksi nuorten työllisyyttä parantavia tukitoimia tulisi kiirehtiä hallituksen puoliväliriihessä, Kemppi sanoo.

Valtion nuorisoneuvoston lakisääteisinä tehtävinä ovat:

1) käsitellä nuorten kannalta laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä asioita ja arvioida valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutuksia nuoriin ja nuorille suunnattuihin palveluihin ja toimintoihin;
2) tehdä aloitteita ja esityksiä nuorisopolitiikan kehittämiseksi;
3) tuottaa ajankohtaista tietoa nuorista ja heidän elinoloistaan;
4) antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle lausunto valtakunnalliseen nuorisotyön ja -politiikan ohjelmaan otettavista asioista;
5) seurata toimialan kansainvälistä kehitystä ja yhteistyötä.

 

Lähde: Valtion tiedotteet

 

7 thoughts on “Nuoret eivät enää luota Suomeen ja maan tulevaisuuteen

  • 16.4.2017 at 21:45
    Permalink

    Tähän on tultu. Ja sy on yksinomaan suurten ikäluokkien. Sitä vahvistaa juuri käydyt kuntavaalit. Ne yli miljoona eläkkeellä eolevaa idioottia jotka äänestävät yhteiskunnan tuhoamisen puolesta yhä edelleen, samalla kun vaatimalla vaativat itselleen korkeampia eläkkeitä ja parempaa elämää, tuhosivat lastensa ja lasten lastensa sekä lasten lasten lasten taloudet ja tulevaisuudet.

    Pitäisi vähän miettiä miten ahne voi olla.

    Reply
    • 17.4.2017 at 21:42
      Permalink

      Pitkälti samaa mieltä. Mutta, ahneuteen syyllistyvät isot ja pienet luokat myös, jos tilaisuus on. Ikävä tosiasia kansallismielisyytensä ja isänmaallisuutensa menettäneille media uskovaisille orjille.

      Reply
  • 16.4.2017 at 21:48
    Permalink

    OMat vanhempani saavat eläkettä kaikista pohjoismaista. Ja siitä huolimatta rutisevat että ”pienestä eläkkeestä verotetaan jo Norjassakin”. Totuus on se että ne muutamat markat jotka aikoinaan kuukaudessa pidätettiin eläkettä varten, eivät riitä indeksikorotusten jälkeen alkuunkaan eläkkeen maksuun. Niin että suu kiinni.

    Ja anoppikin rutisee että ”…kun pienestä eläkkeestä otetaan veroa 31%”. Jumankekka. Eläkkeen tarvii olla lähes 4000e/kk jotta siitä otetaan vähennysten jälkeen 31% veroa. Saisi anoppikin vähän miettiä mitä suustaan päästelee.

    Reply
  • 16.4.2017 at 22:36
    Permalink

    Näin. Ja maahan haalitaan tämän lisäksi tänne kuulumattomia muukalaisia (aivan yksin saapununeita partalapsosia) joille tarjotaan tasantarkkaan KAIKKI ilmaiseksi ja annetaan erityiset ohituskaistat koulutuksessa, asunnoissa…aivan kaikessa! Tähän törkeyteen tulee puuttua kovalla kädellä, nuorten itsensä on ymmärrettävä että mainospuheista huolimatta monikulttuurisuus EI OLE RIKKAUS! Tämänhetkisen hulluuden maksajiksi joutuvat nimenomaan ikäryhmään 15-29 vuotta kuuluvat -ja se lasku on valtava.

    Reply
  • 19.4.2017 at 07:33
    Permalink

    Päättäjät ja valtamedia voisi aloittaa yhteisvoimin toteutetun kampanjan yhteiskuntarauhan, hyvinvoinnin ja moraalisen johtamisen puolesta. Politiikassa tehdään täyskäännös ja ryhdytään rakentamaan luottamuksen arvoista hyvinvoivaa Suomea. Mitä tähän vaaditaan? Monen monta viran lakkauttamista, monia päiviä oikeussaleissa, napakoita tuomioita, uudet vaalit, irti EU:sta, ona valuutta. Mahdotonta? Ehdottomasti.

    Reply
    • 19.4.2018 at 09:59
      Permalink

      muttakun meillähän on parhaimmillaan yhteiskuntarauha, hyvinvointi ja moraalinen johtaminen.
      Kaikki ongelmat johtuvat suomalaisten rasismista 😉

      Reply
  • 20.4.2018 at 19:16
    Permalink

    Toivottavasti nuoret miettivät tarkkaan ketä äänestävät seuraavissa vaaleissa, ja ennenkaikkea että eivät jätä äänestämättä, koska kysymys on juurikin heidän tulevaisuudesta tässä maassa. Sanonta kepu ja kokkelit pettää aina on jo nähty niin monta kertaa ja siksi Suomi ja sen oma kansa on nyt tässä jamassa!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.