Komitea: Suomen työmarkkinatuki liian pieni

Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea katsoo päätöksessään, että Suomen työmarkkinatuki on liian pieni.

Komitean mukaan riittävä perusturvan taso on 50 prosenttia mediaanitulosta. Suomen työmarkkinatuki on alle kolmanneksen mediaanitulosta. Tuki ei ole riittävä, vaikka se yhdistettäisiin muihin tukiin, kuten asumistukeen.

Hallitussihteeri Maija Iles sosiaali- ja terveysministeriöstä sanoo, että ministeriö ei ole vielä saanut komitean päätöstä, joten asiaa ei voi kommentoida.

Sosiaalisten oikeuksien komitea arvioi, kuinka hyvin Euroopan sosiaalisen peruskirjan hyväksyneet valtiot ovat noudattaneet peruskirjan määräyksiä.

Suomen sosiaaliturvasta on kanneltu komiteaan ennenkin. Komitea arvioi vuonna 2015, että joidenkin sosiaalietuuksien vähimmäistaso on Suomessa riittämätön.

Lähde: TS

4 thoughts on “Komitea: Suomen työmarkkinatuki liian pieni

  • 9.5.2017 at 12:47
    Permalink

    En ihmettele yhtään. Tukia ei ole tarkistettu 20v. ja elinkustannukset ovat kohonneet 40%. :'(

    Reply
  • 9.5.2017 at 13:28
    Permalink

    Kuitenkin se on riittävän hyvä pitämään monet työttömät kynsin hampain kiinni työttömyydessään, ja työn haku, saati sitten teko, ei tunnu kiinnostavan.
    Edelleen liian hyvät etuudet Suomessa eräille yhteiskunnan lapamadoilla; ja niitä tuntuu olevan!

    Reply
    • 9.5.2017 at 13:55
      Permalink

      Hyvin kiteytetty. Olen törmännyt Aasiassa moneen joka lomailee tuella. Pitäis puolittaa niin työnhaku alkaisi kiinnostaa.

      Reply
      • 9.5.2017 at 19:12
        Permalink

        Niin hyvin kiteytetty, että menit retkuun. Kuinka työnhaus tehostaminen parantaa työnsaantia tilanteessa, jossa työnhakijoita on 450 tuhatta ja työpaikkoja avoinna 50 tuhatta? Kannattaa miettiä mikä on työttömyyden todellinen syy, eikä heittäytyä tyhmäksi.

        Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.