Tallink Silja lisää sukupuolineutraaliutta yksittäisen asiakaspalautteen perusteella

Eilen sosiaalisessa mediassa alkoi levitä kuvakaappaus Tallink Siljan -Facebook-sivulta. Kuvassa oli laivayhtiölle jätetty palaute koskien laivalla myytäviä kuvia. Palautteen jättäjää kaihersi se, että esimerkiksi tyttöjen (kirjoittajan mielestä tytöiksi oletettujen) kuviin oli lisätty esimerkiksi teksti ”Princess”, ja poikien (kirjoittajan sanoin pojiksi oletettujen) kuvissa oli tekstejä tyyliin ”Astronaut” tai ”Big boss”.

Palautteen jättänyt, kertomansa mukaan itsekin pienen lapsen äiti, ei pitänyt tällaista toimintaa enää vuonna 2017 asianmukaisena. Kuvakaappaus kyseisestä palautteesta alla:

Joku saattaisi pian ajatella, että kyseinen palaute on lähetetty pilailumielessä, ja joidenkin mielestä siinä meuhkataan aivan mitättömästä pikkuasiasta, joka ei suurimmalle osalle kansasta ole mikään ongelma. Tallink Silja otti palautteen kuitenkin tosissaan.

Iltalehti uutisoi, että laivayhtiö on reagoinut valokuvien vanhakantaista sukupuolijakoa arvostelleeseen asiakaspalautteeseen. Tallink Silja aikoo selvittää laivojensa sisääntulokuvista vastaavan valokuvausyrityksen kanssa, voiko niissä käyttää nykyistä sukupuolineutraalimpaa ilmaisua.

”Olemme jo tänään palautteen kuultuamme aloittaneet keskustelut valokuvausyrityksen kanssa siitä, miten voisimme saada tekstit enemmän sukupuolineutraaleiksi”, risteily-yhtiön viestintäasiantuntija Sari Sillman vahvistaa.

Sillmanin mukaan kyseisestä asiasta on aiemmin tullut palautetta hyvin vähän.

”Valokuvat valmistetaan laivalla, tulostetaan valmiiksi ja laitetaan esille, jolloin asiakas voi niitä halutessaan ostaa. Esillä ovat vain nämä esimerkkikuvat, mutta oman kuvansa voi ostaa millä tahansa kyseisen valokuvafirman valikoimassa olevalla tekstillä”, Sillman korostaa.

Ketään ei siis ole pakotettu ostamaan esimerkiksi tyttärestään kuvaa, jonka päällä lukee prinsessa.

”Totta on, että lähtökohtaisesti tytöille valitaan esimerkkikuviin herkemmin teksti ”princess” ja pojille ”astronaut”, sillä useimmiten nämä tekstit ovat heille juurikin mieluisia. Näihin valintoihin kuvaajat ovat päätyneet pitkän asiakaspalvelukokemuksen perusteella”, Sillman toteaa.

Lähde: IL

7 thoughts on “Tallink Silja lisää sukupuolineutraaliutta yksittäisen asiakaspalautteen perusteella

  • 10.5.2017 at 09:55
    Permalink

    Näin tämä homojen pakkovalta etenee. Sukupuolineutraalit tasa-arvolait ovat kulttuurimarxilaisuutta pahimmillaan, jossa pieni vähemmistö päättää asiat muiden puolesta. Firmojen ja koululaitoksen ei pidä missään nimessä lähteä poliittisen korrektiuden nimissä tähän mukaan.

    Reply
    • 10.5.2017 at 17:01
      Permalink

      PERVERSIOT NORMEIKSI, sitähän ajavat erityisesti viherkaavun alle piiloutuneet vanhat taistolaiskommunistit, joita aikoinaan siirtyi mm. vihreiden pääideologeiksi ja joita vielä Tampereen punayliopistosta aikoinaan valmistuneina toimittajina on mm. Ylen taukoamattoman kulttuurimarxistisen perversiopropagandan suoltajina. Kulttuurimarxismi pohjautuu kommunistisen Frankfurt-koulukunnan 1920-1930-luvuilla kehittämiin yhteiskuntamoraalin rapauttamis-periaatteisiin.

      Reply
  • 10.5.2017 at 12:23
    Permalink

    No mitä niihin kuviin sitten kirjoitetaan? Entäs jos joku pikkutyttö haluaakin olla prinsessa…..tai poika vaikka batman? Saavatko he sitten itselleen hyvän mielen jostain neutraalista nimestä?. Kohta lapsiaan ei saa nimetäkään normaalein nimin, koska ne ovat poikien ja tyttöjen nimiä…. täytyy keksiä joku sukupuolettomien lasten nimilista…. voi elämä. Antakaa nyt lasten kasvaa normaalisti. Kyllä ne sitten ilmottaa mitä ne haluaa olla.

    Reply
  • 10.5.2017 at 12:49
    Permalink

    Ei kai laivauhtiö ole noin lapsellinen että yhden tapauksen takia alkaa muuttamaan mainontaa. Mun lapsilla on sukupuoli ja heillä on ihan eri haaveet kun sattuu olemaan poikia ja tyttöjä. Miten joku aikuinen voi olla nuon lapsellinen että sitä vaivaa tytön nimittäminen prinseksaksi tai poikaa johtajaksi. Kyllä on huono itsetunto ja taitaa olla joku viherpiipertäjä. Homokin on himo ei se ole sukupuoleton samoin lespo. Ja hetero on hetero ei se ole sukupuoleton. Kyllä on menny maassamme asiat lapsellisiksi.

    Reply
  • 10.5.2017 at 15:51
    Permalink

    Onpa sairasta Tallinkilta reagoida yhden vinksahtaneen höyrypäisyyteen komppaamalla.

    Reply
  • 11.5.2017 at 04:35
    Permalink

    Täytyy vaihtaa laivayhtiötä jolla on perinteiset ja biologiset arvot kohillaan. Seksuaalimieltymykset ei tee pojasta tyttöä eikä tytöstä poikaa. Kolmatta ”neutraalia sukupuolta” ei ole olemassa.

    Reply
  • 11.5.2017 at 09:26
    Permalink

    Tää maa on aivan sairas! Sääliksi käy tuon ko. äidin lasta, mahtaa olla aikasta ahdistavaa elämää jo aivan pienestä. Tuollaisen äidin ei saisi antaa poistua kodistaan mihinkään, ja sielläkin pitäisi olla silmälaput silmillä ja tulpat korvissa, ja mieluusti vielä ilmastointiteippiä suun edessä. Voi mahooton! 🙁

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.