Vasemmisto poltti poliisin Ranskan vappumielenosoituksessa – Katso kuva!

Kuusi poliisia loukkaantui Ranskan vappumielenosoituksissa, kaksi heistä vakavasti. Vakavimmin loukkaantunut mellakkapoliisi sai toisen ja kolmannen asteen palovammoja kasvoihinsa, kaulaansa ja toiseen käteensä. Hän on edelleen sairaalahoidossa. Hän on 41-vuotias, naimisissa ja yhden lapsen isä. 

Molotovin cocktaililla heitetty mellakkapoliisi paloi soihtuna keskellä Pariisia. Hänen kollegansa yrittivät sammuttaa liekkejä suojautuen samalla sekä niiltä että myös heitä kohti heitetyiltä esineiltä.

AFP:n valokuvaajan tilanteesta ottama kuva on levinnyt ympäri maailmaa. Kuva on julkaistu New York Timesissa, espanjalaisessa El Paísissa, kuin myös Financial Timesissa ja The Irish Timesissa. Suomen media on pitänyt asian pimennossa, eikä tapausta ole pidetty paljoa esillä Ranskassakaan.

”Tapauksesta on melkein puhuttu enemmän ulkomailla, kuin täällä meillä. Näyttää siltä, että poliiseihin kohdistuva väkivalta, vaikka se olisi kuinka dramaattista, ei kiinnosta kovin monia”, pahoittelee Loïc Lecouplier Alliance-ammattiliitosta.

Tapaus sattui vappumielenosoitusten yhteydessä, vähän klo 15.00 jälkeen. Mielenosoituskulkue oli tuskin ehtinyt lähteä liikkeelle, kun reitin varrella havaittiin jo järjestyshäiriöitä, erityisesti place de la Bastille’in lähikaduilla.

Beaumarchais-bulevardilla mustiin pukeutuneet, naamioidut mellakoijat (antifasistiset radikaalimilitantit) irrottivat kiviä erään rakennuksen seinästä ja heittivät niillä poliiseja. Muut olivat täyttäneet selkäreppunsa jo ennen paikalle tuloaan erilaisilla heitettäväksi sopivilla esineillä. Arsenaalissa oli muun muassa katukiviä, pulloja ja Molotovin cocktaileja.

Mielenosoitus muuttui nopeasti yhteenotoksi. Poliisi vastasi kyynelkaasulla. Monet mielenosoittajat kertoivat poliisin ampuneen myös kumikuula-aseella.

Yhteenotossa loukkaantui kuusi poliisia, kaksi heistä vakavasti. Kolme poliisia joutui sairaalaan. Yksi sairaalahoitoa vaatineista on kuvassa oleva mies, joka sai kolmannen asteen palovammoja käteensä ja kaulaansa sekä toisen asteen palovammoja kasvojensa alaosaan. Hän on naimisssa oleva 41-vuotias yhden lapsen isä. Hänet on sijoitettu sotilassairaalaan.

”Hän ei menettänyt missään vaiheessa tajuntaansa tai ollut hengenvaarassa, kuten eilen sanottiin, mutta hänen tilansa on hyvin vakava”, selvensi eräs henkilö hänen lähipiiristään. ”Hänen tulenkestävät varusteensa olivat ainakin suojanneet hänet muuta kehoaan.”

Kollegoidensa mukaan pahoin palanut poliisi on hyvin ammattimainen ja hyvin rauhallinen. Hän oli liittynyt poliisikomppaniaan viime vuonna. Hänellä on melkein 17 vuoden kokemus poliisityöstä, erityisesti useista kaupunkipoliisin yksiköistä.

”Olemme shokissa”, sanoo eräs työkaveri. ”Oletteko nähneet kuvia, voitteko kuvitella näkevänne oman kolleganne siinä tilanteessa?” Myös kaksi muuta poliisia loukkaantui: toinen sai palovammoja pohkeeseen ja toinen kärsii räjähdyksen aiheuttamasta tinnituksesta.

Palaneen miehen paluusta takaisin tehtäviinsä ei voi olla puhetta kuukausiin. ”Hän on yhä hoidossa. Häntä ei ole vielä leikattu ja lääkäri pohtivat ihonsiirron tarvetta. Sitten hän joutuu pitkään kuntoutusvaiheeseen ennen mahdollista paluuta tehtäviinsä.”

Ranskan sisäministeri on luvannut, että nämä teot eivät jää rankaisematta. Ammattiliitot ovat kuitenkin skeptisiä: ”On ensin tunnistettava henkilö, joka heitti Molotovin cocktailin”, kommentoi Loïc Lecouplier. Maanantaina otettiin kiinni viisi miestä, joista kaksi on edelleen pidätettynä.

Lähde: 20 Minutes

One thought on “Vasemmisto poltti poliisin Ranskan vappumielenosoituksessa – Katso kuva!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.