Lidlin myyjä ei suostunut myymään puhevikaiselle yhtä siideriä

Hämmentynyt ja kiukkuinen Tiina Vanne kertoo Nykysuomelle kuinka joutui jälleen puhevikansa takia syrjityksi ruokakaupassa.

Olin Turun Eerikinkadun Lidlissä ostamassa päivittäisiä ruokaostoksia ja lämpimän päivän kunniaksi ajattelin juoda myös yhden siiderin. Kassalle päästyäni kassaneiti ei suostunut myymään minulle sitä yhtä siideriä. Kassa väitti minun olevan humalassa ja siitä johtuen ei voi myydä minulle. Minulla on siis puhevika, joka saattaa etäisesti kuulostaa, että olisin juonut jotain.

Pyysin kuitenkin esimiehen paikalle ja keskustelin hänen kanssaan, vastaus oli sama kun kassaneidillä. Paikalle tuli myös vartija, jota pyysin puhalluttamaan itseni, todistaakseni, että olen täysin selvinpäin. Vartijalla ei kuitenkaan ollut mittaria millä olisin voinut todistaa etten ole humalassa, joten asia jäi siihen ja niin jäi ostoksenikin.

Minua ei ole koskaan nöyryytetty näin pahasti, tämä oli julminta koskaan. Olen todella pettynyt kyseiseen kauppaan ja sen tämän iltaiseen esimieheen ja kassaneitiin.

Harkitsen nyt kuluttajasuojaan valittamista kohtelustani ja en voi edelleenkään kuin ihmetellä näinkö kauppa kohtelee puhevikaisia tai vammaisia asiakkaitaan.

Lähde: Tiina Vanne

 

6 thoughts on “Lidlin myyjä ei suostunut myymään puhevikaiselle yhtä siideriä

  • 6.6.2017 at 21:43
    Permalink

    taas yhden kerran…. Jos myyjällä tai vartialla on epäilys että asiakas on humalassa ja tästä syystä ei voi myydä alkoholi juomaa on valittaminen täysin turhaa. Ensi kerralla oma alkometri mukaan sekä todistus sairaudesta.

    Reply
  • 6.6.2017 at 21:48
    Permalink

    Laki on laki. Jos epäillään että ostaja on humalassa, silloin ei lain mukaan saa myydä. Meidän kylässä on yksi henkilö jolla on hermovika. Sekävelee kuin olisi känissä ja sen sammaltavasta puheesta ei saa selvää. Mutta sillä on kortti jossa kerrotaan hänen sairaudestaan.

    Tosin, se on ollut jo parikymmentä vuotta niin kännissä että… Ja aina se saa lisää keskikaljaa kun se vaan kävelee kassalle. Koska kaikki sen kylällä tuntee.

    Pitäisiköhän kirjoittajankin hankkia vastaaavanlainen kortti? Tai sitten vain asioida tutuissa kaupoissa?

    Reply
  • 7.6.2017 at 01:28
    Permalink

    No tossa myymälässä käy urakalla nistejä ja alkoholisteja ostamalla olutta joka päivä ja ei näyttäny viimeksi kun olin haittaavan vaikka jätkät ei meinannu pystyssä pysyä jonossa!

    Reply
  • 7.6.2017 at 10:51
    Permalink

    Laki kieltää alkoholin välittämisen päihtyneelle. KO myymälässä kun myös sattuu käymään kaikki Turun narkkarit ja jokimiehet joiden kuntoa on TODELLA vaikea ulkoisesti arvioida. Toki kaikille (myyjätkin ovat ihmisiä) tapahtuu virhearvioita ja ylilyöntejä. KO liikkeen myyjille todella isot pisteet jatkuvasta paineesta ja loistavasta palvelusta jota olen itse saanut, ja nähnyt heidän antavan ikäihmisille, vammaisille, kodittomille, pakolaisille, maahanmuuttajille ja myös niille juopoille/narkomaaneille. Tehtävänne ei ole helppo! Jos tässä nyt kuitenkin on jopa 3 henkilöä ollut samaa mieltä asiasta en usko etteikö heillä ollut syytä olla myymättä. Kirjoittajalle pahoittelut, minuakin harmittaisi! Laki on kuitenkin laki, jos joka myyjä/vartija/esimies soveltaisi sitä oman mielen mukaan, olisi tulos melko kaoottinen. Itse en saanut Alkosta punaviiniä, oli henkkarit vanhentuneet.. 32 vuotiaana purnasin joo, mut ymmärsin myös mistä oli kyse; Lainvelvollisuuden näyttäminen myös muulle jonolle.

    -Joka päivä asioimassa

    Reply
  • 7.6.2017 at 17:04
    Permalink

    Tunnen ko. hlön. Harmittaa että hänen puhepuka vaikeuttaa asiointia. Toisaalta se olisi voinut tapahtua missä tahansa kaupassa. Mutta kaupan puolelta kuitenkin väärin mutta asiallisesti toimittu. Esimieshän kuitenkin on kuitenkin vastuussa hlökunnastaan ja heidän toimissaan.

    Reply
  • 11.6.2017 at 10:28
    Permalink

    Viime syksynä olin loukannut toisen jalkani pahasti ja kävelyni oli sen takia ontuvaa. Olin samaisessa Turun Eerikinkadun Lidlissä ostamassa muutamaa siideriä, mutta nuori myyjätär sanoi että ei myy minulle koska vaikutan ”päihtyneeltä”. Minua tilanne lähinnä huvitti, olin täysin selvin päin mutta ilmeisesti kipeä jalkani sitten laahasi sen verran että annoin jotenkin humalaisen vaikutelman. No, eipä siinä, läksin sitten Wiklundille tekemään samat ostokset, eikä siellä ollut mitään ongelmia.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.