Vilho Malmivuori – Iltalehti, Luotettava? Luova? Reilu? Rohkea?

Luotettava. Luova. Reilu. Rohkea. Näin esittäytyy yksi Suomen suurimmista iltapäivälehdistä Facebookissa.

Missä on kyseisen lehden rohkeus asettua pientä ja äänekästä vähemmistöä vastaan? Lehti julkaisi 3.5.2017 artikkelin Long Playn julkaisun pohjalta. Siinä arvosteltiin Maahanmuuttovirastoa kovin sanoin viraston toimintaa, ettei virastolla ole käytössä muuta kuin kielteisiä päätösmalleja.

Migri julkaisi lehdistötiedotteen 4.5.2017 Long Playn julkaisuun, jota STT oli jakanut/myynyt medialle. Tämä suuri iltapäivälehti ei julkaissut Migrin vastinetta, vaikka sille linkitettiin sekä Migrin vastine että Nykysuomen tekemä artikkeli aiheesta. Tämä luotettava, luova, reilu ja rohkea lehti ei nähnyt aiheelliseksi korjata julkaisuaan Migrin antaman tiedotteen pohjalta. Samalla ihmetellään, miksi vaihtoehtomedioilla alkaa olemaan kysyntää. Harva Matti tai Maija Meikäläinen osaa etsiä tietoa Migrin sivuilta, vaan luottaa isoihin mediataloihin sumeilematta.

Samainen lehti julkaisee erään toimittajan mielipide-/nyyhkytarinoita virallisina uutisina. Milloin valtamedia alkoi harrastamaan vain yhtä ainoaa totuutta ja harrastamaan itsesensuuria? Salataan negatiivisia uutisisia ja tuodaan esille vain positiivisia uutisia sekä nyyhkytarinoita kyseenalaistamatta niitä millään tavoin. Tämä touhu tuo mieleen Neuvostoliiton suuntaan suomettumisen. Onko mediaväellä noin huono muisti tai historian tuntemus? Minne katosi oikea journalismi ja minne katosi toimittajien ammattiylpeys?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.