3 alaikäistä tyttöä seksuaalirikosten uhreina Joensuussa – Epäillyt ulkomaalaistaustaisia miehiä

Joensuun poliisilla on ollut viime talven ja kuluvan kevään aikana esitutkinnassa kaksi epäiltyä törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä yksi epäilty raiskauksen yritys. Tapaukset ovat tapahtuneet Joensuussa joulukuussa 2016 yhden viikonlopun aikana. Epäiltyjen rikosten tekopaikka on Joensuun kaupungin alueella oleva yksityisasunto.

Tapausten esitutkinnassa on tullut ilmi, että usean alle 16-vuotiaan nuoren tytön seurue on ollut viettämässä iltaa kyseisessä yksityisasunnossa. Tytöistä kolme on kertonut joutuneensa asunnossa seksuaalirikoksen kohteeksi. Jokaisessa tapauksessa asianomistajana on eri henkilö. Myös rikoksesta epäillyt ovat jokaisessa tapauksessa olleet eri henkilöitä.

Kaikki rikoksesta epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Heistä yksi, 21-vuotias mies, raiskauksen yrityksestä epäilty, on edelleen vangittuna. Asunnon haltija, 22-vuotias mies, on matkustuskiellossa. Kolmas rikoksesta epäilly, 25-vuotias mies, on poliisin tämän hetken tiedon mukaan poistunut maasta. Häneen ei ole kohdistettu toimenpiteitä esitutkinnan aikana. Hänet pyritään tavoittamaan kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja eurooppalaisen pidätysmääräyksen avulla esitutkintaan.

Kahden tapauksen esitutkinta on valmistumassa ja ne etenevät syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänviraston.

Esitutkinnassa on tullut ilmi, että tyttöjen seurue on ainakin osittain tutustunut rikoksesta epäiltyihin Joensuun keskustan kauppakeskuksissa syksyn ja alkutalven 2016 aikana.

Poliisi on tehnyt havaintoja suomalaisten alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja ulkomaalaistaustaisten nuorten miesten lisääntyneestä kanssakäymisestä yleisillä paikoilla.

Poliisin tovoo, että vanhemmat kävisivät nuorten kanssa läpi pelisääntöjä tämäntyyppiseen kanssakäymiseen liittyen.

Lähde: Poliisin tiedote

5 thoughts on “3 alaikäistä tyttöä seksuaalirikosten uhreina Joensuussa – Epäillyt ulkomaalaistaustaisia miehiä

  • 10.5.2017 at 15:28
    Permalink

    Näitä tapauksia paljastuu lähes päivittäin -uhrien määrä on mitä todennäköisesti satoja ellei tuhansia lapsia. Sairainta kuitenkin on se ettei vanhemmat tai koulu varoita tästä vaarasta vaan suorastaan yllyttävät hakeutumaan pedofiilien seuraan.

    Missä järki?

    Reply
  • 10.5.2017 at 16:51
    Permalink

    Rikoskomisario Jari Kiiskinen Lahdesta kehottaa näin:

    ”Nuoret ovat aina tutustuneet toisiinsa. Nyt tänne lintukotoomme on tullut myös muualta ihmisiä, mikä aiheuttaa sen, että myös toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus.”

    Täysin sairas kommentti poliisilta!

    Reply
  • 10.5.2017 at 17:26
    Permalink

    Koskahan nämä suomi-neivot ymmärtää pitää vähintään 15m hajuraon näihin matuihin?

    Meidänkin kylällä on alkanut kolme matua notkumaan aamuisin ala-asteen parkkilaikalla. Kai ne siinä tarkkailee ja odottaa josko saisi napattua jonkun kouluun menevistä ala-astelaisista.

    Reply
  • 10.5.2017 at 18:14
    Permalink

    Oliko tämä joukkoraiskaus vai raiskausjoukossa.Nah! Ei näistä keppostelijoista tiedä;tai itse asiassa taidan vanhana kyläpoliisina nämä tietää,rääpäle.keho normaali apina pikkumyyn 2 kerros siellä istuivat selvästi saalistaen ja yrittivät öyhöttää ja näyttää sulkiaan.pitää käydä kameran kanssa jokin päivä katselemassa vieläkö ovat siellä,ovat jollain muistikortilla varmasti.metropolissa taas on punainenuntuva takkinen pikimusta kehonrakentaja huumekauppias siitäkin vois kuvan ottaa kiva sitten vuosien jälkeen katsella tuleeko näistä kunnanvaltuutettuja vai mitä.

    Reply
  • 11.5.2017 at 00:42
    Permalink

    Koskahan aikuiset ymmärtävät että lapset tarvitsevat vanhemmat, eivät kavereia. Nämäkin tytöt saivat kovalla kädellä opetuksen siitä mitä tapahtuu kun sosialisoi matujen kanssa. Taisivat olla niin rakkaria niin rakkaria. Mutta kun matut olivat hoitaneet hommansa, ymmärsivät että maailma ei pyörikkään heidän napansa tai mielihalujensa ympärillä. Aina tulee joku jopa kostaa kovalla kädellä. Tai, näissä tapauksissa, jolloin muulla.

    No, sitten kun suomalaiset ymmärtävät asian, Suomenkin sisäinen turvallisuustilanne muuttuu. Mutta siihen oivallukseen asti, se vain huononee.Ja nykyisin se on jo todella huono. Enää ei alle 20 vuotias voi kävellä yöllä pelkäämättä kaupunkien keskutojen läpi. Omassa nuoriidessani kesäöisin usein illanvietin jälkeen fiilisteltiin kaupungilla, kun oli hiljaista ja muut vielä nukkuivat. Ei onnistu enää.

    Takana loistava tulevaisuus.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.