Luonnos uudeksi tieliikennelaiksi: Sakko jo 1 km/h ylinopeudesta!

Autoliiton julkaisema Moottori-lehti kertoo, että valmisteilla oleva uusi tieliikennelaki saattaa vaikuttaa myös ylinopeuksien puuttumiskynnyksiin.

Lehden mukaan uutta lakiehdotusta juristien voimin tutkinut Autoliitto pelkää, että aiempia lievempiin ylinopeuksiin keskittyminen on johtamassa rahastusautomaattiin.

Uuden tieliikennelain luonnoksessa virhemaksun voi saada jo 1 km/h ylityksestä alkaen. Nykyisin poliisi käytännössä jakaa alle 7 km/h ylinopeuksista vain huomautuksia.

Moottori on saanut tietoonsa, että tämänhetkisen lakiluonnoksen mukaan enintään 5 km/h ylinopeudesta määrättäisiin 70 euron virhemaksu. Autoliiton toimitusjohtaja, oikeustieteen kandidaatti Pasi Nieminen näkee uudet pykälät ensisijaisesti rahastusautomaattina.

– Ilman virhemarginaalia autoilijalta vaatii melkoista keskittymistä pysyä sallitussa nopeudessa, kun rajoitus vaihtuu alemmaksi, Nieminen kommentoi.

Uusi tieliikennelaki menee eduskuntakäsittelyyn ensi syksynä. Tällä hetkellä asia on lausuntojen tarkistusvaiheessa, joten lakiluonnos voi vielä muuttua.

Lähde: Moottori

5 thoughts on “Luonnos uudeksi tieliikennelaiksi: Sakko jo 1 km/h ylinopeudesta!

  • 16.5.2017 at 20:32
    Permalink

    Sairaita suunnitelmia. Tolla ei ole yhtään mitään tekemistä tieliikenneturvallisuuden kanssa. Tässä maassa rupee kaikki oleen yhtä p

    Reply
  • 16.5.2017 at 20:50
    Permalink

    eikö kukaan saa kuriin näitä niin sanottuja päättäjiä. kyl ihmiset ovat tyhmii kun äänestävät kyseistä porukkaa vuodesta toiseen eli perse edellä omena puuhun sitä tää on. hah liikenne turvallisuus täyttä potaskaa. kas kun eivät viel ole hoksanneet että ne jotka ajaa liian hiljaa heitäkin vois sakottaa.

    Reply
  • 16.5.2017 at 23:04
    Permalink

    PersKeKo koittaa tehdä valtiolle rahaa väärillä keinoilla. Eihän 70e ole kermiksille summa eikä mikään, mutta matalapalkkaiselle ja työttömälle se on. No voidaan laskea autoveroa josta hyötyvät varakkaat ökyautojen omistajat paljon enemmän kuin 1km/ylinopeus sakoilla saavat lisämenoja, niitäkin kun ollaan Sipilän hallituksen taholta muuttamassa virheaksuiksi jotka ovat tasamaksuja kaikille tuloluokille. Porvarihallinto haisee.

    Reply
  • 16.5.2017 at 23:27
    Permalink

    Minusta tämä on aivan oikea lakimuutos. Nimittäin jokainen joka on saanut ajo-oikeuden on tenttinyt kirjalliset joiden ppimateriaalissa kerrotaan nopeusrajoituksen olevat ”suurin sallittu nopeus”!!

    Ylinopeuden ajaminen ei ole kansalaisoikeus. Ja kun tallettelen videoita autoni kamerasta, niin sen verran agressiivisia ohituksia ja vastaantuloja näkyy, että kortti lähtisi monelta kerralla.

    Ylinopeus on rikos josta tuomitaan rangaistuksena sakkoa. Ylinopeus ei ole mikään ”virhemaksu”, vaan se on rikos. Ja siksi siitä kuuluu rangiastus.

    Tämä on laki. Jos ihmisten mielestä laki on väärä, sitä pitää muuttaa. Mutta vain lain mukaan voidaan elää. Onneksi lakia ei tulla muuttamaan koska suomalaiset ovat niin tyhmiä että äänestävät kerta toisena jälkeen samat puolueet eduskuntaan. Se takaa että näitä lakeja ja tiukennuskia tulee jatkossakin.

    Reply
  • 19.5.2017 at 08:25
    Permalink

    Kyllähän tämä sopii, mutta sitten nopeusrajoituksia pitää muuttaa vastaamaan alueen turvallisinta korkeinta nopeutta. Esim. Turun motarilla vois olla paikoitellen ihan hyvin vaikka 200km/h.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.