Apulehti ei noudata journalismin hyviä tapoja? Blogistijuristi S. Timonen valehtelee lähteistä

Apulehden blogialustalla kirjoittava Sakari Timonen on kirjoittanut jutun Mikko Parantaisesta. Juttu pohjautuu sille kuinka Parantainen on tehnyt ilmiannon Timosen blogista ja tämä on poistettu joltain sivustolta. Kuitenkin koko juttu on kirjoitettu Parantaisesta, eikä mistään muusta, ei varsinkaan Suvi Tannisesta. Timonen on kuvakaapannut juttuunsa pätkän Parantaisen kommentointia ja mukaan on eksynyt Suvi Tannisen kommentteja.

Kuvakaappaus S. Timosen blogi

Suvi on Apulehdelle laittanut pyyntöä, että poistaisivat hänen osuutensa kuvakaappauksesta.

Vastaus Suvin pyyntöön:

  • Viestinnän keskuliiton lakimies tutustui tapaukseen ja kommentoi, ettei tässä ole perusteita kanteeseen. Samaa sanoi bloggaaja Sakari Timonen, juristi itsekkin.
  • Tässä kyseisessä tapauksessa siteeraan facebook-keskustelua, jota bloggaaja itse on voinut luvallisesti seurata. Tällöin hän on ollut itse viestinnän osapuoli, joka harkintansa mukaan ja lain asettamissa rajoissa voi keskustelua julkistaakin. Mitään yksityiselämää koskevaa keskustelussa ei ole tuotu esiin, eikä varmasti mitään teostokynnyksen ylittävääkään, jolloin väitteillä tekijänoikeusloukkauksista ei ole pohjaa.
  • Tällä perusteella emme poista kyseistä postausta verkosta.

 

Apu/ A-lehdet Oy:lla ja Timosella on käynyt vaan pieni lapsonen vastauksessa. Ensinnäkin keskustelualustana on ollut www.vk.com, ei facebook ja toiseksi keskustelut on käyty Suvin omalla seinällä. Sakari Timonen ei kuulu Suvin kavereihin. Suville on kirjoituksen johdosta satanut vihapostia tuntemattomilta, mitä Suvi ei ole ennen Timosen blogia saanut.

Apulehti siis edelleen väittää toimivansa hyvän journalismin tapojen mukaan ja noudattavansa Suomen lakeja, eikä kanteeseen tai rikosilmoitukseen ole aihetta. Apu on jakanut ”uutista” facebook ja twitter tilillään ahkerasti, Suvin kuva artikkelikuvana ja saatesanoilla:

Viisas ottaa moisesta opikseen, sata lyöntiäkään ei paranna tyhmää

Lähteet: Apulehti, Suvi Tanninen

 

2 thoughts on “Apulehti ei noudata journalismin hyviä tapoja? Blogistijuristi S. Timonen valehtelee lähteistä

  • 10.5.2017 at 21:28
    Permalink

    Timonen osoittaa mielestäni syvää psyykkistä heikkoutta/epävarmuutta tuolla jatkuvalla vinkumisella oikeusjutuista. Aikuinen mies on niin herkkänahkainen kritiikille että mieluummin menee kirjoittamaan rikosilmoituksen kuin kuuntelee kun sanoma ei miellytä. Armoton banni tulee kaikille jotka kyseenalaistavat jotain hänen blogeissaan/fb-seinällä tai missä tahansa.

    Kognitiivinen dissonanssi aiheuttaa agressiota defenssinä. Tiedostamattomalla tasolla eläessä tulee ongelmaksi kun kohtaa asioita jotka eivät tue omaa uskomusjärjestelmää. Silloin vaihtoehtoina on asian kieltäminen, tai tutustuminen seikkoihin mitkä horjuttavat omaa käsitystä ympäröivästä maailmasta. On helppo nähdä, kumpaan Timosen viiteryhmä päätyy kerta toisensa jälkeen. Parhaat jopa keksivät väkisin selityksiä sille miksi asiat eivät ole niinkuin ne näyttävät olvan.

    ”Condemnation without investigation is the highest form of ignorance”

    Melko ala-arvoista. Nämä ihmiset ovat juuri niitä hyödyllisiä hölmöjä joita käytetään sananvapauden tuhoamiseen väittämällä että kyse on sen puolustamisesta. Aikanaan Sakari olisi ollut niitä jotka vasikoivat isänsä viljan piilottamisesta jos sillä saa oman viiteryhmän taputukset olalle ja hyvän ihminen tekopyhää karmaa. Nämä ihmiset tietävät niin idiootinvarmasti olevansa oikeassa, että jo pelkkä kyseenalaistaminen aiheuttaa vahvan tunnreaktion, jota matala psyyken kehitystaso ei kykene hillitsemään. Pitäisin huolestuttavana sitä jos itse tietäisin niin pomminvarmasti mahdollisen ja mahdottoman rajat, että sulkisin agressiivisesti kaiken sen ulkouolisen trollilokeroon katsomatta perusteita. Matujen rikastuttava vaikutus isäntämaata kohtaan esimerkiksi.
    Kuinka matala psyykkinen taso on oltava, että kykenee agressiivisesti väittämään kuukaudesta toiseen että puheet ongelmista ovat epämääräisen rasistiryhmän valeuutisia ja trollausta, joka ei perustu todellisuuteen ja todennettaviin seikkoihin? Tai kuinka kaikki EU- ja Nato kritiikki on Venäjän maksamaa? Ikään kuin olisi mahdotonta että on olemassa asianhaaroja joista Timosen viiteryhmä ei ole perillä, joka voisi vaikuttaa käsitykseen mainituista projekteista.

    Eniten minua harmittaa se, kun suomalaiset, joilla kaikilla on valtava potentiaali, käyttävät energiansa niiden suomalaisten vihaamiseen ja panetteluun, jotka eivät suostu näkemään asioita saman ikkunan läpi. Ehkä vielä enemmän harmittaa se kun nämä samat suomalaiset eivät kykene myöntämään tekevänsä juuri sitä samaa, mitä väittää vastustavansa, mutta sen sijaan näkevät väärämielisiksi kokemissaan suomalaisisissa sen kaiken mitä eivät halua itsessään tai oikeissa viiteryhmissä nähdä. Tästä tulee varmaan ”raiskaa suomalaisetkin” mantra. Kyllä. Mutta marginaalisesti. Me emme ole raiskaajakansa. Meissä on raiskareita. Näille ihmisille on kaikesta agressiosta johtuen lähes mahdotonta nähdä jotain muuta kuin mustaa tai valkoista. Ja tottakai molempiin ”leireihin” mahtuu tätä ihmistyyppiä. Toisen leirin polaarisin osasto on vain kotimaalleen ja kansalleen haitallisempi kuin toisen.

    Reply
  • 11.5.2017 at 19:51
    Permalink

    Apu-lehti on tyypillinen suomalaisvihamielinen valta-VALE-median edustaja: julistaa numerossaan 19 Macronin ”toivon palauttajaksi Eurooppaan”, tämän Rotschildin ym. ihmiskunnan arkkivihollisten Bilderberg-sätkynuken, jonka avulla ajavat EU-diktatuurin ja Uuden Maailmanjärjestyksen tyrannian asiaansa – ja siihen kuuluvaa ranskalaisten sekä muiden eurooppalaisten kansanmurhaa muukalaisinvaasion avulla, Kalergi-suunnitelman mukaisesti, http://kalergisuunnitelma.blogspot.fi/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.html

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.