Atte Jääskeläiselle lähtöpassit Yleltä – ”Ei edellytyksiä tehtävän hoitamiseen”

Atte Jääskeläisen potkut astuvat voimaan heti.

Ylen uutisjohtaja ja päätoimittaja Atte Jääskeläinen on sopinut Ylen hallituksen sekä toimitusjohtaja Lauri Kivisen kanssa, että Jääskeläinen jättää tehtävänsä Yleisradiossa. Ylen tiedotteessa kerrotaan, ettei Jääskeläisellä katsottu olevan enää edellytyksiä tehtävän menestykselliseen hoitamiseen.

– Koen, että Ylen rooli yhteiskunnassa on tärkeämpi kuin oma roolini Ylessä. Pyrkimykseni johtaa Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitusta vastuullisen journalismin tiellä on ollut epäilyksen alla. Toivon, että tämä päätöksemme palauttaa Yleen työrauhan, Jääskeläinen selittää.

Jääskeläinen joutuu lähtemään Yleisradiosta välittömästi. Yleisradion hallitus päätti asiasta tänään.

Hallituksen puheenjohtajan Thomas Wilhelmssonin mukaan hallitus kuitenkin arvostaa Jääskeläisen työtä laadukkaan journalismin edistäjänä.

– Nyt tehdyn ratkaisun tarkoitus on Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan toimintaedellytysten ja työrauhan turvaaminen, Wilhelmsson linjaa.

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen kertoo, että Jääskeläinen on kehittänyt uutisorganisaatiota näkemyksellisesti ja johtanut toimintaa yli digitaalisen murroksen.

– Ylen uutistoiminta on noussut Jääskeläisen kaudella myös kansainväliseksi esikuvaksi, Kivinen suitsuttaa.

Atte Jääskeläinen aloitti Ylessä työskentelyn kesällä 2007 toimien Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana sekä vastaavana päätoimittajana. Ennen Yleä Jääskeläinen on työskennellyt Suomen Tietotoimiston päätoimittajana ja toimitusjohtajana.

Jääskeläisen sijaiseksi on nimitetty Ylen ruotsinkielisten toimintojen johtaja Marit af Björkesten, joka aloittaa tehtävässä 1. kesäkuuta.

Siihen saakka vastaavan päätoimittajan sijaisena toimii päätoimittaja Riikka Venäläinen.

– Tässä tilanteessa on tärkeintä, että toimitukseen saadaan työrauha, arki jatkuu, ja yleisö saa meiltä parasta mahdollista journalismia, Venäläinen kommentoi.

Lähde: Yle

Katso myös:

10 thoughts on “Atte Jääskeläiselle lähtöpassit Yleltä – ”Ei edellytyksiä tehtävän hoitamiseen”

  • 29.5.2017 at 18:44
    Permalink

    Yes, jo oli korkea aikakin. Saas nähdä minkä suojatyöpaikan Keskustapuolue järkkää tuolle madolle. Tai sitten se ryhtyy politiikkaan olisi ihan keskustapuolueen näköinen ja oloinen ehdokas eli siis kiero, epärehellinen, oma voiton tavoittelija josta ei saa luotettavaa ihmistä tekemälläkään, hetkinen meillähän on jo ainakin yksi selllainen Pääministeri JUha Sipilä, kuinkas ollakaan. .

    Reply
  • 29.5.2017 at 19:39
    Permalink

    Miten ,niin sijaiseksi?Ymmärsin,niin,että Jääskeläinen poistuu kokonaan.Ei silloin kukaan ole sijainen!

    Reply
  • 29.5.2017 at 19:54
    Permalink

    Marit af Björkestenin (Rkp) myötä Yle tulee perseilemään Suomen kansan pakko rahastuksella kerätyillä rahoilla astetta paria pahemmin..

    ”Tässä tilanteessa on tärkeintä, että toimitukseen saadaan työrauha, arki jatkuu, ja yleisö saa meiltä parasta mahdollista journalismia, Venäläinen kommentoi”. = Parasta mahdollista valheen ja glopalismin tuputtamista. Hyi helvetti näitä Ylen piiiip…ejä, miten ne kehtaa..

    Reply
  • 29.5.2017 at 20:30
    Permalink

    Bildenberg Jääskeläinen lähti nyt, koskas bildenberg Kivinen lähtee ja miksi hurri valittiin virkaan kun enemmistö Suomessa asuvista on suomalaisia jotka puhuu suomea…

    Reply
  • 29.5.2017 at 22:33
    Permalink

    Kallis pelle Suomen veronmaksajille tämä Atte-poika.

    Reply
    • 29.5.2017 at 22:58
      Permalink

      Juu sinänsä. Vielä kalliimmaksi tulee Marit af Björkesten ja glopalistifeministi hovinsa..

      Reply
      • 30.5.2017 at 00:44
        Permalink

        Juuri näin. Tuo RKP kätyri on äärimmäisen suurella todennäköisyydellä kiihko-meillä-on-meidän-unelma fanaatikko. Paskaa tulee lentämään kansan niskaan kuin Pohjois-Korean tykistöstä.

        Ojasta alimpaan helvettiin olisi varmasti vanhan kansan lausahduksista kihdallaan.

        Alemmas pääsisi ehkä vain valitsemalla hommaan Vee Niinistön Lee Anderssonin tai sateenkaari-Paavo-marxilaisen.

        Reply
  • 29.5.2017 at 23:08
    Permalink

    Kyllä saavat keplotella kun veronmaksajilla on pakkovero ylelle Tuleeko koskaan että sen ylen sais kortin taakse niin olis aihetta parannukseen

    Reply
    • 29.5.2017 at 23:25
      Permalink

      Jeps. Parannus tulisi nimenomaan sillä, että Ylen katselu olisi kortin takana.. Aika harva sitä korttia lunastaisi.. Ylen konkurssi olisi ihanan vääjäämätöntä 🙂

      Reply
  • 30.5.2017 at 08:57
    Permalink

    Mitä?? Eikö se pyllistänyt tarpeeksi suvakeille ja tehnyt pahaa Suomen kansalle sähköisellä lobotomiallaan?

    Televisiossa on pyörinyt neljättä vuotta anti-natsi propagandaa josta maksetaan suuria summia sionisteille. Tätä …skaa tulee tuutin täydeltä sen sijaan että tulisi esim. saksalaisia sarjoja. Olen ikein ihmetellyt että misksi YLE:n tehtävänä on pönkittää myyttejä ja taruja toisesta maailmansodasta? YLE:n päälimmäisenä tehtävänähän on sivistää Suomen kansaa. Ja amerikkalainen sionistinen propaganda ei ole kansan sivistämistä. Se on tyhmentämistä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.