Maahan virtaavat turvapaikkaturistit kutistavat kehitysapurahoja

Kehitysavun määrä globaalisti on nousujohteista ollut jo monet vuodet. Todellisuudessa kuitenkin vastaanottomaissa kirjataan maahantulleiden pakolaisten kuluja kehitysavuksi. Tämä luonnollisesti vääristää todellista kehitysmaiden apuun tarkoitettuja rahoja, mutta näyttää paperilla hyvältä. Saksa esimerkiksi kirjasi 20% maassajohtuvista pakolaiskuluista kehitysavuksi.

Eu:n sisällä on sopimus jossa jäsenmaiden olisi tarkoitus käyttää 0.7% bruttokansantulosta kehitysapuun. Ainoastaan kuusi jäsenmaata noudattaa tätä sopimusta.

Sopimusta noudattavat maat ovat Britannia ja Saksa rimaa hipoen. Rajan yli pääsevät maat ovat Tanska, Ruotsi, Luxenburi ja Norja.

Maailmassa joka kymmenes ihminen elää äärimmäisessä köyhyydessä ja lähes puolet maailman väestöstä elää 2,5 dollarilla päivässä.

OECD: n pääsihteeri Angel Gurría on sanonut sen olevan väärin, että kaikkein köyhin väestö kärsii jälleen näistä kirjaus kikkailuista. Vaikkakin ymmärtää, että pakolaisia vastaanottavien maiden kustannukset ovat kasvaneet järisyttävästi. Gurría vetoaa maihin, jotta nämä käyttäisivät rahat rehellisesti kehitysmaihin ja valvoisivat että raha menee perille.

Vuonna 2016 kehitysapuun käytettiin 142 600 000 000 dollaria. Summa on nousujoheinen ja niin on köyhyyskin?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.