Turvapaikanhakijat risusavotassa Orivedellä – Raivaavat elinympäristöä uhanalaiselle perhoselle

Orivedellä Pirkanmaalla kotoutetaan turvapaikanhakijoita perinteisellä suomalaisella risusavotalla.

Iltalehti uutisoi, että Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin ylläpitämä kaksivuotinen Kolu-hanke eteni maastoon viime viikon keskiviikkona Oriveden Siitamassa, jossa turvapaikanhakijat raivasivat vesakkoa uhanalaisen tummaverkkoperhosen elinympäristöstä.

Tummaverkkoperhosten kanta on joutunut Suomessa ongelmiin muun muassa laiduntamisen vähentymisen vuoksi ja lajin luontaisen elinalueen eli niittyjen metsittymisen takia.

Turvapaikanhakijat kokivat toiminnan maastossa suomalaisten vapaaehtoisten kanssa positiivisena.

Irakista Suomeen saapunut Sattar Al Sultani kertoo nauttineensa retkestä suomalaiseen luontoon. ”Aurinko paistaa, nautin luonnosta ja olen saanut uusia ystäviä. Joidenkin vuosien jälkeen voin ehkä tulla tänne lasteni kanssa ja näyttää heille, että olen pitänyt täällä huolta perhosista. He ovat varmasti ylpeitä minusta”, Al Sultani juttelee.

Hankekoordinaattori Sari Hämäläisen mukaan muitakin Pirkanmaan arvokkaita luontokohteita joidetaan jatkossa monikulttuurisin voimin. ”Tarkoituksena on, että yhdessä tekemisen myötä turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille syntyy kontakteja paikallisiin ihmisiin. Samalla osallistujat oppivat suomen kieltä, tapakulttuuria ja luonnonhoidon työskentelytapoja. Ensimmäisellä retkellä kaikki näistä toteutuivat hyvin”, hankekoordinaattori kehuu.

Lähde: IL

3 thoughts on “Turvapaikanhakijat risusavotassa Orivedellä – Raivaavat elinympäristöä uhanalaiselle perhoselle

  • 10.5.2017 at 17:28
    Permalink

    En usko. Tämän täytyy olla aprillipilaa. Paitsi jos saivat korvauksen työstään. Suomalaisiahan ei voi paikalle kutsua ja jos kutsutaan, niin heille ei ainakaan tarvitse maksaa.

    Reply
  • 10.5.2017 at 22:53
    Permalink

    Voi luoja näitä surkuhupaisia tempauksia, joilla yritetään esittää ” kotouttelua”. Matujen integraatio ei tule ikinä onnistumaan! Voisivat mennä koteihinsa raivailemaan kivikasoja.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.