Tutkimus: Suomi jälleen holhousvaltioiden ylivoimainen ykkönen

Viime vuonna ensimmäistä kertaa julkaistu tutkimus Euroopan eniten ja vähiten kansalaistensa vapaa-aikaa säätelevistä valtioista on jälleen päivitetty. Suomi säilytti kärkipaikkansa ylivoimaisesti.

European Policy Information Centren tekemässä Nanny State Index 2017 -tutkimuksessa arvioitiin Euroopan valtioiden harrastamaa säätelyä nikotiinituotteiden, alkoholin ja elintarvikkeiden osalta. Raportin tulokset katsottavissa alla olevasta kuvasta.

Tutkimuksessa mukana olleen 28 valtion listalla Suomi oli jälleen ylivoimainen holhousvaltioiden ykkönen. Tutkimuksen mukaan Suomen holhousindeksi on 51,6, kun sata pistettä on maksimi. Kakkossijalla olevan Ison-Britannian indeksi on reilusti pienempi 37,4.

Suomi edustaa eritoten alkoholilainsäädäntönsä ansiosta. Pelkästään alkoholi-indeksisarakkeesta holhouspisteitä tuli Suomelle 29. Suomi säätelee eniten myös sähkötupakointia Euroopassa ja on myös perinteisen tupakoinnin kohdalla listan kärkipäässä.

Makeisveron poistamisen arvellaan vaikuttaneen Suomen ruokaindeksiin, joka laski 2,3:een viime vuoden 5,7 pisteestä.

Vähiten holhousvaltion piirteitä on tutkimuksen mukaan Tšekillä, Saksalla ja Slovakialla.

Lähde: TM, NSI

 

3 thoughts on “Tutkimus: Suomi jälleen holhousvaltioiden ylivoimainen ykkönen

  • 12.5.2017 at 14:58
    Permalink

    Ne jotka käyttävät alkoholia, tupakkaa ja tupakkatuotteita, niitä pitääkin holhota. Noiden tuotteiden vuoksi Suomen veronmaksajia laskutetaa miljardeilla euroilla. Suurin osa käräjien tarinoista alkaa:”Me oltiin siinä tupakalla…” tai ”Me mentiin tupakalle…”. Samoin taksijonoissa syntyvät pahoinpitelyt ja muut vastaavat ovat alkoholin syytä.

    Tiesittekö että Suomi maksaa yli 400 miljoonaa euroa ns. ”koppikorvauksia”? Eli korvauksia pidätetyille joita ei olisi tunnut pidättää lainkaan. Jos tuosta rahamäärästä positettaisiin vaikka 2/3-osaa niin säästö veronmaksajille olisi merkittävä. Otetaampa nyt esimerkiksi Jyväskylän väitetty ”Väkivaltainen melakka” jossa yhdeksän henkilöä oli pidätetttyinä ilman syytä. Toiset jopa kolme viikkoa. Jos vasmmisto ei olisi ollut alkoholin tai muiden huumaavien aineiden vaikutuksen alaisia ja jos ne eivät olisi hyökänneet ryhmän kimppuun, koko tilannetta ei koskaan olisi tapahtunut.

    Niin että viesti valtiolle:”Korottakaa tupakka- ja alkoholituotteiden veroa 5000%”.Minusta se olisi oikeus ja kohtuus että käyttäjät maksavat hoitonsa 100%:sti ja kaikki muutkin lieveilmiöt. Jokainen voi itse päättää käyttääkö alkoholita tai tupakaa. Elimistö ei tarvitse elääkseen kumpaakaan.

    Reply
    • 13.5.2017 at 10:00
      Permalink

      Oot varmaa joku lesta. Etkö ymmärrä et mitä enem män holhotaan, sen enemmän tehdään salaa ja piilossa. Tai, no lestanahan sen ymmärrät oikein hyvin

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.