Sveitsiläistutkimus: Ilmastonmuutos viivästyy vuosikymmeniä

Sveitsin valtion rahoittamissa tutkimuksissa on osoitettu tänä vuonna ensimmäistä kertaa miten auringon aktiivisuuden vaihtelu vaikuttaa konkreettisesti ilmastoon.

IPCC on raporteissaan olettanut ettei auringon viimeaikaisella aktiivisuudella ole merkittävää vaikutusta ilmastonmuutokseen tai sen lähitulevaisuuteen.

Sveitsiläistutkimukset osoittavat nyt kuitenkin, että maapallon lämpötila laskee puoleella asteella lähivuosikymmeninä, kun auringon aktiivisuus saavuttaa seuraavan miniminsä.

Ilmaston CO2-pitoisuudet olivat viimeksi nykytasolla 3 miljoonaa vuotta sitten. Silloin napalämpötilat olivat 11-16 C nykyistä korkeampia ja globaalit lämpötilat nykyistä 3-4 C korkeammalla.

Tuolloin ihmislaji oli jo eriytynyt omakseen ihmisapinoista.

Lähteet:



5 thoughts on “Sveitsiläistutkimus: Ilmastonmuutos viivästyy vuosikymmeniä

  • 3.6.2017 at 08:34
    Permalink

    Ja sitten kun Sveitsiläisetkin osaavat ottaa huomioon se että auringon ja maan välimatka ei ole vakio, niin sitten saadaankin jo selitys sille miksi lämpötila vaihtele maapallolla. Ja jos vielä otettaisiin huomioon sekin seikka, että maapallo ei kierrä samaa rataa auringon ympäri, vaan kolmiulotteista orbitraalia, niin sen jälkeen ymmärretään täysin (ja osataan laskea) maapallon lämpimät ja kylmät jaksot. Ja höpötys ilmaston lämpenemisestä loppuu kertaheitolla.

    Mutta kun se kerran viivästyy, niin sehän sopii. Vuoteen 2025 mennessä euroopasta kuolee niin paljon ihmisiä että 35% väestöstä vähenee. Se tarkoittaa että silloin myös euroopan hiilijalanjäki pienenee merkittävästi. Ja kuten jo tutkimuksissa todettua, se pienenee jo siten että siirrymme kasviksista lihapohjaiseen ruokavalioon. Jo silloin jokainen pienentää hiilijalanjälkeään 10%.

    Toinen tehokas keino vähentää hiilijalanjälkeään on olla lentämättä. Lentokone kuluttaa 50-60 kiloa kerosiinia tunnissa yhtä matkustajaa kohden. Tästä pikaisesti laskettuna nelihenkisen perheen Espanjan loma kuluttaa kerosiinia 1680 kiloa . Joka tiheys huomioon ottaen on noin 1730 litraa. Sama matka autolla tehtäessä kuluttaisi noin 350-370 litraa polttoainetta. Joka tarkoittaisi että lentomatkaislu kuluttaa 4.7 kertaa enemmän kuin automatkailu. Autoilu ei siis olekkaan saastuttava matkustusmuoto. Vaan sittenkin yksi ekologisemmista. Tai toisaalta, jos jättää vuotuisen lomamatkan tekemättä, niin silloin saa lämmittää omakotitaloaan tuolla 1700 litralla kevytöljyä. MIkä tekee elämän paljon mukavammaksi kuin viikko Espanjan hotellissa.

    On se kumma kun Suomen ympäristökeskuksissakin yleisesti tiedetään että yksi lentomatka eurooppaan ja takaisin kaksinkertaistaa henkilö hiilijalanjäljen vuodessa, mutta siitä ei julkisesti puhuta mitään. Lentomatkailua kun ei saa asettaa saastuttavie kategoriaan. Sitähän ovat autot, ydinvoimalat, hiilivoimalat jne…

    Reply
  • 3.6.2017 at 09:31
    Permalink

    Eipä taida Euroopan väkimäärä vähetä, tännehän rahdataan puoli lähi-itää ja afrikkaa.
    Täällä asuvat somalitkin tekevät 6-10 lasta per äiti, ei siinä väki vähene.
    Kantasuomalaiset toki vähenevät, muutaman sukupolven jälkeen täällä on enemmistönä neekereitä.

    Reply
    • 3.6.2017 at 11:15
      Permalink

      Tästä valta-VALE-media vaikenee, joten vallankahvassa olevat maanpetturit voivat toteuttaa rauhassa Kalergi-suunnitelmaansa suomalaisten ja muiden eurooppalaisten tuhoamiseksi.

      Reply
    • 3.6.2017 at 17:21
      Permalink

      Joo ja ne kirotut vähä älyiset neekerit vaan lisääntyy lisääntymistään ja kaikki menee lopulta ihan pazkaz. Siinä ei edes ympäristö säästy.

      Reply
  • 6.6.2017 at 22:47
    Permalink

    Apinaihminen ei kaatanut metsiä hehtaareitain sekunnissa ja saastuttanut miljoonia tonneja jätekaasupäästöillä. Yhdistelmänä on aivan sama mistä aurinko paistaa jos ilma on enemmän täys saastetta kuin ikinä. Tämmöset tiedepierut on ihan omiaan omassa uskonlahkossaan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.