800 sotilasta suojasi presidentti Mauno Koiviston hautajaisia

Suomen entisen presidentin, Mauno Koiviston, siunaustilaisuutta ja hautajaissaattoa turvattiin sotilaiden, lukuisien poliisien ja raskaiden ajoneuvojen avulla. Näin riittäviä suojaustoimia ei Suomessa oltu aiemmin nähty. Tilaisuudet sujuivatkin häiriöittä.

Aikaisemmissa valtiollisissa hautajaisissa armeijaa edustivat kunniavartiossa seisovat kadetit, ja poliisin rooli oli liikenteen ohjaus. Vielä vuosi sitten tämänpäiväiset turvajärjestelyt olisivat tuntuneet oudoilta. Turvallisuus-ajattelussamme on siis tapahtunut jokin muutos.

Kun joulurauhan julistaminen ’Suomen Turussa’ oli suojattu armeijan rekoilla, jotka estivät ajoneuvojen pääsyn Vanhalle Torille, moni hieraisi silmiään uutiskuvia katsoessaan. Ajatus, että joku liioittelee ja hieman panikoi, ei ollut kaukana. Sitten urheiljuhlaan johtavat ajoreitit tukittiin Tampereella autonostureilla ja KTK:n siviilikalustolla. Kummastus vaihtui kyllästymiseksi: Eihän täällä Suomessa tarvitse pelätä?”

Pääsiäisenä Suomen kansainvälisimmällä lentokentällä, Euroopan Kauko-Idän liikenteenkin eräässä solmukohdassa Helsinki-Vantaalla, matkustajien transit-tiloja vartioivat poliisit pitivät konepistoolit näkyvillä ja käyttövalmiina. Euroopan lentoasemilla työkseen liikkuvat eivät toki hämmästyneet: Näin on ollut muualla jo jonkin aikaa. Kansainvälistymistähän tämä vain on.

Tänään (25.05.) 800 sotilasta valvoo pääkaupungin keskustan rauhaa. Pääkaupunkiseudulla on samanaikaisesti sotilata maastossa, harjoituksissa, juuri sopivasti. -Yhden puhelinsoiton päässä olevana lisäresurssina, ja kaikkine välineineen. Voidaankin todeta: Turvallisuus on hyvää ja sitä on riittävästi.

Useissa Euroopan maissa on tälläkin hetkellä jonkinasteinen hälytystila, Englannissa korkeimman-tasoinen. Suomessa ei vielä. ”Vielä”? – Nyt tämä sana on sanottu.

Armeijan kuorma-auto sulkee Aleksanterinkadun.

Ajoneuvojen siirtämiseen oli varauduttu päivystävän hinausauton avulla, miehityksenä myös poliisi.

Kauppatorilta.


7 thoughts on “800 sotilasta suojasi presidentti Mauno Koiviston hautajaisia

  • 25.5.2017 at 17:54
    Permalink

    Tämän raadon ja demaripummin hautaankippaamisen maksoi Suomen velkaantunut kansa. Tuskin saa rauhassa mädäntyä, niin suuri oli konklaavin maanpetos. Mutta lopulta totuus tulee aina ilmi.Aamen.

    Reply
    • 25.5.2017 at 19:12
      Permalink

      Eikös nimenomaan Koivisto sanonut jotain näistä Neuvostoliitosta saapuneista tummista henkilöistä? Jos jotain positiivista Manusta kaipaat.

      Reply
      • 25.5.2017 at 19:20
        Permalink

        Sanoi, mutta ei tehnyt mitään vaan päästi somalit Suomeen. Oliko tämä se positiivinen asia? Somalit olivat asuneet vuosia Neuvostoliitossa eivätkä täyttäneet pakolaiskriteerejä lainkaan.Ei yhtä ainutta olisi saanut tai tarvinnut laskea Suomeen. Kari Suomalainen tästä Hesaariin hienosti sivalsi.

        Reply
  • 25.5.2017 at 20:02
    Permalink

    Antoiko eliitti pelolle vallan? Mutta mille pelolle? Koivisto ja SDP edisti rajat auki ählypolitiikkaa, joten olisko suurin uhka ollut jonkin yksittäisen velkaorjuutetun suomalaisen kosto.

    Reply
  • 25.5.2017 at 21:27
    Permalink

    Ei selvästikään annettu pelolle valtaa. Hävetkää, munaton, moraaliton ja pelkuri eliitti.

    Reply
  • 26.5.2017 at 15:02
    Permalink

    Koivisto oli Suomen historian kaikkien aikojen huonoin presidentti ja tätä saavutusta tuskin ihan lähiaikoina ylitetään, pitää ryssiä asiat aika huolella, jos joku ylittää Koiviston. Ei ne 800 varusmiestä ollut suojelemassa tavallista kansaa, ne oli, samoin kuin ajoesteet oli ripoteltu niin ettei eliitti joutunut vaaraan. Sama eliitti joka jauhaa ”Monikulttuurisuus on rikkautta” paskaa, eliitti joka toistelee ”Ei saa antaa pelolle valtaa” ja jahtaa ”vihapuheita” netissä, tätä paskajengiä varten ajoesteet ja sotilaat oli kaduille määrätty, ei tavallista kansalaisen turvallisuuden takia. Kusipää Sipiläkin pelkää ja kuten hän julkisuudessakin on tuonut esille ”Saamelaisia terroristejä”, TÄH ???? Eikö Sipilä uskalla käydä enään Lapissa laskettelu lomilla ?? Hei kaikki kuulolla olevat ”Saamelaiset Terroristit” ajakaa kelkalla yli tavattaessa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.