Hallituksen vaatimukset kantavat hedelmää: ”Ei kiinnosta mikään, TE-toimisto käski laittaa hakemuksen”

Hallituksen suunnitelmat alkaa vaatia työnhakijaa hakemaan kahteentoista työpaikkaan kolmen kuukauden sisällä ovat alkaneet jo näkyä, vaikka lakiluonnos on vasta lausuntokierroksella.

Kaupan alalle työvoimaa välittävän Extraajat-yrityksen sivujen hakemukseen on hakutoiveiden kysymykseen ”Tällä hetkellä minua kiinnostaa” lisätty ensimmäiseksi vastausvaihtoehdoksi ”Ei mikään. TE-toimisto käski laittaa hakemuksen”.

Jatkossa moni muukin työnvälitysfirma todennäköisesti päätyy tähän samaan ratkaisuun, jotta sen ei tarvitse uhrata resursseja näiden pakon edessä lähetettyjen hakemusten käsittelyyn.

Helsingin Sanomat tavoitti Extraajien toimitusjohtaja Jussi Siiriäisen kommentoimaan asiaa.

”Kyllä se lähti vähän huumorilla, kun pohdittiin, mitä vaihtoehtoja lomakkeella pitäisi olla. Laitoin huumorilla sitten, että pannaan se tuohon. Mutta ihmiset oikeasti ovat nyt raksineet sitä”, Siiriäinen selventää.

”Henkilökohtaisesti en kovinkaan järkevänä mallina tätä [pakkohakemista] näe. Aivan varmasti alkaa tulla yrityksiin turhia hakemuksia”, Siiriäinen kommentoi.

Muun muassa Nykysuomen kolumnisti ennusti jo viime viikolla vaatimuksen johtavan turhiin, muodon vuoksi lähetettäviin hakemuksiin. Lue kolumni täältä:

Lähde: HS

 

One thought on “Hallituksen vaatimukset kantavat hedelmää: ”Ei kiinnosta mikään, TE-toimisto käski laittaa hakemuksen”

  • 11.5.2017 at 11:11
    Permalink

    Orjatyössä pohdittiin tätä mahdollisesti tulevaa pakkohaku rumbaa ja päädyttiin siihen, että hakemuksia lähetetään eri ministeriöihin virkamiehen hommiin, valtion ja ķuntien viranomaistehtäviin, kirkkoherran virkoihin, kaupungin – ja kuntien virkamiehiksi, pää- ja toimitusjohtajan tehtäviin yksityisiin kuin valtion yrityksiin. Hallituspaikkoihin yksityisiin ja valtion osakeyhtiöihin. Puolustusvoimiin värvätyiksi upseereiksi, presidentin ja pääministerin ym. ministereiden virkaan, eläkeyhtioiden pääjohtajan virkaan, tuomarin, syyttäjän ja pankinjohtajan virkaan. Mihinkään tavalliseen ja pienipalkkaiseen ammattiin ei kannata pakolla hakea, kun voi hakea korkeampaa virkaa ja palkkausta, siinä ei yksinkertaisesti häviä mitään. Sanoohan jo perustuslakikin:

    2 § Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen.

    6 § Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

    18 § Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta. Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.