Raskaan liikenteen tienkäyttömaksut käyttöön Suomessa

Suomessa otetaan käyttöön raskaan liikenteen tienkäyttömaksut. Hallitus päätti asiasta puoliväliriihessään alkuviikosta.

Päätös noudattaa hallitusohjelman veropoliittista linjausta. Hallitusohjelmassa sanotaan, että käyttöön otetaan raskaan liikenteen tienkäyttömaksu (vinjetti), ja että kustannus kompensoidaan ammattiliikenteelle EU-maksimin mukaisesti. Vinjetti tarkoittaa aikaan perustuvaa tieveroa. Kompensaatio tulisi koskemaan kotimaista ammattiliikennettä.

Vastuu asian valmistelusta on valtiovarainministeriöllä. Hallitusneuvos Merja Sandellin mukaan asiaa aletaan käydä läpi liikenne- ja viestintäministeriön kanssa. ”Katsomme yhdessä, miten edetään. Selvitettävää on paljon. Aikataulua ei ymmärtääkseni ole lyöty lukkoon”, kertoo Sandell.

Selvityksen alla on muun muassa se, mitä ajoneuvoja maksut koskisivat: kaikkia vai vähintään 12 tonnia painavia kuorma-autoja. Myös kustannuksesten kompensoinnin toteuttamistapa kotimaiselle ammattiliikenteelle on toistaiseksi epäselvä.

Useissa Euroopan maissa tienkäyttömaksuja on peritty jo kauan. Suomalaisten raskaan liikenteen kuljetusyrittäjien siirryttyä maamme rajojen ulkopuolelle he joutuvat usein maksumiehiksi. Samalla tavalla ei käy Suomeen tuleville ulkomaalaisille. Kilpailuasetelma on tästä syystä epätasapainossa.

Kuljetus ja logistiikka-alan etujärjestö SKAL on jo pitkään toivonut tienkäyttömaksuja. Uudistuksen jälkeen myös ulkomaalainen raskas liikenne saataisiin maksamaan Suomen tiestön käytöstä.

”Tällä hetkellä ulkomaalaiset eivät maksa suomalaisten teiden käytöstä. Se on merkittävä etu heille”, toteaa SKAL:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen. Hänen mukaansa Suomi on EU-maista viimeisimpiä, jotka ovat ottamassa tienkäyttömaksut käyttöön.

Lähde: Karjalainen

2 thoughts on “Raskaan liikenteen tienkäyttömaksut käyttöön Suomessa

  • 28.4.2017 at 20:14
    Permalink

    Ja maksut siirtyy nousevien kuljetuskustannusten kautta lopputuotteiden hintoihin eli kansa maksaa.

    Reply
    • 28.4.2017 at 20:16
      Permalink

      Köh, ois pitäny lukee kunnolla:)

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.