Useita tulipaloja vastaanottokeskuksissa Ruotsissa samana yönä – 200 hengen VOK paloi maan tasalle

Toissa yön aikana Etelä-Ruotsin alueella oli ainakin kolme tulipaloa vastaanottokeskuksissa. Suurin paloista tapahtui Växjössä, jossa 200 hengen vastaanottokeskus paloi maan tasalle kivijalkaa myöten.

Växjön pelastuslaitos sai hälytyksen myöhään yöllä, ja palokunnan saapuessa paikalle oli vanha puurakennus jo ilmiliekeissä. Palokunta pelasti sisällä olleet turvapaikanhakijat turvaan. Useat palokunnan yksiköt pyrkivät hillitsemään liekkien leviämistä ympäristöön, sillä itse rakennusta ei voinut enää pelastaa. Poliisi tutkii asiaa tuhopolttona, mutta on erittäin varovainen lausunnoissaan.

Palon kerrotaan kuitenkin olleen syttymisaikaan suurimmillaan rakennuksen keittiön paikkeilla, joten kyse voi olla myös vahingosta.

Samana yönä syttyi tulipalo myös Hultsfredissä Målillan vastaanottokeskuksessa. Siellä kolmannen kerroksen aulatiloissa oli sytytetty sohva tuleen. Palo levisi sohvasta muihinkin aulatilojen huonekaluihin. Palo aiheutti voimakasta savua ja ainakin sata asukasta avakuoitiin rakennuksesta. Tätäkin paloa tutkitaan tuhopolttona.

Myös Borbyn vastaanottokeskuksessa Österlenissä syttyi tulipalo. Paloa sammuttamaan osallistui kolmen eri kylän palokunnat. Rakennuksessa oleskeli palohetkellä 17 henkeä ja heidät kaikki evakuoitiin turvaan. Palolaitos sai palon nopeasti hallintaan ja sammumaan, joten suurimmat vahingot tulivat savusta ja vedestä.

Katso kuvat maan tasalle palaneesta Vaxjön vastaanottokeskuksesta PT-Median sivuilta.

Lähde: PT-Media

One thought on “Useita tulipaloja vastaanottokeskuksissa Ruotsissa samana yönä – 200 hengen VOK paloi maan tasalle

  • 19.5.2017 at 17:40
    Permalink

    Imaami käskenyt tuikkaamaan paikkoja spontaanisti tuleen ja tulee kertomaan sen seuraavaksi suomen muslimeille.
    Raukathan ei itse osaa lukea ja tulkita vaan imaami kertoo mitä koraani kertoo.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.