Ampuma-aselaki tiukkenee – Syynä EU-direktiivi

Sisäministeriö on käynnistänyt hankkeen, jonka avulla EU:n ampuma-asedirektiivi pannaan täytäntöön Suomessa. Direktiivi edellyttää muutoksia ainakin ampuma-aselakiin ja tarvittaessa myös lakiin vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta. Hankkeen aikana kansalliseen lainsäädäntöön ei tehdä muita kuin ampuma-asedirektiivin edellyttämiä muutoksia. Valmistelussa kuullaan eri sidosryhmiä laajasti ja usein.

EU:n ampuma-asedirektiivin sisältö on jo hyväksytty ja odottaa enää Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan ja Euroopan parlamentin puheenjohtajan allekirjoitusta. Tämä tapahtuu todennäköisesti toukokuussa. Jäsenvaltioiden tulee panna direktiivi täytäntöön pääosin 15 kuukauden kuluessa sen voimaantulosta.

Hankkeessa laaditaan hallituksen esitys ampuma-asedirektiivin täytäntöönpanemiseksi. Valmistelutyössä noudatetaan asedirektiivin valmistelun aikana muodostettuja valtioneuvoston ja eduskunnan kantoja. Keskeiset sidosryhmät ovat mukana hankkeen valmistelussa, eri asiantuntijoita kuullaan tarvittaessa ja esitys lähtee myös aikanaan laajalle lausuntokierrokselle. Lisäksi hankkeen edetessä järjestetään keskustelu- ja kuulemistilaisuuksia asiantuntijoille ja sidosryhmille.

Uusi direktiivi ei estä reserviläistoimintaa tai muuta aseharrastamista

Viime vuoden aikana käydyissä neuvotteluissa Suomi saavutti omat tavoitteensa ja uusi asedirektiivi ei estä reserviläistoimintaa tai muuta aseharrastamista. Uudessa asedirektiivissä kielletään lähtökohtaisesti tietyt puoliautomaattiaseen ja ison lippaan yhdistelmät. Näihin aseisiin voi kuitenkin saada poikkeuslupia eri perusteilla, joista Suomelle tärkein on maanpuolustustarkoitus. Lisäksi poikkeuslupia voidaan myöntää esimerkiksi keräilijöille ja ampumaurheilijoille.

Asedirektiivin tarkoituksena on huolehtia siitä, että ampuma-aseiden sisämarkkinat toteutuvat, ja samalla taata korkea turvallisuustaso EU:n kansalaisille. Asedirektiivi on myös osa laajempia, EU:n kokonaisvaltaisia toimia terrorismin ehkäisyssä. Direktiivin säännökset erityisesti aseiden jäljitettävyyden parantamiseksi edistävät sisäistä turvallisuutta. Lisäksi säännökset vahvistavat asekaupan valvontaa ja yhtenäistävät EU:n ampuma-aselainsäädäntöä muutenkin.

Hankkeen toimikausi on 2.5.2017-30.6.2018. Lisätietoja hankesivulta: http://intermin.fi/ampuma-asedirektiivi

Lähde: Sisäministeriön tiedote

2 thoughts on “Ampuma-aselaki tiukkenee – Syynä EU-direktiivi

  • 8.5.2017 at 16:03
    Permalink

    Pienten askelten taktiikalla, ihmisten huomaamatta poliisivaltio-terroria rakentava EU-diktatuuri
    pelkää ihmisten nousevan tyranniaa vastaan kapinaan. Siksi aseet on saatava pois kansalta vähitellen, aika ajoin ase-direktiiviä kiristämällä.
    EU:ta nuoleskeleva korruptoitunut ”eliittimme” ei yritäkään panna vastaan.

    Suomen kansallisen kivääriyhdistyksen puheenjohtaja Runo K. Kurko kommentoi aselain muutoshanketta mm. seuraavasti:

    ” Terrorismin estäminen ei onnistu ampuma-aselain kiristämisen kautta, sillä kuten hyvin on tiedossamme, kaikki Euroopassa tehdyt terrori-iskut ovat olleet muiden kuin kantaväestöön kuuluvien henkilöiden tekemiä. Lontoon ja Madridin metroihin tehdyt iskut ovat myös osoitus siitä, että aselainsäädäntö ei millään tavoin vaikuttanut erittäin tuhoisiin iskuihin. On suorastaan käsittämätöntä kansalaisten aliarviointia, että autoilla tehtyihin terrori-iskuihin voitaisiin vaikuttaa aselakia kiristämällä. EU:n Komission johdon tavoite on ollut jo vuodesta 1991 lähtien riisua kansalaiset aseista, vaikka näennäisesti tavoitteena on ollut tavaroiden ja ihmisten vapaa liikkuminen EU:n alueella!”

    ” Henkilökohtaisesti reilusti yli puoli vuosisataa aseita, metsästystä ja kilpa-ammuntaa harrastaneena näen rajoitusten lisäämisen tavoitteena olevan ainoastaan kansalaisten laillisen harrastuksen lopettamisen. Komission puheenjohtaja ja komissaarit edustavat ajatustavaltaan edesmenneen Neuvostoliiton politbyroota, ainoana erona se, että Komission yläpuolella hääräävät hämärät sijoituspankkiirit, kuten George Soros. Yhteiskuntarauhaa ei turvata riisumalla kantaväestö aseista, vaan turvaamalla kansalaisten perustuslain suojaamat oikeudet harrastaa. Reserviläisten kannalta on huolestuttavaa se, että Puolustusvoimain johto jo 90-luvulle tultaessa jätti avoimeksi kysymyksen Kansalliskaartista tai Kodinturvajoukoista. Suurikapasiteettiset lippaat eivät ole ongelma!”

    Kurkon artikkeli kokonaisuudessaan: http://nra.fi/puheenjohtajalla-on-asiaa-146/

    Reply
  • 9.5.2017 at 00:28
    Permalink

    ei kai suomessa voi enää tiukentua.ihmeellinen maa tää SUOMI.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.