Kokoomuksen Vartiainen: Työttömyysturva ei ole sosiaalietuus jolla vietetään vapaa-aikaa

Hallitus on esittänyt yhtenä ehdotuksena työttömyysturvan muutoksiin vaatimuksen, että työttömän pitää hakea kolmen kuukauden aikana vähintään kahtatoista työpaikkaa tai hän menettää työttömyystukensa 60 päiväksi.

Ylen Radio 1:n Ykkösaamussa maanantaina puhunut Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kommentoi, ettei työttömien aktivointitoimien osana kaavailtu työnhakuvaatimus tuo mitään uutta jo ennestään velvollisuutensa hyvin täyttäville työttömille.

Vartiainen kertoo linjauksen noudattavan muiden Pohjoismaiden suuntaa. Hän muistuttaa, että Tanskassa vaaditaan kaksinkertaista hakemusmäärää. Kyseessä on Vartiaisen mielestä työttömille muistutus siitä, että työnhaku on työttömän työtä.

”Työttömyysturva ei ole sosiaalietuus jolla vietetään vapaa-aikaa”, linjasi Vartiainen.

Vartiainen myöntää, että kyseessä on ”köyhän miehen versio” Tanskan mallista. Työttömien tukitoimiin panostetaan Tanskassa työnhakuun patistamisen ohella enemmän kuin Suomessa. ”Suomessa satsataan valitettavasti vääriin asioihin”, Vartiainen myönsi.

Vartiainen painotti, ettei kukaan halua ehdoin tahdoin luoda tyhmää järjestelmää tai tehdä pahaa työttömille.

Lähetyksessä Vartiaisen kanssa aiheesta keskustellut SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen kertoi tutustuneensa muissa Pohjoismaissa tehtyihin toimenpiteisiin ja totesi olevansa aktivoinnin tarpeesta osin samaa mieltä Vartiaisen kanssa.

Ihalaisen mielestä olisi kuitenkin parempi hakea vapaaehtoisuuteen perustuvia toimia. Aktivoinnin lisäksi olisi myös oltava riittävästi tukitoimia. Hakemus viikossa -malli tuo Ihalaisen mielestä turhaa sumaa ja byrokratiaa yrityksiin ja voi lannistaa työttömiä.

Ihalainen toivoo hakemusvaatimuksen muuttuvan vielä lausuntokierroksella. ”Ison kuvan kannalta tämä ei ole mikään ratkaisu työllisyyteen”, hän summasi.

Ihalainen vastustaa myös työttömien toimeentuloturvan leikkauksia.

Lähde: Verkkouutiset

Lue myös Nykysuomen kolumnistin terävät kommentit hallituksen aktiivimallista tästä:

2 thoughts on “Kokoomuksen Vartiainen: Työttömyysturva ei ole sosiaalietuus jolla vietetään vapaa-aikaa

  • 9.5.2017 at 16:29
    Permalink

    Jos sattuu kantasuomalainen olemaan työtön niin lapset pois vaan ja lastenkotiin. Leipäjonoon vanhentuneita limppuja jonotteleen. Bisnes on nyt veronkierrossa ja Asylissä. Reilu peli on perseestä.

    Reply
  • 10.5.2017 at 20:48
    Permalink

    Sipilä & Co tarjoaa maahamme avosylin vastaanottamilleen kymmenille tuhansille ”oikeauskoisille” partalapsille sosiaalietuutena maailman korkeimpiin kuuluvaa sosiaaliturvaa, jolla nuo maahantunkeutujat voivat viettää vapaa-aikaa. Osa siitä maksatetaan kantasuomalaisilla vähäosaisilla kuten työttömillä ja loppu jo kriittiseksi katsotun 60% rajan bruttokansantuotteesta ylittänyttä KOROLLISTA ULKOMAANVELKAAMME lisäten.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.