Viranomaiset harjoittelevat terrori-iskun varalle

Viranomaiset harjoittelevat keskiviikkona 10.5. kello 8.00 alkaen toimintaa monimutkaisessa terrori-iskussa. Helsingissä ja Rovaniemellä tapahtuvaan harjoitukseen osallistuu muun muassa poliisin, Helsingin pelastuslaitoksen, Rajavartiolaitoksen ja puolustusvoimien yksiköitä sekä terveydenhoitohenkilöstöä.

Harjoituksessa testataan toimintakykyä laajan ja vakavan, terrorismin kaltaisen tilanteen hallinnassa sekä harjoitellaan viranomaisten toimintaa, yhteistyötä ja tiedonvaihtoa. Tilanteessa harjoitellaan myös valtioneuvoston toimintaa poikkeustilanteessa.

Harjoituksen sisältöä ei kommentoida tarkemmin julkisuuteen.

Harjoitus voi näkyä kaupunkilaisille hälytysajoneuvojen ja puolustusvoimien ajoneuvojen normaalia suurempana määränä liikenteessä. Harjoituksen ei kuitenkaan arvella merkittävästi häiritsevän kaupunkilaisten arkea. Harjoitus päättyy kello 12 mennessä.

Lähde: Valtioneuvoston tiedote

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.