Kansallisen turvallisuuden neuvonantaja McFarland ei kommentoinut raportteja – Sabotoiko USA Pohjois-Korean ohjusten laukaisua?

USA:n kansallisen turvallisuuden neuvonantaja McFarland ei kommentoinut raportteja koskien USA:n väitettyä sabotointiyritystä Pohjois-Korean ohjusten laukaisussa. Hän kommentoi ainoastaan ohjuksen olleen ”suutari”.

 

”Tiedätte, että emme voi puhua salaisen tiedustelupalvelun peiteoperaatioista, joita olisi voitu tehdä. En todellakaan voi kommentoida.” – McFarland sanoi.

Silti McFarland kommentoi Pohjois-Korean sunnuntaisen epäonnistuneen laukaisun olleen ei-ydinohjus testi. Ja tämän olleen yksi noin 30:stä epäonnistuneesta testistä, joilla on suuri vaikutus geopoliittiseen kybersotaan Korean niemimaalla. – ”Uskon, että olemme saavuttamassa kokonaan uuden aikakauden. Ei pelkästään Pohjois-Korean kanssa, vaan myös muiden maiden.” – McFarland kommentoi.

”Minkä tahansa ison maan kanssa olemme siirtymässä ”kyberalustalle” ja ”kybertaistelukentälle”. Se on alusta, jossa suurin osa tulevaisuuden sodista tullaan taistelemaan.”

 

Presidentt Trump ja muut maailman johtajat ovat huolissaan Pohjois-Korean ydinkokeista ja pyrkimyksistä kehittää ydinase. Trump on hiljattain yrittänyt parantaa suhdettaan Kiinan presidentti Xi Jinpingiin ja pyytänyt häntä auttamaan Pohjois-Korean ydinohjelman hillitsemisessä.

Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan Pohjois-Korean sunnuntaisessa testissä oli keskimatkan ohjus, joka epäonnistui 4-5 sekuntia laukaisun jälkeen eikä se sisältänyt mannerten välistä ohjusta.

Tiedusteluraporttien mukaan on syytä epäillä, että Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on ollut tietoinen kansainvälisestä sabotaasista. Pohjois-Korean suurinta Musudan-ohjusta ei ole testattu sen jälkeen, kun heidän peräkkäiset ohjuskokeet epäonnistuivat. Viimeksi koetta yritettiin viime vuoden huhtikuussa.

Yhdysvallat on yhdessä Etelä-Korean kanssa uhannut Pohjois-Koreaa toimenpiteillä, jos maa jatkaa ohjus- tai ydinkokeitaan sunnuntain jälkeen.

Tiedettävästi Yhdysvallat on nyt lähettänyt lentotukialuksensa kohti Korean niemimaata sekä Kiina ja Venäjä ovat lähettäneet omat aluksensa seuraamaan Yhdysvaltojen liikkeitä. Venäjän ja Kiinan ratkaisu voidaankin tulkita myös varoitukseksi Yhdysvalloille.

 

Lähde: Foxnews

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.