EU:n sisäministerit keskustelevat turvapaikkajärjestelmän uudistamisesta ja radikalisoitumisen ehkäisystä

Sisäministeri Paula Risikko osallistuu 8.–9.6. oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon Luxemburgissa. Kokouksen aiheena on muun muassa EU:n turvapaikkajärjestelmä, palautuspolitiikka sekä ekstremismin ja väkivaltaisen radikalisoitumisen ennaltaehkäisy.

Oikeus- ja sisäministerit kokoontuvat 8.6.yhteisistuntoon, jonka aiheena on lasten asema muuttoliikkeessä. Istunnossa on tarkoitus hyväksyä päätelmät, joissa painotetaan muun muassa lasten kokonaisvaltaista suojelua, yksin tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden haavoittuvaa asemaa ja muuttoliikkeen perimmäisiin syihin puuttumista, jotta lasten lähtöä vaarallisille matkoille voidaan ehkäistä.

Sisäministereiden kokouksessa 9.6. asialistalla ovat muun muassa EU:n turvapaikkajärjestelmän uudistamisen eteneminen, Schengenin tietojärjestelmä ja palautuspolitiikka.

– Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttaminen on osa turvapaikkapolitiikkaa kaikkialla EU:ssa. Laittoman maahanmuuton torjumiseksi on välttämätöntä, että palautuksiin liittyvää lainsäädäntöä sovelletaan yhdenmukaisesti ja palautukset toimeenpannaan tehokkaasti kaikissa jäsenmaissa, ministeri Risikko toteaa.

Ministerikokouksessa käsitellään myös radikalisoitumisen torjuntaverkoston (RAN) kehittämistä.

– Kehittämällä RAN-verkostoa ja yhdistämällä muita EU:n terrorismin torjunnan toimintoja on mahdollista tehostaa toiminnan vaikuttavuutta ja karsia päällekkäisyyksiä. On kuitenkin tärkeää, että hyviksi todetut puolet – ketteryys, joustavuus ja nopea reagointi – säilyvät. RAN-verkoston käytännönläheinen toiminta on erityisesti Suomen kaltaisten pienten maiden kannalta arvokasta, ministeri Risikko painottaa.

Lähde: Sisäministeriö

3 thoughts on “EU:n sisäministerit keskustelevat turvapaikkajärjestelmän uudistamisesta ja radikalisoitumisen ehkäisystä

  • 6.6.2017 at 10:53
    Permalink

    Helppoa. Ne rajataan sähköaidoilla häkkeihin kuten Unkarissa. Ja sen jälkeen jokainen henkilö yksitellen todennetaan kotimaansa viranomaisten kanssa valokuvista ja sormenjäjistä ja vasta sen jälkeen alkaa asyl-lotto. Ja jos kotimaa ilmoittaa että ko. henkilö on etsintäkuulutettu niin se palautetaan kotimaahansa. Ilman suomalaisia oikeudenkäyntejä.

    Tästä lähtee sen verran vahva viesti maailmalle että jatkossa tänne tulevat vain ne jotka eivät ole syyllistyneet rikoksiin ja jotka oikeasti ovat turvapaikan tarpeessa. Pois jäävät asyl-lottoa pelaavat sekä rikolliset. Sekä myöskin ne jotka ovat notkuneet vuosikausia muissa maissa kuin kotimaassaan.

    Ja tilanne rauhoittuu kerralla.

    Reply
  • 6.6.2017 at 13:44
    Permalink

    Rajat kiinni niin ongelmat ovat ohi ja voidaan taas keskittyä normaaliin elämään. Mitään muuta ratkaisua ei ole.

    Reply
  • 6.6.2017 at 19:35
    Permalink

    Pelkkä rajojen sulkeminen ei auta, vaan nämä täällä olevat on saatava mahdollisimman pian pois tästä maasta. Myöskin jo täällä vuosia loisineet, jotka eivät haluakaan sopeutua ja työllistyä on saatava lähtömaihinsa takaisin. Alkaa riittämään tämä ’turistien’ elättäminen. Vuosikymmeniä on jo somaleitakin elätetty, joten he myöskin takaisin sinne, mistä tänne tulivatkin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.