Puolustusvoimat hankkii ampumatarvikkeita kotimaisilta yrityksiltä

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat hankkimaan ampumatarvikkeita Nammo Lapua Oy:ltä, Nammo Vihtavuori Oy:ltä ja Komas Oy:ltä. Hankintojen avulla ylläpidetään ja kehitetään sotilaallista huoltovarmuutta.

Puolustusvoimat hankkii ammuskuoria ja onteloperiä Nammo Lapua Oy:ltä noin 4,6 miljoonalla eurolla. Lisäksi hankintasopimus sisältää enimmillään noin 5,9 miljoonan euron option toimituksille vuosina 2017 – 2020.

Panos- ja virikeruudit Puolustusvoimat hankkii Nammo Vihtavuori Oy:ltä. Hankinnan kokonaisarvo on noin 2,7 miljoonaa euroa. Lisäksi hankintasopimus sisältää option toimituksille vuosina 2017 – 2020. Option enimmäisarvo on noin 6,5 miljoonaa euroa.

Puolustusvoimat hankkii Komas Oy:ltä kranaatinheittimen ammusten kokoonpanon. Hankinnan kokonaisarvo on noin 4,7 miljoonaa euroa. Lisäksi hankintasopimus sisältää option toimituksille vuosina 2017 – 2020. Option enimmäisarvo on noin 4,9 miljoonaa euroa.

Kyseessä on puolustushaarayhteisen materiaalin ylläpidon hankinnat, joka tukevat kotimaisen ampumatarviketuotannon säilymistä tuotantokykyisenä.

Nyt toteutettavat hankinnat sisältyvät Puolustusvoimien budjettikehykseen.

Lähde: Valtioneuvosto.fi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.