Kyselytutkimus brittimuslimien keskuudessa 2016

Manchesterin verisen terrori-iskun jälkimainingeissa on hyvä muistutella mieliin brittimuslimien parissa vuonna 2016 tehdyn kyselytutkimuksen tuloksia. Tulokset julkaistiin huhtikuussa 2016.
Tulosten mukaan 75 prosenttia Britannian muslimeista ei kertoisi viranomaisille, mikäli he tietäisivät jollakulla olevan välillisiä tai välittömiä yhteyksiä islamistisiin terroristijärjestöihin tai terroristijärjestöjä avoimesti tukeviin henkilöihin.
Yhden kolmasosan mielestä väkivalta niitä kohtaan, jotka pilkkaavat profeetta Muhammedia, on hyväksyttävää.      25 prosenttia vastaajista kannatti sharia-lain käyttöönottoa Britanniassa nykyisin voimassaolevan lain sijasta, ja 4 prosenttia tunsi sympatiaa itsemurhapommittajia sekä niitä kohtaan, jotka käyttävät terroria poliittisen protestin välineenä.

Ottaen huomioon Britannian muslimiväestön koon – 3 miljoonaa 115 tuhatta vuonna 2014 (ja rajussa kasvussa) jo pelkästään ne neljä prosenttia muslimeista, jotka tuntevat sympatiaa itsemurhapommittajia ja muita terrori-iskujen tekijöitä kohtaan, tarkoittaa numeroina melkein 125 000 mahdollista terrorismin tukijaa tai avunantajaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevor Phillips, tasa-arvo- ja ihmisoikeuskomission entinen puheenjohtaja, oli järkyttynyt ja huolissaan kyselyn tuloksista. Ne kielivät hänen mielestään ”syntymässäolevasta valtiosta valtion sisällä” omine arvoineen, geopolitiikkoineen ja muusta valtiokehityksestä erillisine tulevaisuudenodotuksineen. ”Uskoin pitkään että Euroopan muslimit olisivat kuten muutkin maahanmuuttajat – että he sulautuisivat pikkuhiljaa valtakulttuuriin, hylkäisivät asteittain perinnäiset tapansa ja suhtautuisivat uskontoonsa kevyesti, kuten eurooppalaiset tapakristityt. Olin väärässä” hän kertoi Express -lehden haastattelussa tutkimustulosten julkaisemisen jälkeen.

Mediassa jatkuvasti toistetun mantran mukaan islamistisella terrorilla  ei ole mitään tekemistä islamin kanssa. Tämän valossa on merkillistä, miksi pelkästään Brittein saarilla on satoja tuhansia islamin uskoa tunnustavia, jotka kertovat tuntevansa sympatiaa kyseisten terroristien toimintaa kohtaan, ja liki kaksi ja puoli miljoonaa islaminuskoista, jotka eivät kertoisi viranomaisille, mikäli tietäisivät jollakulla olevan yhteyksiä islamistisiin rikollisjärjestöihin, jotka kylvävät kuolemaa myös heidän omassa kotimaassaan.

11.4.2016 http://www.channel4.com/info/press/news/c4-survey-and-documentary-reveals-what-british-muslims-really-think

30.1.2016 http://www.dailymail.co.uk/news/article-3424584/Muslims-UK-3-million-time-50-born-outside-Britain-Number-country-doubles-decade-immigration-birth-rates-soar.html

11.4.2016 http://www.express.co.uk/news/uk/659913/two-in-three-British-Muslims-would-NOT-give-police-terror-tip-offs

 




2 thoughts on “Kyselytutkimus brittimuslimien keskuudessa 2016

  • 25.5.2017 at 10:53
    Permalink

    Profeetta Muhammed oli skitsofreniaa sairastava, valitettavasti älykäs ja johtamistaitoinen henkilö.

    Muhammed ihan varmasti myös veti miestä hanuriin.

    Muslimit ovat tolloista tolloimpia pyllistellessään ko miehelle vielä tänä päivänä tajuamatta, että maailma ei oikeesti rakennu kyseisistä asioista.

    Reply
  • 25.5.2017 at 20:59
    Permalink

    En tule käräyttämään yhtään suomalaista ”rikollista”, kun poliisilla riittää resursseja ihmisten puheiden kyttäämiseen. Poliisi saa minun puolestani pyytää yleisön apua aivan vapaasti, ei hetkauta. Ainoa poikkeus ovat tiedot, jotka liittyvät matujen tekemiin rikoksiin, pedofiliaan tai poliisin itsensä tekemiin rikoksiin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.