55-vuotias mies esitteli sukuelintään lapsille uimarannalla – ”Halusin tuottaa tytöille iloa”

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut ehdolliseen vankeuteen sukupuolielintään toistuvasti uimarannoilla lapsille esitelleen 55-vuotiaan muuramelaismiehen.  Oikeus katsoi miehen syyllistyneen kahdeksaan lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, salakatselun valmisteluun ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon.

Rikokset tapahtuivat Jyväskylässä ja Muuramessa toissa kesän aikana. Miehen peniksen nähneet lapset olivat iältään 9–11-vuotiaita. Aikuisten läsnäollessa mies piti elimensä uimahousuissaan.

Kerran paikalla oli myös tuomitun vaimo, mutta hän ei ilmeisesti kuitenkaan havainnut miehensä toiminnasta hiekkalinnaa rakentaessaan.

Teot jäivät vilauttelun asteelle. Mies puhunut koskaan mitään, hän ei lähestynyt lapsia tai tyydyttänyt itseään.

Osan teoista mies kiisti, joissain tapauksissa hän myönsi vilauttelun. Syytetty oli sitä mieltä, ettei pelkkä peniksen näyttäminen ollut lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, vaan vaihtoehtoisen syytteen mukaista sukupuolisiveellisyyden julkista loukkaamista.

Myöntämilleen teoille mies kertoi sangen omalaatuisen selityksen. Esitutkinnassa mies oli kertonut halunneensa ”tuottaa tytöille iloa”. Mies kertoi myös kokeneensa tehneensä hyvää tällä tavoin.

Miehen kertoman mukaan vilauttelua oli jatkunut jo vuosien ajan. Hän arvioi näyttäneensä penistään useilla eri uimarannoilla yhteensä yli sata kertaa. Tekopaikaksi hän valitsi nimenomaan uimarannat, koska siellä vilauttelut oli helppo lavastaa vahingoksi.

Vilauttelun lisäksi mies myös sijoitti Sääksjärven uimarannan pukukoppiin videokameran kuvatakseen kopin käyttäjiä.

Kotietsinnässä poliisi löysi miehen tietokoneelta yhteensä yli 90 000 kuvatiedostoa. Poliisi ei tarkistanut kaikkia tiedostoja, mutta läpikäydyistä tiedostoista löytyi 7 151 kuvaa ja 19 videota alastomista lapsista. Kuvissa lapset ovat alasti tai alapää paljaana esimerkiksi uimarannoilla ja pesutilanteissa. Seksuaalista toimintaa, koskettelua tai yhdyntää oli noin kymmenessä kuvassa.

Mies jäi kiinni vilauttelustaan, kun kahdella eri kerralla paikalle tulleet äidit olivat kuulleet asiasta lapsiltaan. Äidit olivat ottaneet muistiin rannalta nopeasti poistuneen miehen auton rekisterinumeron.

Ehdollisen tuomion mitaksi oikeus määritteli vuoden. Kahdeksasta uhriksi joutuneesta lapsesta seitsemän vaati korvausta henkisistä kärsimyksistä. Miehen pitää maksaa uhreille yhteensä 10 250 euroa. Oikeudenkäyntikuluja miehen täytyy maksaa yhteensä yli 3 300 euroa.

Artikkelikuva ei liity tapaukseen.
Lähde: IS

3 thoughts on “55-vuotias mies esitteli sukuelintään lapsille uimarannalla – ”Halusin tuottaa tytöille iloa”

  • 22.5.2017 at 15:19
    Permalink

    Sanotaan nyt vaikka niin että tämä ei ole normaalia toimintaa kantaväestön osalta ja siksi se on rangaistavaa. Mutta kun samoihin rikoksiin syyllistyvät turvapaikanhakijat niin niitä ei oteta edes kiinni puhumattakaan että niitä rangaistaisiin. Poikeuksetta vedotaan tutkinnan vaikeuteen.

    Reply
    • 22.5.2017 at 15:47
      Permalink

      Olet niin oikeassa.

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.